gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
3.6.3 , w moim systemie antyk by się nie utrzymał , aktualizacja wymaga pociągnięcia prawie wszystkiego ;)

Kuzyn Mygosi  Dołączył: 08 Wrz 2008
Jeszcze zrzut mojego konfiga:

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
  w sumie nie widzę...
ulro napisał/a:
Pokaż screenshot z tego Firefoksa

Zobaczyłem screen i ... myślałem, że to jakieś istotne różnice są. Może ślepy jestem, ale jestem przekonany, że różnicy (?) z w zabarwieniu (?) kilku pikseli u siebie bym na pewno nie zauważył (CRT "zwykły" 19" 1600x1200)

Poniżej, żeby nie przewijać, screen wstawiony przez ulro

Co na to inni? Naprawdę są jakieś znaczące róznice, dyskwalifikujące obraz wyświetlany przez ff? Czy tylko ja "ślepy" jestem :shock:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Rafi napisał/a:
Co na to inni? Naprawdę są jakieś znaczące róznice, dyskwalifikujące obraz wyświetlany przez ff? Czy tylko ja "ślepy" jestem :shock:
no fioletowy płot, to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej (chyba że był rzeczywiście zalatywał magentą i to Opera źle wyświetla :-P )

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
jednak...
opiszon napisał/a:
no fioletowy płot, to nie jest to[...]

No fakt. Chyba okulista musi mi coś przepisać ;-) Ale pewnie bym na taki drobiazg (?) u siebie nie zwrócił uwagi. A już na pewno nie w przeglądarce www (choć z drugiej strony sporą ilość fotek z niej przeglądam). Tyle, że gdy nie obrabiam, monitor mam ustawiony zupełnie inaczej (niech oczka odpoczywają) i wówczas w ogóle różnicy nie widzę.
Może dzięki temu unikam takich "problemów" ? :-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Zdjęcie po lewej (firefox) jest minimalnie ciemniejsze. A zacieniona strona drzewa i sam cień obok drzewa, to są wyraźnie ciemniejsze.

Re: w sumie nie widzę...
Rafi napisał/a:
ulro napisał/a:
Pokaż screenshot z tego Firefoksa

Zobaczyłem screen i ... myślałem, że to jakieś istotne różnice są. Może ślepy jestem, ale jestem przekonany, że różnicy (?) z w zabarwieniu (?) kilku pikseli u siebie bym na pewno nie zauważył (CRT "zwykły" 19" 1600x1200)

Różnice są wyraźne (inna intensywność zabarwienia na ten niebieskopodobny dosyć rzuca się w oczy). Może Twój CRT jest wypalony nieco i nie pokazuje tego co się dzieje w cieniach.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja różnic w zabarwieniu nie widzę. Jedno co rzuca się w oczy, to to, że Opera wyświetla jaśniej.

Meggido napisał/a:
Ja różnic w zabarwieniu nie widzę. Jedno co rzuca się w oczy, to to, że Opera wyświetla jaśniej.
Opera chyba też nie obsługuje profilowania (jak IE8) więc Firefox po zdeaktywowaniu zarządzania kolorem powinien wyświetlać identycznie ... tylko że właściwie to nie w Firefox powinno się zarządzanie barwą wyłączać, ale powinno się to dać włączyć w Opera/IE8 (może je kiedyś dorobią w tym wzgl.).

ulro  Dołączył: 14 Lip 2009
Mode na 0 i rendering_intent na 0.
Na razie tak jest ok. Pomyślę nad kalibracją monitora i zmianą profilu.

Wielkie dzięki za pomoc ;-)

Skocz do: