tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
krytyczne.info też mi niestety trąci podobieństwem do nazwy tego portalu o fotografii...

izbkp napisał/a:
ale boty skanujące Sieć odliczasz?

bot nie bot, ważne, że zdjęcia ogląda :P

izbkp napisał/a:
Weźcie się z zróbcie akcję PETYCJA

z cały szacunkiem, ale sami się weźcie i zróbcie...
tak czułem od samego początku, że jak to będzie omawiane publicznie, to się będą pojawiać malkontenci wiedzący lepiej, co ktoś inny ma robić...

słuchaj opiszon, wyraźnego sprzeciwu co do okiemsceptyka.pl nie ma. jeśli koszt rzeczywiście zamknie się w 19,90+VAT, to zakładaj, stawiaj wordpressa i resztę ustaleń technicznych przeniesiemy na PW. stworzymy platformę i wtedy będziemy się już indywidualnie z ludźmi umawiać jak chcą w całości partycypować...
a najwyżej stratę finansową rozłoży się na dwóch, także złagodzimy dotkliwość porażki...

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
okiemsceptyka.pl jest ok, fotosceptyk.pl też :-) Może to drugie bardziej, gdyż kojarzy się z fotografią... i chyba o to chodzi?

Myślę, że roboty nie braknie tak długo, dopóki będą ukazywać się testy nowych korpusów i obiektywów ;-) Cześć osób i tak te testy analizuje (np. ja), więc nie będzie dużym problemem zrobić podsumowanie, dodać własne wnioski, skonsultować z kolegami i... wrzucić na nowy portal.

Jestem chętny do współpracy jako autor :-)

gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
Z racji, że zależy mi na dobrym imieniu marki oraz użytkowników Pentaksa, a nie posiadam za dużej wiedzy fachowej to przynajmniej mogę w jakiś sposób przyłożyć się do strony finansowej nowego przedsięwzięcia.

belzebub  Dołączył: 05 Sty 2010
MacRayers napisał/a:
Powiem więcej, ja tam mogę jechać na spotkanie przy paluszkach i piwie. Z nazwiskami i z dyskusją merytoryczną. Myślę, że optyczni by coś z tego wyciągnęli a Pentax nie byłby (jak do tej pory) na niesłusznym cenzurowanym.

Próbuj, ale nie podzielam Twojego optymizmu. MOIM ZDANIEM ktoś, kogo wyprowadza z równowagi i programuje komentarz zamieszczony pod jego tekstem, nie jest zupełnie w porządku. Podejrzewam, że nawet redaktorzy z onetu się nie "gotują" czytając debilizmy wypisane pod ich adresem. Ot taki internetowy folklor.

Albo inaczej.
Masz założenia i szczytne cele. Tworzysz portal piłkarski.
Piszesz artykuł, a kibice FC Szmaciarz odpowiadają ci inwektywami.
Więc następnym razem jeździsz po zespole, choć ograł AC Milan?

MacRayers napisał/a:
...z liczącym się portalem.

Po czym wnosisz, że to jest liczący się portal i w jakim sensie liczący się?
Nie dostrzegłem jego istnienia poza tym forum. Nie jest znany moim znajomym, którzy fotografują amatorsko i zawodowo (choć po prawdzie większość tak jak ja nie korzysta prawie z polskiego netu).
Nie słyszałem też nigdy, aby jakaś polska strona internetowa miała wpływ na czyjąś decyzję o zakupie - tu dalej najwięcej do powiedzenia mają sprzedawca, znajomi i żona :-P . Więc grunt, żeby oni nie czytali pana Arka.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
belzebub napisał/a:
Po czym wnosisz, że to jest liczący się portal i w jakim sensie liczący się?
Nie dostrzegłem jego istnienia poza tym forum. Nie jest znany moim znajomym, którzy fotografują amatorsko i zawodowo (choć po prawdzie większość tak jak ja nie korzysta prawie z polskiego netu).
Nie słyszałem też nigdy, aby jakaś polska strona internetowa miała wpływ na czyjąś decyzję o zakupie - tu dalej najwięcej do powiedzenia mają sprzedawca, znajomi i żona :-P . Więc grunt, żeby oni nie czytali pana Arka.

100% poparcia. Zakładając jakikolwiek portal anty-optycznych, stronę zajmującą się egzegezą zawartych tam testów, prostującą oszczerstwa i kalumnie tylko się:

1. ośmieszymy
2. dokonamy nobilitacji strony dryfującej w stronę "(fotograficzne)Życie na gorąco".

A znając życie, wpakuje się tam ktoś z tekstami o burakach i owłosieniu łonowym. I będzie tylko smród i wstyd.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Ufff, przebrnąłem przez te wszystkie posty... :-) Szkoda, że nikt nie wpadł na nazwę:
foto-malkontenci.pl :-P
A tak serio to jestem za. Oby tylko zapału i sił nie brakło.
Zanim jednak link do stronki pójdzie w świat, to MZ trzeba dokładnie przemyśleć formę techniczną i językową. No, ale to chyba oczywiste. :-)

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
Benek napisał/a:
2. dokonamy nobilitacji strony dryfującej w stronę "(fotograficzne)Życie na gorąco".

W pełni się zgadzam, podobno tylko prawdziwe gwiazdy mają "swoje" anty-strony.

Olać!

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
tatsuo_ki, dobra, z całym więc szacunkiem: ten pomysł jest głupi. Z mojej perspektywy jest typowo młodzieńczą próbą ataku motyką na słońce tudzież próbą zawrócenia kijem biegu Wisły. Równie dobrze możesz rozważać wydawanie gazetki szkolnej, której ideą przewodnią jest dementowanie artykułów zamieszczanych w "Gazecie"...

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Też mi to jakoś tak nijak pasuje do spokojnej egzystencji :-) Chociaż wciąż digitalfalse podoba mi się najbardziej ;-) Może w końcu sam się szarpnę na jakiegoś bloga - nigdy nie miałem dobrej nazwy :->

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Benek napisał/a:
A znając życie, wpakuje się tam ktoś z tekstami o burakach i owłosieniu łonowym. I będzie tylko smród i wstyd.

właśnie się do tego przyczyniłeś

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Benek dlaczego "prostując oszczerstwa" się ośmieszamy? :shock:

Uważam, że inicjatywa jest bardzo dobra. Będę wspierać ten Projekt (choćby finansowo, na ile pozwoli mi studencka kieszeń), bo ma on sens. Wierzę, że ma.

izbkp napisał/a:
ten pomysł jest głupi

Nie, jest bardzo dobry. Mam nadzieję, że pomysłodawcy się nie zrażą nieprzychylną opinią pojedynczych użytkowników. I przy okazji nie dadzą się sprowokować do słownych przepychanek. Mocno trzymam kciuki za ten Projekt.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Fafniak napisał/a:
Benek napisał/a:

właśnie się do tego przyczyniłeś

Po pierwsze - wypraszam sobie. To nie ja poruszam w polemikach z optycznymi kwestie dotyczące owłosienia łonowego.

Po drugie - co do projektu "portalu-sprzeciwu". Macie ochotę niczym pentaksiarski święty Jerzy włócznią przebijać gardziel optycznego-smoka - voila. Wasz czas, wasza sprawa. Ja, korzystając z okazji, chciałbym tylko podkreślić, że w moim przekonaniu to niepoważne, by nie powiedzieć infantylne przedsięwzięcie.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ok Benek swoje powiedziałeś, teraz możesz w spokoju iść znów na nikon.org.pl i robić świetną prasę pentaksiarzom

brawo :!:
na prawdę kupę dobrej roboty tam odwalasz

z przewagą kupy oczywiście

i się zastanów, kto się ośmiesza, zanim napiszesz coś takiego o innych

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Benek napisał/a:
Po pierwsze - wypraszam sobie. To nie ja poruszam w polemikach z optycznymi kwestie dotyczące owłosienia łonowego.

To co napisał Luka to jedno - jeżeli zrozumiałeś tylko że chodzi o brud i owłosienie łonowe... to przykra sprawa trzeba wrócić chyba do szkoły
To co wyrabiasz Ty -to nazywa się idiotyczną wypowiedzią, która ma na celu wywołanie bałaganu i smrodku sensacji którą uwielbiają trolle

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Fafniak napisał/a:
MacRayers, masz ten tekst ze swojego posta?
Zaloze nowy watek na forum optycznych....

Nie wierzę, że to Arek wyciął. Zapisuję kopię pisanych postów (na wszelki wypadek), tego akurat nie zapisałem. Napiszę go raz jeszcze, ale i tak wpis zostawię.
Zaraz Ci PM-ką wyślę tekst tego o DXO Labs. Napisz na forum.... ale szlag by trafił, bo forum czyta może procent tego co portal. Nic to, "armia ginie ale się nie poddaje".... ;-)

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
powracam do tematu serwisu ;-)

mam hosting wykupiony na home.pl - business serwer pro. Jeśli ktoś uważa, że to może pomóc - zapraszam na prv ;-)

pzdr
paw

Wodnick napisał/a:
Boję się, żeby to nie był chwilowy zryw, który "zdechnie" na pierwszym okrążeniu i spowoduje ironiczne postrzeganie zarówno samego pomysłu, jak i ludzi w to zaangażowanych.
Uważam, że to nie odniesie żadnego skutku.
tatsuo_ki napisał/a:
Wodnick, nie siej defetyzmu...

Ja rozumiem Wodnicka. Założyłem swego czasu z kolegami Hokejowy Klub Kibica (taki na wzór dobry klubów na Zachodzie). Chodziło nam o wyplenienie przekleństw, wulgaryzmów, wandalizmu. Tego, by kulturalnie dopingować (by rodziny z dzieciakami mogły przychodzić). Po roku dostaliśmy nawet nagrodę z Ministerstwa Sportu. Wyjazdy robiliśmy do Gdańska, Oświęcimia. Wszędzie pomimo wstępnych oporów byliśmy przyjmowani pokojowo. Czasami po I tercji Kibice przeciwnika ściągali obraźliwe napisy zawieszone na sektorach. Czasami w przerwie wysyłało się młodych w strojach krzyżackich z piernikami. W końcu chodziło o to by kibicować swoim a nie wzajemnie się obrażać.
Niestety po 2 latach inicjatywa zdechła, młodym adeptom (tak jak i tutaj widzę) głowy się grzały (że Klub Naj i można ustawki robić etc.) Z przyczyn zdrowotnych odszedłem z Klubu (trzeba mieć dużo czasu ale przede wszystkim wytrwałości). Nigdy jednak już Klub Kibica nie osiągnął tego co było wcześniej. W tym sezonie TKH Nesta spadła z Ekstraligi Hokejowej..... Przykre. Za to wspomnienia piękne.
Wierzę więc, że jeśli nie starczy wytrwałości, to umrze to śmiercią naturalną. Niestety, tego typu akcje szybko "wypalają".

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
MacRayers, zadaj sobie "jedno j** ważne pytanie" (cytat z laski)
czy nie było warto :?:
nawet gdyby to miało trwać pół roku, to uważam że warto
nawet jeżeli jedna osoba coś zauważy, to warto

ale może ja po prostu nie mam megalomanii

LysyRudy  Dołączył: 10 Sty 2010
Nie ma co dyskutować czy stronkę założyć czy nie, jeśli macie ochotę się tym zająć i poświęcić wolny czas to brawo. Nie pytajcie wszystkich w koło czy to zrobić tylko pytajcie jak to zrobić. Ja niestety nie posiadam wiedzy informatycznej ani o fotografii nie wiem za wiele ale właśnie dzięki takim projektom mogę dowiedzieć sie więcej

opiszon, gdybym uważał, że nie warto, to wolałbym w tym czasie jechać do Poznania na piwo dla przykładu. Zresztą, może będzie okazja, bo właśnie kuzynka-poznanianka urodziła dzisiaj córkę!

Skocz do: