diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
klopoty z laptokiem...
mam takie cudo
benq joybook a52 z xp home
w srodku intel cpu t2130 1.86ghz, 894mb ram, ati radeon xpress 200s
i ciagly problem z przegladarkami i polaczeniem z internetem czy to po kablu czy po wifi
w miare poprawnie dziale ie ale ja jej nie trawie, natomiast na chromie i firefoxie sa ciagle problemy z flashplayerem, youtube, wyswietlaniem grafik i zdjec z roznych stron
formatowalem, zerowalem dysk, odwirusowywalem... trzy razy oddawalem do serwisu ktory stwierdzal ze wszystko ok...
ma ktos moze jakis pomysl co sie dzieje, szczegolnie ze na starym kompie z pentium3 wszysko dziala ok

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
diplodok, a czyścili ci w tym serwisie wentylator na CPU :?:

mi przed wymianą obudowy wieszały się flaszki (filmy, gry), przeglądarki działały niestabilnie

przy przekładce obudowy rozkręciłem obudowę wentylatora, wyjąłem kilogram kurzu i voila

albo pomogła zmiana obudowy na identyczną tyle że nie połamaną, albo usunięcie kurzu :-P

a objawy miałem podobne do Twoich (oprócz problemów z połączeniem internetowym)

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
Odpal jakąś dystrybucję live cd linuxa,pobaw się, sprawdź czy to problem softu czy hardware.
Osobiście stawiałbym na soft,jakiś sterownik świruje,ale odpalenie systemu live to chwila ,i już wszystko wiesz.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Cytat
Odpal jakąś dystrybucję live cd linuxa,pobaw się, sprawdź czy to problem softu czy hardware.

to nie zawsze pomaga - np przy spalonej karcie graficznej na Linuxie miałem wszystko ok ;-)

zresztą na Linuchu może mieć niższe obciążenie proca czyli niższe temperatury i objawów nie będzie

Opiszon,może nie zawsze pomaga,ale z reguły tak ;-)
Wiadomo,w 5 minut wszystkiego nie sprawdzimy,ale trochę pracując mamy jakiś pogląd.
Diplodok,sprawdzałeś temperatury everestem itp. ?

a moglibyscie tak jak do blondynki...? :-P
:oops:

Diplodok,tzn ?
Pytaj,najlepiej w punktach ;-)

sciagam everest i go zapuszcze, ale co z a dystrybucja?

[ Dodano: 2010-02-22, 19:27 ]
o... np. w wiekszosci przypadkow nie moge nic sciagnac przez firefoksa czy chrome, musze przez ie...

Diplodok,rodzajów (dystrybucji) linuxa jest od groma,są też wersje bezinstalacyjne ,system odpala i doczytuje się bezpośrednio z płyty i ramu.
Możesz sprawdzić komputer z innego systemu by wykluczyć winę windowsa.
Zassaj Knoppixa albo Cdlinux.pl

mam tego everesta...
jak mam wiedziec czy cos jest ok?

Daj screena z zakładki komputer-czujnik.

miszczu77  Dołączył: 31 Sty 2010
Everest to program, który działa pod windowsem i sprawdza parametry działania komputera (w tym wypadku chodzi głównie o temperaturę).

martino,

W normie.
Diplodok,Sylwia nie pogniewa się za namiary do niej ? ;-)

a probuj, prubuj... :evilsmile: :-P
to co mam dalej robic?

diplodok napisał/a:

to co mam dalej robic?

Jak wcześniej pisałem zabawa z linuxem live cd.
Naprawdę trudno powiedzieć co powoduje problemy z przeglądarkami,kodeki,jakiś sterownik czy sprzęt.
Osobiście mam kilka paczek kodeków i odtwarzaczy z którymi wiem,że raczej nie będzie problemów,nie wiem co ty instalowałeś po formacie.
Co do przeglądarek,za chrome nie przepadam więc nie doradzę,na firefoxie nie powinno być problemów ale czasami lubi przyciąć,zawsze stawiam na operę zobacz jak na niej wszystko będzie działało.

miszczu77  Dołączył: 31 Sty 2010
Może jakaś nakładka graficzna koliduje.
Poza tym w zasobniku masz kupę ikonek do programów, które chyba nie są konieczne do działania komputera. Spróbuj jeszcze powyłączać chwilowo wszystkie antywirusy, firewalle itp. Może to one blokują działanie sieci i przeglądarek.

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
miszczu77 napisał/a:

Poza tym w zasobniku masz kupę ikonek do programów, które chyba nie są konieczne do działania komputera.

Cześć
Stawiałbym na GooogleDesktopa - w niektórych konfiguracjach potrafi zarżnąć każdy procesor.
Nie mówiąc ile zżera miejsca na dysku.
Spróbuj wyłączyć na początek - pozdrowienia Krzysztof

Skocz do: