Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
Witam.
Jakiś czas temu, pewien starszy mądry Człowiek, uświadomił mi pewną bardzo ważną rzecz.

cytuje Jego "prostą" myśl:
"To, że Tobie coś sie podoba, to wcale nie oznacza, że musi sie podobać innym"

Nie polecam wystawiania swoich "prac" na publiczny osąd,
ponieważ sądzić Człowieka może TYLKO Bóg.., a nie anonimowa sieć WWW,
w której każdy chce być ponad każdym...
http://jacuk92.wrzuta.pl/...dy_ponad_kazdym

Ps.
Członek zarządu Decca Recording Company, o The Beatles, 1962 r
"Nie podoba nam się ich brzmienie. Zespoły gitarowe już się kończą." :shock:

Pozdrawiam

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Charli1902, a co jak ja w Boga nie wierzę? To znaczy, że wszystko mam zatrzymywać dla siebie? PARANOJA :)

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Charli1902 napisał/a:

Wstawiać można ... tylko trzeba mieć dystans do tych fotek (siebie) jak i do ocen (innych) ;-)

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
wuzet, trzeba mieć nerwy ze stali, dystansu ze dwa TIRy, a przede wszystkim odrobinę zdrowego rozsądku.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
Charli1902 napisał/a:
ponieważ sądzić Człowieka może TYLKO Bóg.., a nie anonimowa sieć WWW

no, zaraz ktoś wspomni o Hitlerze...

po pierwsze: nie mieszajcie do tego Boga
po drugie: nikt nie ocenia człowieka, tylko zdjęcie, trzeba umieć chociaż odrobinę odseparować się od swojej twórczości, człowieka od pracy, którą wykonuje...
jak mówię, że ktoś skopał ekspozycję, nie mówię przecież, że jest nic nie wartym człowiekiem...
po trzecie: po co ja się tutaj w ogóle udzielam? :-/

Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
tatsuo_ki napisał/a:
trzeba umieć chociaż odrobinę odseparować się od swojej twórczości, człowieka od pracy, którą wykonuje...
jak mówię, że ktoś skopał ekspozycję, nie mówię przecież,

http://www.youtube.com/watch?v=7osIjYiyARE ;-)

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
YellowLabel, nie podoba się, bo nie ma płytkiej GO? nie wstawiałbym, gdyby o coś mi nie chodziło, tytuł też nie jest od rzeczy; a oceny mi wiszą, naprawdę.
Ty zapewne wybronisz każdy swój digart? np. kotka z odwracającym uwagę tłem i brakiem kompozycji? albo przeciętne portrety w plenerze?

nawet nie wspominając o tym, jak bardzo się one podobają. bo podobają się ludziom nie znającym się na fotografii. z zerową znajomością historii, bez umiejętności "czytania" kadru. bez chęci poszukiwania psychologii. rozumiem, gdyby ludzie chcieli po prostu swój portret, wykonałbyś fuchę, wystawił rachunek i reklamował się kolejnym.
ale spróbuj przynieść takie ujęcia na konsultacje do filmówki. naprawdę, fotografia to nie tylko płytka GO.

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
xneon, daj sobie człowieku siana.

Wygrzebujesz ludziom wszystkie fotki, i masz pretensje do świata, że nie poznał tajemnej sztuki tworzenia fotografii w Twoim wydaniu.

Jak dla mnie to zwykłe odbijanie piłeczki.

Może zainteresuj się wolnomularstwem :-P .

Jak już mówiłem, o konstruktywną krytykę mi chodzi, a nie obrażanie się nawzajem.

tatsuo_ki, no właśnie też się zastanawiam, czy ciągnąć dalej temat, bo zamiast coś konkretnego powiedzieć, zaczęto tu wylewać żale i inne odpady. (poza kilkoma przypadkami ;-) )

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
xneon, idz ze swoimi do filmówki.. i kubłem zimnej wody, żeby ktoś mógł Cię otrzeźwić. Trochę samokrytyki Ci potrzeba.

<edit>
..ahh, "fak it", nie warto prowadzić tej dysputy beznadziejnej z kimś, kto nie wychodzi poza czubek własnego nosa..
</edit>

PS.
volender - lepiej zgłoś ten temat do usunięcia i wstawiaj foty do fotoprezentacji, mając nadzieję, że dobrzy ludzie Ci pomogą w poprawie warsztatu :-)

sp7foy  Dołączył: 31 Lip 2006
xneon napisał/a:
podobają się ludziom nie znającym się na fotografii. z zerową znajomością historii, bez umiejętności "czytania" kadru. bez chęci poszukiwania psychologii

A kimże ty jesteś, że tak wszystkich tu oceniasz?
To co prezentujesz w sieci jest słabsze niż przeciętna wstawka na plfoto.
Jako autorytet w sprawach foto chcesz uchodzić, a nikt o tobie nie słyszał.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
coś ten temat w złym kierunku idzie...

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Żałosna i bezpłodna dyskusja... :roll:
Idźcie robić zdjęcia.

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
dostałeś konstruktywną krytykę volender i płaczesz
spodziewałeś się chyba głaskania po główce - sorry
yellow wybieram się, z ciekawości

sp7foy pokaż swoich mistrzów.

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
xneon, mam masę kotletów, ten ,, portret w plenerze'' to dla mnie pani stojąca w habziach :-B a księżyc to księżyc - Twardowski tam mieszka, pewien Amerykanin po nim łaził - ba nawet powiedzieli że to był milowy krok dla ludzkości :-B :-B , kotlet to kotlet ja tam lubię każdy i schabowy i mielony. dobre zdjęcie obroni się samo nie wierzę te psychologiczne otoczki, wędrówki ludów z wiadrami do filmówki itd.. do każdego gniotka można dorobić historię ale czy trzeba ? nie jestem artystą i nie będę, nie mam też duszy artysty. :-B :-B :-B (na szczęście)
:D:D:D najważniejsze to się nie poddawać i robić swoje

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Yep, temat się był wyczerpał.

Skocz do: