Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
Jedno i drugie ;)

mori0220  Dołączył: 01 Lut 2009
Też czekam na Sigmę 70-200 2,8 OS. Ciekawe jak bardzo konstrukcyjnie będzie odbiegało od poprzednika :roll:

zastanawia mnie, czy stabilizacja nie pogorszy właściwości tego obiektywu - to jednak kolejne cztery soczewki w korpusie :-|

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Oglądam sobie zdjęcia Neda z PMA:
http://nedbunnell.blogspo...2/pma-2010.html
I stwierdzam, że nic mu nie wyszło. Większość ma za długi czas naświetlania (1/15s, 1/8s). Robił K-x + DA15 na ISO800. Bał się wyższej czułości, czy co?! Prawie na każdym jest coś poruszone. :shock:

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
mori0220 napisał/a:
Też czekam na Sigmę 70-200 2,8 OS. Ciekawe jak bardzo konstrukcyjnie będzie odbiegało od poprzednika :roll:

zastanawia mnie, czy stabilizacja nie pogorszy właściwości tego obiektywu - to jednak kolejne cztery soczewki w korpusie :-|

no wyjść jest kilka
albo będzie mniej więcej to co teraz za trochę więcej i wtedy HSM II może potanieć

albo będzie zauważalnie lepsza i zauważalnie droższa i wtedy HSM II zostanie mniej więcej w tej samej cenie

i różne kombinacje np niewiele lepsza a dużo droższa ;) mnie akurat OS zwisa, ale jak by była lepsza i niewiele droższa to jest o czym pomyśleć, albo cena obecnej wersji spadnie to tym bardziej

Skocz do: