dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
Pierwsze kroki modelki z agencją.
Czym ma się kierować przy wyborze agencji,co powinno zawierać portfolio i wszelkie sugestie związane z tym tematem.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
dany, ja tam do agencji nie startowałem, to nie wiem. :evilsmile:
Ale polecę może www.forum.promodels.pl kiedyś tam można było sporo ciekawych informacji wyszukać. Tam chyba zamieszczała albo link, albo tekst szefowa MLStudio na podobny temat. W pracy mam zablokowane, nie mogę sam poszukać.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
a możesz innymi słowami powiedzieć o kogo chodzi, bo nie bardzo temat zrozumiałem :oops: ? to Ty chcesz iść do agencji ze swoimi zdjęciami, czy szukasz agencji, żeby Ci modelki dali, czy szukasz agencji, bo masz dziewczynę, która chce modelką zostać?

Z tytułu wynikło mi, że dziołcha chce iść do agencji i byc modelką. Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
A żeby było trochę na temat, to jeśli dziewczyna nie ma rozbudowanego folio, zaczyna, chce się sprawdzić, to przede wszystkim "polaroidy". Czyli proste zdjęcia zrobione przez bacię, siostrę, mamę. Bez makijażu, z każdej strony twarz, sylwetka. Najlepiej w stroju kąpielowym. Jak ognie unikać "artystycznych" fotek "by Kryśka" albo jeszcze gorzej w lustrze. Jak agencja bedzie zainteresowana, to sami zaproszą na testy i dobre agencje, nie chcą za to pieniędzy.
Temat rzeka. Naprawdę polecam poszperać na promodels. Dawno tam nie zaglądałem, ale kiedyś bybło tam sporo informacji.

Arti napisał/a:
Z tytułu wynikło mi, że dziołcha chce iść do agencji i byc modelką. Przynajmniej ja tak zrozumiałem.

Dokładnie o to chodzi :-) .Zapytała się mnie czy mogę polecić jakąś agencję i co powinna mieć w portfolio.Ja nie wiedziałem nic :oops: .Zapoznam się tak ogólnie z informacjami na promodels.pl(wypada co nieco na ten temat wiedzieć) i dam jej link do tej strony.Dalej niech sama się rozgląda,o takie forum mi chodziło :-)

dany napisał/a:
Zapytała się mnie czy mogę polecić jakąś agencję i co powinna mieć w portfolio.

Znamy ją? :evilsmile: ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Niektórzy polecający dziewczynom agencję dzisiaj siedzą :evilsmile:

Nie chcę nic polecać.Niech sama próbuje,już wie gdzie szukać.Jest w wieku dobrym na start,czyli jeszcze pod opieką rodziców,niech oni decydują.Trochę zastanawia się czy w ogóle się nadaje,ja nie mam wystarczającego doświadczenia aby to stwierdzić.Powiedziałem tylko próbuj.

Arti, na PW daję link z maxmodels.

dany napisał/a:
Arti, na PW daję link z maxmodels.

nic nie przyszło... :-(

Już mam w wysłanych,powinno dojść.Początki portfolio skromne,ale coś widać.

doszło.. odpisałem ;-)

Skocz do: