volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
plfoto.com - o co c'mon?
Tak sobie szukam jakiegoś portalu foto na dłużej.

Ostatnio przyglądam się plfoto, i dodałem kilka zdjęć,
żeby zobaczyć, czy ktoś podpowie mi coś mądrego na ich temat.

Moje zdjęcie np. tutaj

Czy ono naprawdę jest takie tragiczne, żeby zebrać 2/10, i same marudzenia w komentarzach, a na końcu zostać usunięte z galerii przez moderatora,

podczas gdy takie zdjęcie wyskakuje mi w polecanych i zbiera bdb. oceny?

Rozumiem, że temat fotek inny, ale no choćbym się zkichał, nie widzę w nim tego artystycznego polotu, którego tak brakuje mojemu zdjęciu.
No oczywiście pomijając temat pani w samych spodniach, co zawsze oczy przyciągać będzie.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
plfoto pod względem kultury użytkowników i ich wszechwiedzy jest chyba z 10 razy gorsze od digarta. Wielcy eksperci i krytycy tam są jedynie, z ogromnym poczuciem wyższej p***** encji.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
volender, hmmm... kwaśno... nieostro .. i jak to kiedyś mawiali na wykopie "cycków nie ma" ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
volender, imHo zdjęcie słabe jest. Kompozycja leży, GO ni wypiął ni przypiął, temat wątpliwy. Słabe oceny nie dziwią.

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
volender, nie bierz tego do siebie bo ja się nie znam, ale mi to twoje też się nie podoba. Nie pasuje mi ani kompozycja ani przepały. Dla mnie to taki przypadkowe testowanie szkła.

belzebub  Dołączył: 05 Sty 2010
Re: plfoto.com - o co c'mon?
volender napisał/a:
podczas gdy takie zdjęcie wyskakuje mi w polecanych i zbiera bdb. oceny?

Nie wszystkim się podoba: "Karm ją trochę, bo żebra jej widać" :mrgreen:

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
deckard, matb, ale jest różnica między krytyką a obsmarowaniem kogoś z powodu "bo ja jestem lepszy i mądrzejszy"

deckard, matb, wiem, że nie jest mistrzowskie, ale z drugiej strony nie jest zmaszczone jakoś strasznie, w kadrze też imo nie ma bałaganu i oczy nie błądzą bezmyślnie. Z GO przesadziłem, to fakt.

Ale dlatego myślę, że świetnie nadaje się na "testowe", bo ma swoje wady i jest co pokrytykować, a z drugiej strony nie jest zupełnie przypadkowym pstrykiem, żeby je odrzucić :-) .

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
zwróćcie uwagę na poziom komentarzy na tym forum, pierwszy lepszy przykład
http://plfoto.com/zdjecie,portret,b,2071030.html

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
volender, plfoto to ciężki kawałek galerii, zdarzyć się może że średnie zdjęcia dostaną wysokie noty, a część będzie pominiętych. Kotletów tam za bardzo nie trawią i ze słowami się nie liczą w takich wypadkach. Jednak fajne pomysły się podobają. Ja wrzucam tam tylko bardziej podobające mi się zdjęcia.

Pamiętaj, że tam super wybitne zdjęcia mogą dostać oceny bliskie 1, bez komentarza, tylko po to żeby wybić konkurencję...

Ogólnie dla mnie to taki trochę pseudoartyzm czasem się rodzi, a że gawiedzi się podoba...

No właśnie szukałem miejsca, gdzie mógłbym dostać rady jak od kumpla, typu: tutaj niestety dałeś d..y, popracuj nad zmienieniem tego, ale z tym ci całkiem nieźle poszło.

Sam też nie podniecam się swoimi fotami tak, żeby się wywyższać.
Doświadczenie mam małe, ale jak komentuję, to po to, żeby cokolwiek pomóc.

no cóż, gdzieś tu był wątek o wyborze rozsądnego portalu, chyba czas go poczytać.
Tylko dłuuuugii był strasznie, jak dobrze pamiętam.

(ps. kiedyś były całkiem świetne www.fotomotywy.pl , ale upadły z braku finansów)

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
volender, ja tam zrezygnowałem praktycznie, zmienię to na bloga, początek jest w stopce.

No ale mi na ocenach aż tak bardzo nie zależy, zawsze mamy to forum żeby poddać ocenie :-P

White  Dołączył: 31 Paź 2008
volender, mz zostałeś potraktowany bardzo delikatnie jak na portale foto tego typu.
Zdjęcie jest słabe i nie warte pokazywania. Lepiej pokazuj najpierw tutaj na forum, tutaj prędzej ktoś Ci doradzi i pomoże. Wskaże błędy i itd. itp. Tam jest publiczna galeria i nikt nie chce oglądać pstryków początkujących.

gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
volender, typowe 'polskie piekiełko" - a wszystko po prostu podszyte kompleksami, które prowadzą do zwykłego "krytykanctwa" - to chyba nasza cecha narodowa ;-) A wystarczy po prostu powiedzieć swoje zdanie beż żadnych aluzji, podtekstów i złych intencji. A zamiast bezproduktywnie krytykować lepiej udzielić kilku cennych wskazówek - i atmosfera wtedy jest całkiem inna :-B

maarten  Dołączył: 06 Sty 2010
volender napisał/a:

no cóż, gdzieś tu był wątek o wyborze rozsądnego portalu, chyba czas go poczytać.
Tylko dłuuuugii był strasznie, jak dobrze pamiętam.

Może www.obiektywni.pl ?

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Kiedyśś i ja wstawiałem na plfoto, ale jakoś mi przeszło sam nie wiem dlaczego, może też przez komenty, a wcale aż takich złych nie miałem...
Teraz nigdzie nie wystawiam i większości ląduje to co pstrykam na twardziela...

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
volender, jak chcesz same pochwały polecam garnek.pl ;-)

volender, na obiektywnych spodziewaj się raczej bardziej bezpardonowej rzeźni :lol:

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
volender, spróbuj na fotoik.pl, idealnie nie jest ale da się żyć 8-)

O, fotoik też bym polecił na początek :-)

Skocz do: