piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
A tak powaznie, to Niemiaszki (te rodowite, nie nacjonalizowane), do wszystkiego co nie ma napisane "Made in Germany" podchodza bardzo nieufnie, chociaz raczej powinno byc napisane "Hergestellt in Deutschland"

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
i to bardzo dobre podejscie. Gdyby tak polacy mysleli, to moze teraz 3 miliony rodakow nie walesaloby sie po swiecie.

A my robilibysmy zdjecia cyfra AMI DIGITAL 10 MP :mrgreen:

asklop napisał/a:
A my robilibysmy zdjecia cyfra AMI DIGITAL 10 MP

Albo Druh Mark III :-D , a tak musimy szukac sprzetu u obcych producentow

JSW  Dołączył: 20 Lip 2006

piotr_luk napisał/a:
Albo Druh Mark III , a tak musimy szukac sprzetu u obcych producentow

ja tam czekam na cyfrowe lustro Zenita. Zaczalem od Zenita i na/z nim skoncze.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
JSW napisał/a:
http://www.euractiv.com/de/wissenschaft/deutsche-melden-meisten-patente/article-158844

I wszystko jasne. PayPala nie opatentowali Niemcy, stad ta niechec :mrgreen:

dan napisał/a:
PayPala nie opatentowali Niemcy, stad ta niechec

i o to wlasnie mi chodzilo

sorki nie bylo mnie chwilke, poszedlem sobie strzelic Cofe z Bali Moon

dan napisał/a:
PayPala nie opatentowali Niemcy, stad ta niechec

bez przesady, tak rozumujac, to w Niemczech nie uswiadczylbys niemca w inym niz samochodzie niz niemiecki. :-P

dan, No moze i tak, ale serio, co daje mi posiadanie konta PP skoro moge placic karta kredytowa?

JSW napisał/a:
co daje mi posiadanie konta PP skoro moge placic karta kredytowa?

sa aukcje gdzie tylko PP akceptuja-dlatego ;-)

[ Dodano: 2007-04-20, 13:58 ]
i dla wiekszego bezpieczenstwa zakupow w sieci.

asklop, Argument; bezpieczenstwo jest przekonywujacy.

JSW napisał/a:
Argument; bezpieczenstwo jest przekonywujacy.

jest jeszcze kilka innych, ale te dwa wystarcza. Pay Pal otwiera ci droge praktycznie do kazdej aukcji, no chyba, ze ktos nie sprzedaje poza wlasny kraj.

JSW, a ile sprzedawcow oferuje platnosc karta kredytowa? Jest ich wiecej niz tych z PayPalem?

dan, Dokladnie nie wiem ilu, ale kupuje od lat w sieci i zawsze placilem VISA. PaYPal wszedl stosunkowo niedawno. Jezeli bezpieczenstwo transakcji z konta PP jest wieksze, to napewno wyprze platnosci kartami kredytowymi.

JSW napisał/a:
kupuje od lat w sieci i zawsze placilem VISA.

No wlasnie, w sklepach internetowych to nie problem, ale jak zaplacic zwyklemu uzytkownikowi z Ebaya karta kredytowa? :roll:

Flagoon  Dołączył: 28 Lut 2007
Dla informacji ogólnej. Kupiłem Cosine w tym sklepie (przed chwilą). Użyłem linku z angielskiego ebay'a, tego o 100 zł tańszego. Płatność mogłem zrobić paypalem, ale po chwili dostałem maila od nich, gdzie przełączyli mnie na stronę sklepu i cały zakup polegał na wpisaniu numeru karty i wciskaniu waiter, waiter. Suma całkowita to 123,01 Euro (103 Euro obiektyw, po przeliczeniu z funtów, plus 19,99 euro przesyłka). Teraz mnie tylko zastanawia, gdzie jest haczyk. Jak ktoś będzie chciał więcej info, to ja chętnie udziele, w następnym tygodniu pewnie będę miał obiektyw.

dodano
Może jakaś bździągwa ustalając cenę na obiektyw w GB włączyłą jakiś kalulator do walut i zamiast 130 Euro wpisała 103 Euro i dlatego taka cena... Mam nadzieję, że nie połapią się przed wysyłką do mnie :evilsmile: [/b]

dan, Zwyklemu uzytkownikowi place na konto- przez Online Banking. Bardzo wygodny przeciez! I tak to juz funkcjonuje od chyba 1997 lub 98 roku. [w Niemczech]

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
dan napisał/a:
No wlasnie, w sklepach internetowych to nie problem, ale jak zaplacic zwyklemu uzytkownikowi z Ebaya karta kredytowa?
Przeciągnąć przez rowek, tak jak w sklepie.

A co do meritumu, to PayPal zdobył taką popularność (przynajmniej w USA), bo tu przelewy są drogie i panuje obsesja niepodawania swojego numeru konta, "bo może ktoś przyjść i zabrać nam pieniądze".
Coraz więcej sklepów przyjmuje bezpośrednie płatności PayPalem, dodatkowo ten serwis prowadzi prostą i skuteczną obsługę "prywatnych sklepów internetowych" - jak ktoś sprzedaje jakieś pier.doły przez net, to PP oferuje mu koszyk, obsługę transakcji i takie tam.

Jarek Dabrowski, No wlasnie, chyba tu jest "pies pogrzebany" jezeli chodzi o przelewy, ktore sa w Niemczech bezplatne. [Oczywiscie wykonujac je z domu Online.] Pytanie dana brzmialo, "dlaczego tak niewielu Niemcow ma konto na PayPalu?" Mamy wiec odpowiedz.
Ps: Lampa juz jest w Koloni. Poszlo super sprawnie. Pochwaly dla BH i UPS. A dla Ciebie podziekowania.

waskiwidze  Dołączył: 22 Mar 2007
ja tak jak pisalem jestem zdecydowany. w zasadzie nie robi mi roznicy forma. zaba sie nie odzywa a to z nim mialem kupowac :-/ co proponujecie ?

Skocz do: