sylwesto  Dołączył: 16 Sie 2008
ubeuszek napisał/a:
sylwesto napisał/a:
Temat też wyżuty - właściwie co dekada to jęczenie o straceniu.

Dlatego o tym zrobiłem, w tym roku jeszcze nie było

No i to jest cały ubi :-B :-)

[ Dodano: 2010-03-11, 09:49 ]
ubeuszek napisał/a:
Lubię filmy spokojne. Momentami wydaje mi się, że ten biegnie zbyt szybko

Długie ujęcia to "wysokie C". Co nie znaczy, ze nie można tak zaśpiewać. Wyslilić się trza trochę bardziej, żeby obraz tak gadał by przyspawać do się wzrok. Jak lubisz taki styl obejrzyj (jeśli nie widziałeś) "Pogardę" Goddarda.

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Damy radę, pierwsze płoty za koty, czy jakoś tak ;-)

sylwesto napisał/a:
No i to jest cały ubi :-B :-)

Zawsze do usług ;-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
sylwesto napisał/a:
No i to jest cały ubi

:mrgreen: :mrgreen:

sylwesto  Dołączył: 16 Sie 2008
Eldred, No, mówiłem przecież.

Wszyscy dzisiaj tacy dla mnie mili jakbym urodziny miał :-P :-P :-P

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
ubeuszek, twój film czyni cuda!
Kilka dni męczyłem koleżankę coby właśnie k-xa kupiła i nic. Podlinkowałem ten film, odpowiedź - chcę go mieć [tzn. aparat] 8-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
mcgyver napisał/a:
odpowiedź - chcę go mieć [tzn. aparat] 8-)

mcgyver na pewno dobrze zrozumiałeś? Nie chodziło o reżysera albo któregoś aktora? ;-)

No znam wiele osób, przedstawicieli obu płci, którzy lecą na filmowego Kubę ;-)

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
ubeuszeku, ja tam się nie znam, ale napiszę swoje odczucia odnośnie filmu (niestety nie tak różowe).

Długość scen mnie w niektórych wypadkach przytłacza, są takie oczywiste, kolory po prostu świata. Brakuje mi przy nich muzyki, w ogóle jest nie za dużo podkładu muzycznego, a mógłby wiele wnieść. Same przygotowania przed nagraniem, jakoś mi się nie widzi tak długie szukanie kabla...

Scena kiedy bohater idzie przez kałuże. Skróciłbym, bardzo. Wyobraź sobie to samo ujęcie ale tylko 2 kroków. Kamera prostopadle do drogi aktora, nisko nad ziemią, przemieszczająca się razem z nim. W zasadzie pokazanie tylko wejścia i wyjścia stopy z kałuży.

Scena z pisaniem, tj zbliżenia (to już jest czepianie się) ale mieszanie się ciepłego światła z zimnym, gdzie są one rejestrowane jako żółte i niebieskie nie widzi mi się. Nie tak trudno można to było zmienić na jednokolorowe sceny, może nawet tak że nie było by tego widać.

Film ogólnie jakoś tak mnie nie przyciąga, bez problemu mogłem zmienić kartę i czytać dyskusję w tym temacie. Ważny jest bohater, ale do mnie osobiście on nie trafia. Wynika to chyba po prostu z moich uprzedzeń do papierosów i nie przepadam za takim wielko-miejskim stylu.

Jakbym miał doświadczenie to bym powiedział że "radzę Ci", ale jako że nie mam to powiem, iż mógłbyś się zainteresować oprogramowaniem Magic Bullet Looks, mogło by ono dodać nastroju do części scen. Muzyki też dołożyć, no i długość niektórych scen, może jestem zbyt przyzwyczajony do robienia filmików z narzuconym czasem, i wychodzi że trzeba dużo ciąć.

Żeby nie było, oglądałem film dwa razy.
---

Tyle biadolenia, jednak bardzo się ciesze, że Ci się chce! To jest bardzo dobre, iż ciągle jest chęć tworzenia i imho im więcej tym lepiej.

:-B

/pw

Na dzien dzisiejszy nie jestem zadowolony przedewszystkim z montazu i pospiechu w pracy. Tego juz sie nie odratuje, doswiadczenie jest. Na konsultacjac na operatorke w łódzkiej filmowce zarzucali ze jest zbyt reżyserski i są nieodopowiedzenia fabuly i że chyba tyle. Co ja zrobie że takie spokojne filmy lubię? :p

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
A nie czepili się żę Pentaksem? :-P
200tka się przydała?

Tak. Strzelilem ich po lbach. Calkiem niezle sluzyla rowniez do przetykania komina kiedy cugu nie bylo...

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
chciałem prosić o zmianę nazwy zespołu na ,,kanalia'' na cześć Ferdynanda Kiepskiego

jerzyw  Dołączył: 17 Wrz 2009
ubeuszek, twoj manifest spowodowal, ze postanowilem sprawdzic czy moja siodemka tez potrafi zrobic film. Przez pol roku nie wpadlo mi do glowy, ze kiedykolwiek zapragne cos nakrecic. Posadzilem dzis syna, poprosilem by cos zagral, nagralem, obrobilem, nawet udalo mi sie opublikowac...
Fajnie wyszlo. Obraz jest swietny. Dzwiek do niczego.
Czy moge podpiac dowolny mikrofon? Czy tez wybor ogranicza sie do jakiejs dedykowanej grupy?

Pozdrowienia

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Nakręć sequel: "Manifest 2" a w nim niech będzie że Pentax też może i że filmy może i że średni format ma i nie trzeba u obcych szukać. Tak żeby był odniesienie do Polski i taki patriotyzm, coś jak Sienkiewicz :-B

Jezeli to dla mnie rada, to obawiam sie, ze ani talentu ani checi do tak wiekopomnego dziela. :lol:
Z wygladu tez bardziej Zglobe niz Skrzetuskiego przypominam, choc patriotyzm byle dobrze podlany nad wszystko przdkladam. :-B

Ale co z tym mikrofonem?

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
jerzyw napisał/a:
Ale co z tym mikrofonem?

z tego co wiem to każdy co jest mono :-/ lecz nie pamiętam dokładnie

Dzieki, poszukam czegos w szafie

jerzyw, u mnie dźwięk był nagrywany oddzielnie (co sprawiło mi ogromne kłopoty w montażu) urządzeniem zoom h2. Wydaje mi się, że pewnie jakiś przedwzmacniacz delikatny może się przydać, ale u mnie nie ma, więc nie wiem ile w tym prawdy może być.

Śnią mi się sceny jak z Popiołu i Diamentu, podpalanie wódki czy polonez. Muszę obejrzeć jeszcze raz...
;-)

Do moich, amatorskich zastosowan wolalbym miec nagrana sciezke dziwiekowa na filmie. Zawsze moge ja pozniej wydzielic jako dodatkowy kanal i poprawic, usunac badz zmiksowac z innym kanalem. Musze poszukac czegos adpowiedniego...

Skocz do: