seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
  Fiat Multipla nowa miłość
Zanabyłem cudeńko jak w temacie i właśnie stoi pod domem. Sąsiedzi wprawdzie dziwnie patrzą, a przyjaciele myślą że oszalałem a ona jest PIĘKNA. 2003 rok 1600 cm3, niebieska. Ach cóż to jest za wóz.

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Współczesna medycyna potrafi i temu zaradzić, nie martw się, głowa do góry :mrgreen:

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
dołączyłeś do jedynego elitarnego grona kierowców którzy pozdrawiają się na całym świecie ;-)

Chmurzasty  Dołączył: 30 Maj 2008
Jeszcze się dziwie, że nie pokazałeś jej nam. No pokaż, nie daj się prosić :-P

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Czyli jeszcze sprzed faceliftingu? I dobrze, ma więcej charakteru o-)

Długo uważałem, że to brzydactwo straszne, ale jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że jednak ma coś w sobie.
Gratuluję!

Chmurzasty  Dołączył: 30 Maj 2008
Generic, 666 :evilsmile:

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
seweryn1, kuzyn się ostatnio na takie paskudztwo skusił. Musiał, wciąż rodzinę powiększa... Mnie się ten strasznie ten samochód nie podoba...

Ponadto, ten model chyba można tylko kochać, albo nienawidzić. Nic pośredniego nie wchodzi w grę.

Szerokiej drogi! :mrgreen:

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Chmurzasty, o widzisz, nie zauważył bym o-)

Są jakieś bonusy za osiągnięcie 666 postów? o-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Generic napisał/a:
Są jakieś bonusy za osiągnięcie 666 postów?

może Pentagram ci coś podeśle ;-)

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Generic napisał/a:
Nie, dopiero za 10000 :evilsmile:

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Generic napisał/a:

Za milionowy na pentaxforum coś dają.

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
Ha, byłem dzisiaj u mechanika gumki zmienić, i na windzie była właśnie taka multipla. To się poprzyglądałem, i doszedłem do wniosku, że całkiem fajne, chociaż musi trochę palić przez ten "brzuszek".
A w warsztacie była, bo przekładnia w kierowniczym poszła :evilsmile: . Oczywiście życzę bezawaryjnej jazdy :).

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
SeizeThePicture napisał/a:
Za milionowy na pentaxforum coś dają.

Kupon na terapie u psychiatry? :->

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
makak napisał/a:
Kupon na terapie u psychiatry

Tak, nazywają go "Ka-siedem" :-D

Nieostry  Dołączył: 08 Kwi 2010
Co do wyglądu to nie będę komentował, ale kilka lat temu miałem okazję kierować tą kaczuchą. W zakrętach po prostu diabelnie boska. :evilsmile:

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
volender napisał/a:
chociaż musi trochę palić przez ten "brzuszek"

żebyś się nie zdziwił...
popatrz na samochód, który stawia najmniejszy opór powietrzu, pomyślałbyś?
http://blog.rebang.com/?p=227
ten "brzuszek" też wcale nie musi przeszkadzać...

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
seweryn1 napisał/a:
Zanabyłem cudeńko jak w temacie i właśnie stoi pod domem. Sąsiedzi wprawdzie dziwnie patrzą, a przyjaciele myślą że oszalałem a ona jest PIĘKNA. 2003 rok 1600 cm3, niebieska. Ach cóż to jest za wóz.

Miałem wersję po liftingu (czyli już nie żabkę) z silnikiem 1.9jtd salonową w najbogatszej wersji (z założonym chipem V-Techu w salonie - 220 niutonometrów i 143 KM). Zrobiłem 120 tysięcy bez najmniejszej awarii. Spalanie - na trasie w granicach 5.3 - 5.5, w mieście maks 6.5 (po zawirusowaniu spadło spalanie). Do dzisiaj kolega jeździ nią dalej. Pomijam kwestię wyglądu (mi i mojej żonie się nawet podobała, bo była tak brzydka, że ładna). Zalety : widoczność jak w żadnym innym aucie (akwarium). Automatycznie pojawia się minus - bez klimy latem można sobie w głowę strzelić. Plus kolejny - prowadzenie. To auto prowadzi się genialnie (a miałem kilka aut w życiu). Widoczność - kolejny atut. Siedzi się na wysokości głów innych kierowców - zatem widać wszystko przed manewrem wyprzedzania (no chyba, że jedzie TIR).
Kolejna zaleta - 3 siedzenia w rzędzie. Jechaliśmy ze znajomymi do Chorwacji (1480 km w jedną stronę). Zrobiliśmy to w 24 godziny. 3 kierowców. W przednim rzędzie siedział kierowca, środkowy fotel złożony w stolik (picie, jedzenie + laptop z bajkami dla dziecka siedzącego na środkowym fotelu z tyłu). Kolejny atut - każde fotele wyjmowane. Minus - dla mnie (184 cm) ciut za krótkie siedzisko. Plus - elektrycznie ustawiany standardowo fotel kierowcy i składane lusterka. Jeżeli jesteśmy przy tym elemencie - genialny podział lusterek na dwie części (dolna znakomicie omiata to co dzieje się przy krawężniku). Do tego świetnie umiejscowiona i precyzyjna skrzynia biegów (na konsoli po prawej stronie kierownicy). Zaskoczenie - hamulec ręczny po lewej stronie siedzenia.
Eh... kochane autko. Wygląda jak wygląda, ale Zafira, Picasso mogą się uczyć w kilku przynajmniej miejscach jak powinno (wg mnie) wyglądać auto typu minivan. Czytałem, że Włosi budując to auto zaczęli od zbudowania wnętrza i potem to opakowali. Wyszło jak wyszło, ale jest to jedno z najbardziej przyjaznych aut rodzinnych. Dużo przemyślanych patentów. Kto nie boi się wyglądu - niech spróbuje. Warto.
:-B
P.S. Na całym świecie użytkownicy Multipli jak się mijają na drodze to zawsze się pozdrawiają. Bardzo przyjemne i miłe. ;-) :-B

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Dla mnie to był zawsze samochód stworzony przede wszystkim z myślą o ergonomii, a nie wyglądzie. I wydaje mi się, że wszystkim osobom siedzącym w tym samochodzie musi być równie wygodnie. A i wsiadać i wysiadać też jest wygodnie. Przypomina bardziej karetę, a nie samochód.

MMM  Dołączył: 19 Cze 2009
Widziałem taki samochód kiedyś na plakacie.
Niech służy :->

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Najpierw Pentax, potem Multipla... To sie moze zle skonczyc...

Skocz do: