PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
  Opera Mini 5
Od dłuższego czasu używam sobie na swojej komórce opery mini do internetu. Podoba mi się, że szybko ładuje strony kompresowane przez proxy opery, żrąc przy tym mało kilobajtów (jak w operze turbo) i w ogóle jest bardziej przyjazna od przeglądarki, którą mam wbudowaną. Właściwie brakowało mi tylko przeglądania netu na kilku kartach, ale cóż - toż to tylko przeglądareczka w javie na zwykłym telefonie bez windowsów czy symbianów.
Aż dziś ściągnąłem OperęMini 5 Beta.

I już mogę przeglądać net na wielu kartach.

Chłopaki z Opery naprawdę dali czadu.
(I dziewczyny też, - żeby nie było, że szowinistą jestem)
:mrgreen:

edit: Ciekawe, ile to prundu żre z baterii...

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Ja uyzwam Opera Mobile 10 Beta, no ale na PDA a nie komorce. Opera daje rade :-B

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
PiotrR napisał/a:
Chłopaki z Opery naprawdę dali czadu.

Ludzie z wrocławskiego oddziału Opery portowali tę przeglądarkę na Nintendo Wii. Znam sporo osób (w tym dziewczyny), które tam pracują i chwalą sobie pracę, która jest chyba jedną z ciekawszych w "masowej" części branży IT.

PiotrR napisał/a:
Ciekawe, ile to prundu żre z baterii...

To zależy od telefonu. Używałem Opery Mini od pierwszej wersji z 2005 na wielu telefonach (SonyEricsson K300i, Siemens SXG75, Nokia E50, BenQ-Siemens SL91, Samsung S7220, Nokia E52) i zużycie prądu podczas przeglądania netu zależało bardziej od platformy: symbianowe Nokie generalnie lepiej zarządzają zużyciem energii, a Siemensy na platformie BREW potrafiły niekiedy wyczerpywać baterię aż miło (nie tylko przy korzystaniu z Opery).

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
ggdh napisał/a:
Ja uyzwam Opera Mobile 10 Beta, no ale na PDA a nie komorce. Opera daje rade

zdecydowanie wole Skyfire :mrgreen: :-B

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
U mnie (samsung corby) Opera Mini 5 Beta 2 ledwo ciuła :-(

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
u mnie na Sony PSP pięknie działa ;d

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
ubeuszek, musisz szybciej Corbką kręcić! :)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
BuR-ToN, cuś tak czułem właśnie :-P

U mnie w samsungu soul trochę przymula, ale i tak jest wygodniej dzięki przeglądaniu w kartach.

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
u mnie w noki śmiga ale najlepiej jak jest wifi otwarte w zasięgu, dużo lepsza niż nokiowe wbudowane nieszczęście

gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
Osobiście używam Opera Mobile 10 beta3 na e51 i bardzo sobie chwalę. Zakładki i dość intuicyjna obsługa w połączeniu z szybkością stawia ją jako wzór w mobilnych przeglądarkach :-)

[ Dodano: 2010-03-07, 00:30 ]
Właśnie zainstalowałem sobie najnowszą Operę 10.50...śmiga az miło popatrzeć w stosunku do Liska - tylko, że IMHO Firefox jest bardziej intuicyjny szczególnie z "dodatkami" choćby blokada "śledzika" :-P

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Ale jeśli chodzi o szeroko pojęte telefony to najlepiej chyba spisuje się nadal Safari ;-)

A jest jakieś Safari, które spisuje się na szeroko pojętych telefonach? Bo nie słyszałem. ;-)

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Napisałem tak, bo nie każdy odbiera iphone, czy też jakieś htc jako telefon. Niemniej jednak chyba każdy wie, że chodzi właśnie o iphone.

A, rozumiem. Nie wiem, jak się spisuje Safari, ale jak by się nie spisywało, trudno to porównywać do przeglądarki w javie, która działa na "zwykłym" telefonie. Trochę nie ta kategoria wagowa.

Skocz do: