Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Pomoc komputerowa - tym razem WWW
I mnie dopadła niemoc, w rozwiązaniu problemu. Co prawda dotyczy innego forum, ale mam nadzieje, że pomożecie drodzy spece od komputerów/internetu.

Od kilku dni nie mogę wejść na forum takiej jednej marki. O ile strona główna wygląda jak dawniej, to po wejściu na PW albo forum pojawia się takie coś:

Przy czym to się dzieje na dwóch różnych komputerach przy użyciu tego sameg modemu Play, ale tylko w Operze. W IE wszystko jest w porządku. O co biega? :shock:

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
Skasuj pamięć podręczną przeglądarki. Prawdopodobnie to generuje takie błędy.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Dzidziu, !!!!!!!!!!!!!!!!!skasuj!!!!!!!!!!!

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
Fafniak, już poprawiłem, gościnnie korzystam z IE :-(

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
miałem tak kiedyś ze stroną www.ocean.art.pl, chcąc wejść na ich forum. Jedynie zmiana przeglądarki pomogła :)

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
YellowLabel napisał/a:
miałem tak kiedyś ze stroną www.ocean.art.pl

Właśnie tam wszedłem z Opery i faktycznie jakieś smieci się pojawiają. Moim zdaniem to wygląda jakby Opera dostała skompresowaną odpowiedź od serwera, ale opisaną jako nieskompresowana (ewentualnie skompresowana inną metodą niż powinna). Nawiasem mówiąc, klikają prawym przyciskiem myszy, wybierając 'Edit Site Preferences...', przechodząc do zakładki Network istnieje możliwość wybrania podszywania się pod inną przeglądarkę dla danej strony. Po wybraniu Identify as Firefox, lub Identify as Internet Explorer strona forum wyświetla się bezproblemowo ;->

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
romeoad, dzięki! :-D Zamaskowanie się jako FF rozwiązało sprawę. :-B

Skocz do: