grzegorzgr  Dołączył: 13 Lis 2009
:-| Internet NETIA na łączu TPSA . co potrzeba by obsłużyć dwa kompy. komputery maja pracować w systemie dwa naraz albo każdy z nich osobno :?:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
grzegorzgr, ja mam tak jak piszesz.

Wchodzi kabelek z TPSA - jest taki trojniczek malutki, ktory dzieli sygnal na 2:
1 - telefon
2 leci do routera - a stamtad 2 skretkami do komputerow zaopatrzonych w karty sieciowe. Oczywiscie zamiast skretek mozesz miec Wifi - czyli leci powietrzem.

a3756  Dołączył: 02 Paź 2008
ja do takiej konfiguracji w netii używam takiego rutera
http://www.komputronik.pl..._TD_W8910G.html
dobry mocny sygnał, łatwa konfiguracja, przesiadłem się z linksysa i powiem że na razie jestem zadowolony, jak na ruter wifi z modem cena dobra. Do użytku domowego z czystym sumieniem mogę polecić. Można dostać trochę taniej jak się poszuka

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
grzegorzgr napisał/a:
:-| Internet NETIA na łączu TPSA . co potrzeba by obsłużyć dwa kompy. komputery maja pracować w systemie dwa naraz albo każdy z nich osobno :?:

Na początku tego wątku jest odpowiedź na Twoje pytanie. Możliwości jest sporo. Zależy to głownie od tego co już posiadasz. Najłatwiej jest zamiast ichniejszego modemu postawić router z wbudowanym modemem.

grzegorzgr  Dołączył: 13 Lis 2009
Cytat
a3756
to jest bardzo dobra odpowiedź na moje pytanie :idea: :-B . ale wolał bym coś po kablu.Router jaki :?:

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
grzegorzgr, kup router z wifi
a nuż kiedyś w przyszłości się przyda? różnice w cenie nie są wielkie

taki router oprócz wifi, którego możesz nie używać, ma standardowo 4 wejścia kablowe

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
grzegorzgr napisał/a:

Należy mieć dwa dyski po terabajcie, kartę graficzmną min. Radreon HD 4890 i 9G Ramu oraz aktualny klucz do wiedzy tajemnej.
CZYTAĆ! Wszystko napisane i było...
A poważniej, wystarczy dowolny router z annex`em A. Odradzam D-linka, a polecam markę Linksys z ADSL (by Cisco).

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
quasi, jasne. Nie kupować d-linka, francuskich samochodów, pentaksa... i co jeszcze? Albo pisz coś konkretnego albo daj se siana.
grzegorzgr, Jeśli chcesz to mam do sprzedania właśnie d-linka kablowego z modemem taki jaki by Ci podpasił. Sprawdzony i sprawny.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Cytat
quasi, jasne. Nie kupować d-linka, francuskich samochodów, pentaksa... i co jeszcze? Albo pisz coś konkretnego albo daj se siana.

A Ty misiu, a co chciałbyś wiedzieć więcej :?:
PS
Jeżdżę renówką :-D

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
kupować TP-Linka
tani dobry, nie psuje się

opinia poparta doświadczeniem dotyczącym blisko 10 sztuk, w tym kilka ADSL

agrest  Dołączył: 10 Cze 2008
z 2 tyg temu postawiłem coś takiego właśnie na TP linku w MM za ok 189 albo 199 nie pamiętam.
W każdym razie, w miarę jasno wytłumaczone i co ważne mała książeczka do routera z "magiczną" tabelką dało mi więcej niż wspaniała autokonfiguracja we flashu z netgear-a.

oczywiście poprzez wifi na cały dom.

Skocz do: