Spoko, uwielbiam swoje kompleksy. Powiem więcej. Znudziło mi się jedno manualne szkło do D700. On ma taką fajną matówkę, że rozglądam się za kolejnymi.bobek napisał/a:W tamtym poscie zawarles swoje kompleksy ,problemy zyciowe z domieszka zolci, a wszystko przez tekst mowicy o niewiadomo kim w stylu "kupuja FF a na szla nie stac"
bo tylko ja wczesniej o tym tak otwarcie pisałembobek napisał/a:niewiem po co sie zglosiles na ochotnika
ot, co. Tu jest Polska, nie każdego może być stać na nowego D3, 1D czy 645D, a ceny prawie takie same jak na zachodzie.bobek napisał/a:Zreszta takie pier.dolety o wyzszosci A od B biora sie najzwyczajniej w swiecie z niemoznosci zakupienia tego co by sie chcialo, brak kasy jest powodem
Noo.. trudno sie z tym nie zgodzicbobek napisał/a:A ze interent to takie smieszne miejsce ze namietnie uprasza sprawy i trzba byc albo za albo przeciw, i wiele osob sie na to lapie to problem tych ludzi
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
perl napisał/a:bo tylko ja wczesniej o tym tak otwarcie pisałem
perl napisał/a:Znudziło mi się jedno manualne szkło do D700. On ma taką fajną matówkę, że rozglądam się za kolejnymi. Ostatnio za Nikkorem 105/2.5
Tak. Chcialem go sprawdzić na swojej puszce i ewentualnie kupić, zanim uzbieram kasę na 85/1.4 D ...Jacek S napisał/a:takim?
okej, zgadzam sie, ja tez mialem szkla lepsze i gorsze, ale na jakis czas mi takie szklo wystarczy.Jacek S napisał/a:ale to nie są szkła moich marzeń na przykład.
Pentax LX
perl napisał/a:Nie na wszystko mnie stać od razu.
perl napisał/a:Pisanie czegos takiego uwazam za idiotyzm
Yashica Mat124, Canon 100d
Jestem ostatnią osobą na tym forum która by wmawiała komukolwiek, że jest mu potrzebny inny aparat, niż ma.Jacek S napisał/a:A ja uważam za idiotyzm wmawianie ludziom że powinni kupić to czy tamto, patrząc przez pryzmat własnych potrzeb
Z tych samych powodów chcę i jaJacek S napisał/a:Tak, chcę FF w pentaxie. Nie dla iso, ale po prostu chcę.
Jacek S napisał/a:Obrazek
Pentax LX
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF