marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
Gala pies mojej siostry

Henry  Dołączył: 12 Sty 2010
Brutus:

A kiedyś wyglądał tak

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
mały brutus słodziak

duży brutus duży słodziak

:-)

ariel007  Dołączył: 25 Sie 2008
SŁOWNIK PSICH ZACHOWAŃ NA WESOŁO

GŁUCHOTA
Przypadłość nękająca psy, gdy się je woła do domu. Symptomy obejmują wpatrywanie się w wołającego pustym wzrokiem i szybki bieg w przeciwnym kierunku.

GRZMOT
Sygnał końca świata. Ludzie pozostają zadziwiająco spokojni, więc należy ich ostrzec skomląc, dysząc i depcząc im po piętach.

KANAPA
Jest to dla psa odpowiednik serwetki do wycierania ust. Po jedzeniu należy do dobrego tonu biegać wzdłuż kanapy tam i z powrotem, aż pysk będzie czysty.

KOSZ NA ŚMIECI
Pojemnik na podwórku u sąsiadów służący do sprawdzania twojej przemyślności. Musisz stanąć na tylnych łapach i zepchnąć pokrywę nosem. Jeśli ci się uda, zdobędziesz opakowania po margarynie i obierki z kartofli, które będziesz mógł rozwłóczyc po całej okolicy.

MIŁOŚĆ
Intensywne uczucie oddania, okazywane bezwarunkowo. Najlepiej w tym celu merdać ogonem i lizać człowieka po odsłoniętych fragmentach ciała. Jeśli będziesz miał szczęście, człowiek ze swej strony też będzie cię kochał. Na lizanie jednak nie licz.

OCIERANIE SIĘ
Daje szczególnie ciekawe efekty u ludzi ubranych w czarne suknie i garnitury.

POSŁANIE
Dowolna miękka i czysta powierzchnia, np, łóżko w pokoju gości lub świeżo odebrany od tapicera fotel.

ROWER
Dwukołowe urządzenie do ćwiczeń, służące psom do regulowania ilości tkanki tłuszczowej. Najlepsze efekty uzyskamy chowając się za krzakiem i wyskakując nagle z głośnym szczekaniem. Biegniemy za rowerem przez kilka metrów, a kiedy rowerzysta zachwieje się i wpadnie w krzaki możemy spokojnie wycofać się na swoją stałą pozycję.

SKOK NA PLECY
Najlepszy sposób na zwrócenie na siebie uwagi człowieka, który właśnie zaczyna pić poranna kawę.

ŚLINOTOK
Ma miejsce wtedy, gdy ludzie jedzą, a ty nie. Aby uzyskać odpowiedni efekt musisz usiąść jak najbliżej i wyglądać smutno, ślina musi ci kąpać na podłogę, a jeszcze lepiej człowiekowi na kolana.

WĄCHANIE
Obyczaj społeczny służący pozdrawianiu innych psów. Umieść nos jak najbliżej tylnego końca innego psa i wciągaj powietrze, aż człowiek zmusi cię, żebyś przestał.

Moje się do tego stosują w 200%

ja zdjęć nie widzę jeśli miały być

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
ariel007, fajne strucle. Znaczy się sznaucery. ;-) Zdjęcie z pieprzno-solnym bardziej mi się podoba.

ariel007  Dołączył: 25 Sie 2008
Szara ma 6 lat a Czarna 3 - w chwili robienia zdjęć miały odpowiednio 5 i 2! A dwuletni sznaucer średni czarny to @#$%!@#$^%!!! (tu proszę wpisać sobie swój odpowiednik czystej żywej energii i szaleństwa) i za nic nie ułoży się ładnie i nie zapozuje. Ona chyba słyszy AF w aparacie! Jak zaczynam na nią ostrzyć to zrywa się i leci polizać obiektyw!

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Moja teściowa kocha zwierzęta wszelkiej maści (nie wiem jak ze mną, nieważne :evilsmile: ) ... po uśpieniu ostatniego psa, przyrzekała sobie solennie, nigdy więcej ... nigdy więcej. No i mamy nowego domownika

Łatek (ciekawe dlaczego :mrgreen: )

razem z pozostałymi ...
Rudkiem

i Miskiem

... wszystkie przygarnięte z ulicy :!:

ARobert  Dołączył: 27 Sie 2009
Nasz sznaucer Perla Negra zwana Tosią

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
rysiekll, Łatek jest niewątpliwym misterem podwórka. Rudek taki trochę pod basenji, wygląda na ostrego zawodnika. A Misiek wcale nie wygląda na miśka, wygląda jakby lubił w wolnych chwilach zakopywać listonoszy pod płotem. ;-)
ARobert, fajny strucel, ładnie stoi na pierwszym. Drugie słodkie, to musi być miłość. ;-)

ebelbeb, Łatek fakt mister pełną gębą :-) młody jeszcze, ale bardzo fajne usposobienie ma. Rudek tu może tak wygląda, ale to tchórz jest ... no i przede wszystkim prawie 2 razy mniejszy od Miśka, choć muszę przyznać że jak się Misiek pojawił to były ostre spory ... .baaaardzo ostre (ale wtedy jeszcze była śp. Misia w domu). Misiek, listonoszy to lubi ale wykopywać chyba, ile on już dziur narobił po całej działce to nie zliczysz :mrgreen: ... no i ten nie lubi obcych zdecydowanie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ziewająca Nija

To tylko zabawa

Całe stadko

Inga

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Czika! - Zostań !

Uśmiech.....

pstryk 2

I przestań myśleć o tym blondynie:

LysyRudy  Dołączył: 10 Sty 2010
moja sunia też ładnie pozuje

elan  Dołączył: 03 Gru 2008
Blacky :)

Rudzielec ponownie ... wygodnicki się strasznie zrobił

G_O_  Dołączył: 11 Maj 2010
witam na forum, zacznę od mojej suki i jej pierworodnego pryszcza w konwencji mocno kontrastowej:

Eustachy  Dołączył: 20 Paź 2007
19-20.06.2010 w Szczecinie odbyła się XVIII Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych. Byłem tam (zresztą jak co roku) i miałem cichą nadzieję spotkać kogoś z Pentaksem w dłoni, nawet wystroiłem się w forumowe polo. Niestety, albo mam słaby wzrok, albo poza mną i moją żoną żadnego Pentaksjanina na finałach nie było :-(
Szkoda, bo było co podziwiać.

Były duże

trochę mniejsze

całkiem małe

były również młode psiaki

wszystkie były piękne.

namówiony z innego wątku wrzucę nie moje psiaki ale i tak ładniutkie

1.

2.

3.

jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006