perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
bobek napisał/a:
W tamtym poscie zawarles swoje kompleksy ,problemy zyciowe z domieszka zolci, a wszystko przez tekst mowicy o niewiadomo kim w stylu "kupuja FF a na szla nie stac"
Spoko, uwielbiam swoje kompleksy. Powiem więcej. Znudziło mi się jedno manualne szkło do D700. On ma taką fajną matówkę, że rozglądam się za kolejnymi.
Ostatnio za Nikkorem 105/2.5, chcialem to zobaczyć jak toto wyglada na małym obrazku. A okazalo sie że znajomy niedawno kupił Nikkora 135/3.5 (też manual) oraz 35/2 (tez manual) do swojego D300.
135mm f/3.5@3.5 (zdjecia niestety robione przez szybe)
http://perl.pentax.org.pl...le/135_35_2.nef
http://perl.pentax.org.pl.../135mm_35_1.nef
http://perl.pentax.org.pl...e/135mm_f35.nef
bobek napisał/a:
niewiem po co sie zglosiles na ochotnika
bo tylko ja wczesniej o tym tak otwarcie pisałem :-) Mam sie wstydzic tego ze kupilem D700 na raty?
Wtedy stać mnie było żeby go wziąć za gotówkę, ale to byl jeden z najlepszych kredytów jaki wziąłem w zyciu, sprzedajac d300 i szkla DX :-)
Niektorzy kupuja K-7 i K-x na raty. I CO ? Co z tego wynika? Pisanie czegos takiego uwazam za idiotyzm, cofnij sie do poprzedniej strony i znajdz wpis o tym...
bobek napisał/a:
Zreszta takie pier.dolety o wyzszosci A od B biora sie najzwyczajniej w swiecie z niemoznosci zakupienia tego co by sie chcialo, brak kasy jest powodem
ot, co. Tu jest Polska, nie każdego może być stać na nowego D3, 1D czy 645D, a ceny prawie takie same jak na zachodzie.
bobek napisał/a:
A ze interent to takie smieszne miejsce ze namietnie uprasza sprawy i trzba byc albo za albo przeciw, i wiele osob sie na to lapie to problem tych ludzi
Noo.. trudno sie z tym nie zgodzic ;-)

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
perl napisał/a:
bo tylko ja wczesniej o tym tak otwarcie pisałem

Sorki, nie widziałem, nie czytałem. Jak mówię, mój post nie dotyczył Ciebie.

perl napisał/a:
Znudziło mi się jedno manualne szkło do D700. On ma taką fajną matówkę, że rozglądam się za kolejnymi. Ostatnio za Nikkorem 105/2.5

Takim? Poszedł za parę stówek. Jakbym wiedział że go pragniesz to dostałbyś rabat, ale to nie są szkła moich marzeń na przykład.

Jacek S napisał/a:
takim?
Tak. Chcialem go sprawdzić na swojej puszce i ewentualnie kupić, zanim uzbieram kasę na 85/1.4 D ...

Jacek S napisał/a:
ale to nie są szkła moich marzeń na przykład.
okej, zgadzam sie, ja tez mialem szkla lepsze i gorsze, ale na jakis czas mi takie szklo wystarczy.
Nie na wszystko mnie stać od razu.

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
perl napisał/a:
Nie na wszystko mnie stać od razu.

Wielu ludzi nie stać, a wielu stać. Znam osoby z tego forum, które sprzedając kilka szkieł pentaxowych kupiłyby d700 i specjalnie nie zauważyliby że sprzedali coś ze swoich obiektywów.

perl napisał/a:
Pisanie czegos takiego uwazam za idiotyzm

A ja uważam za idiotyzm wmawianie ludziom że powinni kupić to czy tamto, patrząc przez pryzmat własnych potrzeb.
Ale nic do Ciebie nie mam, rozumiem że Cię poniosło bo odebrałeś mój wpis jako zaadresowany do siebie. Powtarzam nie było takiego zamiaru. ;-)

I jeszcze raz napiszę, możesz umieścić jeszcze kilkaset wpisów o tym że FF jest
genialna ze swoim ISO - ale po co? To wszyscy wiedzą.

Ja zwyczajnie nie chcę do prywatnych celów nosić takiego sprzętu. I wcale nie chodzi o finanse.
Bo jak pentax włoży FF do korpusu K-7 to nie będę długo czekał z kupnem.
Tak, chcę FF w pentaxie. Nie dla iso, ale po prostu chcę. Ale skoro można zmieścić średni format do obudowy podobnej do d3, to znaczy że można zmieścić FF do podobnej od K-7.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Jacek S, eeee tam, kolejne tendencyjne porównanie wagowe, ten k7 powinien siedzieć z gripem i przynajmniej DA12-24/4, albo nikon powinien być d700 z jakimś małym szkiełkiem typu nikkora 35/2.

A tak mamy zestawy rzeczywiście o zupełnie innym zastosowaniu i jeszcze tu jakiejś współczesnej hybrydy z lewej brakuje i komórki z aparatem :-P

Jacek S napisał/a:
A ja uważam za idiotyzm wmawianie ludziom że powinni kupić to czy tamto, patrząc przez pryzmat własnych potrzeb
Jestem ostatnią osobą na tym forum która by wmawiała komukolwiek, że jest mu potrzebny inny aparat, niż ma.
Co najwyzej jesli ktos zapyta, to mogę coś zasugerować, ze wzgledu na jakies tam mniejsze czy wieksze doswiadczenie z roznymi puszkami.

Jacek S napisał/a:
Tak, chcę FF w pentaxie. Nie dla iso, ale po prostu chcę.
Z tych samych powodów chcę i ja ;-)

Szkoda, że nie zważyłem D700 z MB-D10 i Tokiny 300/2.8 jak ją jeszcze miałem ;-)

Jacek S napisał/a:
Obrazek

I - uwaga - to nie złośliwość - dla porównania ME Super z 40/2.8 którego ostatnio coraz częściej noszę! :-P

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
1. Powyższa dyskusja nie ma nic wspólnego z k30D
2. ..którego i tak nie ma i nie będzie.
Zamykam.

Skocz do: