siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Zakupy z Chin opłaty...
Robiłem już drobne zakupy na Ebayu ale to przynosił listonosz (poczta polska) teraz zakupiłem odtwarzacz który ma dotrzeć jutro na odprawę celną,,, jakie czekają mnie opłaty. przerabiał ktoś temat ;)

Wartość zakupionego odtwarzacza to ok 500zł na takiej aukcji aukcji (opis taki sam, ten sam sprzedający);
http://cgi.ebay.pl/Popcor...=item5639ee76a7

Dostałem kilka pism z UPS głównie chodzi o upoważnienie do odprawy w moim imieniu;

Jedno mnie martwi o treści;
Cytat
Oswiadczamy, iż wartość faktury o numerze....................................................jest prawidłwa. Nie posiadamy dodatkowej faktury z kosztami transportu. Koszty transportu sa nie ujęte na fakturze (wg. INCOTERMS 2000- EXW)
Proszę o doliczenie transportu dla potrzeb celnych z tabeli IATA ( stosowanych dla międzynarodowych przesyłek lotniczych).
Zostałem(am) uprzedzony(a) o skutkach prawnych błędnego oswiadczenia lub podania w nich danych niezgodnych ze stanem faktycznym (podst.prawna art.233 K.K).

Czy to oznacza, że zapłacę jeszcze za przesyłke lotniczą skoro miała być darmowa ;) tak pisze na podanej aukcji :hmm:

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Ja kiedyś sprowadziłem sobie z Chin tak z 10 mp4rek, po jakieś złoty dwadzieścia sztuka, za przesyłkę zapłaciłem 40zł od dwóch (po dwie pakowane) i wszędzie było napisane że prezent od wujka z Chin, zapłaciłem sprzedawcy i nie miałem żadnych problemów ani z dodatkowymi opłatami ani nic (wujek się przesyłką zajął :-P ). Więc może nie będize trzeba dopłacać :->

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
siwyyy77, masz zapamiętaną tą aukcję?

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
to oświadczenie jest nieprawidłowe. zgodnie z opisem na aukcji kupiles towar na warunkach CIP albo podobnych - czyli zawierających koszty transportu.

wydrukuj wyciąg z tej aukcji gdzie masz napisane, że cena transportu do PL jest wliczona do wartości sprzętu, ale niestety musisz liczyć sie z tym, że UC dołozy Ci cło i VAT...

plwk napisał/a:
siwyyy77, masz zapamiętaną tą aukcję?

http://cgi.ebay.com/ws/eB...:EOIBSA:US:1123

Faktura którą podesłał mi UPS opiewa na kwotę 500 waluta niepodana więc zapewne chodzi o polskie złote ;-)

Ps. Mi paypal (płacąc) przeliczył wartość na 583,76 PLN

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Nie chciałbym zaśmiecać, ale moge zapytać do czego to służy? Prócz aparatów nie znam sie prawie na żadnej elektronice ;-)

Bo nazwa sugeruje, że można to spożywać w kinie, do seansu filmowego ;-)

perl, Taki odtwarzacz multimedialny, przynajmniej dla mnie poza tym sporo innych funkcji

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
perl napisał/a:

Bo nazwa sugeruje, że można to spożywać w kinie, do seansu filmowego ;-)

Ale tylko przez godzinę!

siwyyy77, daj znać jak to chula jak już dojdzie.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
taki Popcorn fajny jest, mam tylko wrażenie, że cena i tak trochę wysoka
tzn wiem, że u nas drożej, ale gdyby tak ze 150zł taniej, to byłby hit ;-)

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Nowy Asmax Playbox fajnie się zapowiada, w dodatku ma bijąca na głowę konkurencję cenę - 249zł! Nie ma wprawdzie podłączenia do sieci, ale poza tym ma chyba wszystko :-)
http://asmax.pl/playbox

gebi, o ciekawa informacja
mi tam połączenie z netem konieczne nie jest, ale wczoraj się wkurzyłem jak się okazało, że telewizor mi filmu nie czyta, bo użyto xvida z jakimś dziwnym kodowaniem :-/ (normalnie wszelkie divxy i xvidy łyka jak młody pelikan)

jeżeli taki box miałby obsługę wszelkich możliwych formatów kodowania avi, to czemu nie, ale póki co, z tego opisu to wynika, że ma możliwości takie jak TV :-P

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
opiszon, jest też ARIVA HDplayer 110
łyka chyba wszystko, znajomy kupił żeby mieć możliwość odtwarzania nagrań z kamery /avchd/ śmiga ładnie, choć trochę brzydkie toto

jitt, o dzięki, ostatnio nawet widziałem to w sklepie, ale było zdecydowanie droższe i się nawet nie przyglądałem

dodałem sobie do "notatnika" - może za jakiś czas rozważę, jak już będę miał komodę pod telewizorem (teraz by musiało na podłodze stać ;-)

brzydkie, nie brzydkie, ważne żeby działało ;-)

Co do przesyłki odesłałem skany pism do wypełnienia, poza tą co zacyowalem pisząc, że nie będe płacił za przesyłke skoro miała być darmowa ;-)

Co do odtwarzaczy, to interesuje się tym od czasu zakupu zabawek HD typu TV i zestaw kina domowego (amplituner + głośniki) obecnie mam Xtreamera, fajna zabawka ale obiecywali od poczatku dźwięk HD (TRUE HD i HD MA) i do tej pory go nie ma i jak się dowiedziełm na procesorze umieszczonym w urządzeniu jest to niemożliwe, więc szukałem czegoś co to oferuje i godnie zastąpi poprzedni sprzęt, opinie o Popcornie są niezłe, dzwięk oferuje i można wgrać FW z wyższego modelu co za tym idzie przejmując jego mozliwości ;-)

Skocz do: