Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam,
thrackan
pozdrawiam,
dzerrry
Pioter napisał/a:ciężko je dobrze wypłukać
Pozdrawiam,
thrackan
thrackan napisał/a:Pioter napisał/a:ciężko je dobrze wypłukać
Po wyjęciu z utrwalacza, czy wywoływacza?
morosa napisał/a:http://www.ilfordphoto.com/pressroom/article.asp?n=122
nie ma mnie w internecie
thrackan napisał/a:U mnie w lodówce siedzi rolka Svemy foto 65 w rozmiarze 120 i z datą przydatności do spożycia "10.89" od Trefa. Czeka na ukończenie restauracji Kieva 6C. Powinni się polubić - oboje z epoki
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:thrackan napisał/a:U mnie w lodówce siedzi rolka Svemy foto 65 w rozmiarze 120 i z datą przydatności do spożycia "10.89" od Trefa.
W tym przypadku emulsja może wejść w reakcję ze składnikami papieru ochronnego i mogą po wywołaniu pojawić się plamki. Już tak miałem z tym filmem. A wszelkie granice przekroczył nasz Fotopan HL - był dosłownie piegowaty na całej powierzchni. "Ruski" papier ochronny był bardzo złej jakości. ORWO (120) w zielonych pudełkach o wiele lepiej się przechowywało niż ORWO w czarnych kartonikach. Na zielonych po 15 latach było nieznaczne zadymienie, ale czarne "już" po 10 latach miały takie zadymienie, że ledwo co było przez nie widać.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Pioter napisał/a:To by się zgadzało sam zrobiłem kiedyś kilka rolek przeterminowanego o kilkanaście lat ORWO Np-22 i też nie było nawet dużego zadymienia.[...]Potem film ponownie założyłem do tego samego aparatu i go dokończyłem. Po wywołaniu gołym okiem było widać degradację obrazu w pierwszej części filmu, różnica była naprawdę spora.
Pozdrawiam
Piotr
modern art = i could do that + yes, but you didn't
pozdrawiam,
dzerrry
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();