andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Fotoopa
Przypadkiem natknąłem się na gościa,którego pomysły rzuciły mnie na kolana.Jako,że mnie również interesuje makro z uwagą i podziwem przeczytałem o pomysłach seniora-makrofila :lol: Ciekawe tylko,jak jego sprzęt ma się do potencjalnej przepukliny :lol:
FOTO-DZIADEK
Galeria Dziadka

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
Jedni dziadkowie siedzą przy kominku i nie ruszają d...... a inni budują to ;-)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
martino, to zwycięski projekt w konkursie na najbardziej bezużyteczny mebel zrobiony ze sprzętu fotograficznego? ;-)

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
Matth,ja tam się nie znam,ale sprawa jest rozwojowa,w najgorszym razie sprzeda to do jakiegoś filmu sf jako miotacz promieni śmierci :mrgreen:

http://www.flickr.com/pho...57622681513885/

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
niezłe. Że też mu się chciało.

Szyszon  Dołączył: 06 Lut 2010
Ważne, że działa ;-) lubię takie wynalazki

Z chęcią zlecę komuś wykonanie czegoś takiego :-D

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
No właśnie chciałbym cofnąć swoje słowa ;-)

Fajowe. Szkoda, że dał ciała z różnymi korpusami i obrazki nie są takie same. Poza tym coś nie do końca zgrywa mi się obraz na niektórych zdjęciach, ale ogólnie interesujące. Jakby to dać GrzchoowiFR to jego robale nabrałyby zupełnie nowego wymiaru :evilsmile:

Z tego jednak co piszą wynika,że raczej czujniki robią całą robotę gdy coś się pojawi w polu ostrzenia
Skromnością jednak dziadek grzeszy.Oto jeden z podpisów pod zdjęciem:
Water sculpture 9642
D200,AF105/2.8D micro, F32,2x SB-80-DX, 1x SB800
A gdzie cała reszta? :-D
Co się jednak dziwić jak dziadek ma głowę obrotową :lol:

Mod edit: kolorków używają tylko kolorowi ;-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Gościa prace konstruktorskie śledziłem jak budował urządzenie do fotografowania nocnych owadów w locie (zdjęcia są na dalszych stronach na flickr). Zbudował urządzonko, które wykrywa ruch owada i w odpowiednim momencie robi zdjęcie. Do tego potrzebował idealnie zsynchronizować kilka lamp błyskowych (żeby dobrze oświetlić owada) i zbudował sobie samemu radiowy wyzwalacz na kilka lamp (chciałem coś podobnego skonstruować, ale w końcu znalazłem projekt Strobit).

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Foty nie z tej ziemi :-)

Skocz do: