"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:fotostopowicz, wrzuciłem już dawno na shouta... informacja przeszła bez echa...
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:w dodatku mogłaby się wywiązać dyskusja, że nowe opakowania nawiązują designem do tych starych, tych dobrych...
można by powyciągać swoje stare prace polaroidowe, jak ktoś ma i je tu pokazać...
może zorganizować jakąś akcję kolejną i zamówienie zrobić...
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:pooglądałem sobie na przykład ten ich impossible shop i normalnie jest do czego powzdychać...
lista zakupów fotograficznych, kurna chata, wydłużyła się mniej więcej o 5 pozycji (nie licząc powtórzeń niektórych punktów)...
tatsuo_ki napisał/a:ech...
nie zasnę... normalnie nie zasnę...
fotostopowicz napisał/a:i do tego będą poszerzać asortyment![]()
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:a jak by się przyjemniacko/kozacko takim SX70 albo SONAREM streeta porobiło
Ta, rzeczywiscie kozacko. Pstryk, bzzzz i 10 zl w piach.tatsuo_ki napisał/a:a jak by się przyjemniacko/kozacko takim SX70 albo SONAREM streeta porobiło
Mnie nie brali.fotostopowicz napisał/a:już to sobie wyobrażam, ludzie brali by mnie już za kompletnego idiotę
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Fade to black. Po zrobieniu, zdjecie po prostu zaczynac czarniec i procesu nie da sie juz zatrzymac. Rewelacja.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
dzerry napisał/a:bede produkowac drogie zabawki dla bogatych dzieciakow z holgami i lomo
dzerry napisał/a:Ta, rzeczywiscie kozacko. Pstryk, bzzzz i 10 zl w piach.
andrusz napisał/a:Jakoś mnie nigdy ta technologia nie zafascynowała - może dlatego, że jakość zdjęć z tego pudełka była co najwyżej średnia
andrusz napisał/a:No, ale rozumiem, że można się tym nadal pasjonować, tak samo jak można po ciemku maczać paluchy w roztworach chemicznych i mieć z tego frajdę![]()
andrusz napisał/a:Ja czekam, aż zrobią niedrogą współczesną wersję Polaroida czyli cyfrówka z wbudowaną drukarką![]()
nie ma mnie w internecie
OK, to dlaczego identyczny pod wzgledem technicznym mateial Fuji, ktory jest o niebo lepszy jakosciowo, kosztuje 14 dolarow za 20 zdjec? To jest moim zdaniem odpowiedni poziom.tatsuo_ki napisał/a:oszukanym też, myślę, nie można się tak do końca czuć, bo chyba oczywista sprawa, że przy tak dużym przedsięwzięciu nikt nie będzie finansował interesu... rozumiem, że wskrzeszanie legendy, ideały i te sprawy, ale coś do talerza trzeba wkładać...
pozdrawiam,
dzerrry
tatsuo_ki napisał/a:ale co za problem?...
http://artykuly.katalog-d...rka-na-swiecie/
K-1 wraz z przyjaciółmi.
Waidodayo! https://www.flickr.com/photos/ebelbeb/albums
Zeiss VS Limited
dzerry napisał/a:OK, to dlaczego identyczny pod wzgledem technicznym mateial Fuji, ktory jest o niebo lepszy jakosciowo, kosztuje 14 dolarow za 20 zdjec?
ebelbeb napisał/a:A gdzieś w Polsce można kupić tego Zinka, czy to tylko ciekawostka przyrodnicza ?
nie ma mnie w internecie
Moim zdaniem wlasnie o to chodzi. Film jest po prostu kiepski. Niedoskonalosc polaroida to jest powielany stereotyp, ktory sie wzial z procesow alternatywnych (lift, transfer, manipulacja) i z uzycia materialow po terminie. Materialy polaroida uzyte zgodnie z przeznaczeniem dawaly zawsze idealne zdjecia. Wystarczy wspomniec 55, ktory dawal tonalnosc niedoscigniona dla wielu kombinacji negatyw/wywolywacz. Podobnie time zero i sx-70. Polecam polaroidy Kertesza robione na sx-70 wlasnie. Te nowe filmy sa niedoskonale i niestabilne w momencie wyjscia z fabryki. I to jest wlasnie dla mnie oszustwo. Za taki szajs kaza sobie placic 80 zl. tatsuo_ki, chcesz, moge Ci pozyczyc instaksa i sx-70. Wyjdz sobie na miasto i zobacz jakie to jest uczucie, wywalic 3 zdjecia po 10 zl kazde, zeby dostac mniej wiecej to co chciales, a za te sama kwote zrobic caly film poprawnych zdjec z instaksa.tatsuo_ki napisał/a:a może po prostu uznali, że ludzie będą za tyle kupować i postanowili po prostu z ludzi zdzierać...
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:chcesz, moge Ci pozyczyc instaksa i sx-70
nie ma mnie w internecie
Jestes pewien? Piszac o trzech strzalach, chyba lekko przesadzilem. Wyglada na to, ze te 8 moze nie starczyc. Do tego na ulice raczej sie nie nadaje - musisz sie wstrzelic w temp 17-25 stopni - prawie jak E6.tatsuo_ki napisał/a:prawda jest taka, że gdybym miał kasę, to bym kupił i robił zdjęcia, bo trafiła do mnie ich metoda marketingowa
pozdrawiam,
dzerrry