Matti  Dołączył: 07 Kwi 2008
Zastanawiam się nad Nokią E52 w Play. Czy ktoś ją ma i może coś napisać? W tej chwili używam E50 i jestem zadowolony, wiem, że bardzo dobrze sprawuje się E51, ale chcę ją już przeskoczyć...

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
mogę się podpiąć? dzięki
Kupiłem sobie samsunga Avilę bo był tani i miał wszystko czego potrzebowałem ALE.
Nie no, nie mogę po prostu zdzierżyć pisania na dotykowym smsów. Nie trafiam w tą wirtualną klawiaturę i jedynie co z tego mam to wielki wnerw.
Muszę to sprzedać i kupić coś normalnego.
Na razie wybrałem sobie Nokię N95 bo: ma symbiana, ma Wi-fi, można wgrać GPS, ma dobre oceny i jest w miare tania.
Ale może macie jakieś propozycje inne?
Szukam czegoś co ma podobne funkcje do N95 a może jest tańsze? W sumie, wystarczy mi coś zwykłego, nie musi być szał super hiper. Taki zwykły, dobry fon Z DŁUGO DZIAŁAJĄCĄ BATERIĄ (Avila - 8dni!)
No i cena tak, żeby się zamknąć w 400zł. N95 ma wielki minus - jest już mało telefonów z gwarancją na której mi zależy.
Jak macie propozycje to piszcie piszcie, Proszę!

artusduszek  Dołączył: 05 Kwi 2009
Nokia E63. Sam używam, chwale sobie. Jak zaczniesz uzywac qwerty to juz nie bedziesz chcial telefonu bez niej ;P

serio to takie wygodne? no i ten telefon jest chyba dosyć duży?

[ Dodano: 2010-04-05, 18:02 ]
no i co z baterią? ile wytrzymuje?

krzpob  Dołączył: 17 Lis 2009
E52. Trzyma jak samsung avila. Ma GPS, WiFi, symbiana. Działają darmowe OviMpas od Nokii (dawniej nokia maps). W trybie foto możma użyć kamerki do wideorozmowy, działa jak lusterko ;)

krzpob, wszystko super, ale jak cena DO 400zł to nie do 600 :P

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
No to E51. Najlepszy wybór, jeśli chcesz używać jako telefonu. 8-) A wi-fi też ma i to całkiem niezłe.

dsk, zastanawiam się nad nią właśnie no i nad tą e63. Ogólnie oprócz nokii chyba nikt nic ciekawego nie oferuje w tej cenie :)

Darek_Darek1968  Dołączył: 18 Sty 2010
Wziąłem Nokię E63 i... nie żałuję tego wyboru.
Mam również Nokię N95.
E63 jest ukierunkowana na zastosowanie biznesowe, a klawiatura wymiata przy pisaniu smsów, maili, zadań, terminów...
N95 zastosowanie multimedialne.
Aparat jak na komórkę jest genialny, świetny wyświetlacz.
N95 to pierwsza moja komórka na której mogę oglądać nawet filmy.

Darek_Darek1968, a baterie jak? gdzie lepiej ? :)

Darek_Darek1968  Dołączył: 18 Sty 2010
YellowLabel, Zdecydowanie E63. Może bez rewelacji ale przy normalnym korzystaniu czyli dziennie trochę rozmów, kilkanaście smsów, radio ze dwie godziny, bardzo dużo kalendarza, a i zdjęcia się jakieś trafią, to 4 dni spokojnie.
N95 przy intensywnym korzystaniu max 2 dni.

no_name  Dołączył: 01 Cze 2009
krzpob napisał/a:
E52. Trzyma jak samsung avila. Ma GPS, WiFi, symbiana. Działają darmowe OviMpas od Nokii (dawniej nokia maps). W trybie foto możma użyć kamerki do wideorozmowy, działa jak lusterko ;)

Polecam pomacać przed kupnem. Szczególnie jeśli ktoś miał wcześniej E51. Może być niemiło zaskoczony jakością obudowy.

Dzięki wam :)
Zdecyduję się chyba na e51. Ale.. znaleźć ją bez simlocka lub z simlockiem na play i z gwarancją w normalnej cenie graniczy z cudem.

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
YellowLabel napisał/a:
Zdecyduję się chyba na e51
Trochę późno, ale nie zaszkodzi napisać, że świetny wybór. Używałem przez rok i bardzo miło się z nią współpracowało.
*puf*

j+, muszę najpierw opchnąć nieszczęsną avilę.
No i znaleźć jakiś fajny egzemplarz a o to dosyć trudno niestety

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
ja np po pomacaniu e52 z zrezygnowałem z zakupu. Wcześniej miałem N6300 i okazjonalnie używałem e51. E52 wydał mi się zbyt delikatna jak na min 2 lata używania.
Zresztą miałem pośrednio kieopskie doświadczenia co do wytrzymałości obudowy na przykładzie klapkowej nokii z serii 6xxx

skończyło sięna N6700 clasic, ale godna zakupu pod wzgldem wzornictwa jest tylko czarna

Skocz do: