YellowLabel napisał/a:Jak sprawdzić ten typ aukcji?
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Nazwa kraju jest chyba tłumaczona na język domyślny dla lokalizacji sprzedającego. Zalogowałem się na polskim, niemieckim i amerykańskim ebay-u i w zakładkach „dane adresowe” widnieje odpowiednio: Polska, Polen, Poland.YellowLabel napisał/a:Czy adres mojego konta w ebay ma widniec jako "Polska" czy "Poland" (zakup z USA)?
X-T1
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
- ale wyniki szukania nie są takie sameYellowLabel napisał/a:można też wyszukiwać w polskim ebayu poprzez zakładkę "Cały świat" po lewej stronie i tak samo to wtedy wygląda :)
Odezwij się do sprzedawcy , myślę że 7 dni to taki maks.YellowLabel napisał/a:Pytanko - czy jeżeli nie ma tego nakazu natychmiastowej wpłaty, to ile dni mam na zapłatę za przedmiot?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:- ale wyniki szukania nie są takie sameYellowLabel napisał/a:można też wyszukiwać w polskim ebayu poprzez zakładkę "Cały świat" po lewej stronie i tak samo to wtedy wygląda :)
JackDeJack napisał/a:Odezwij się do sprzedawcy , myślę że 7 dni to taki maks.
Jeśli dobrze pamiętam to do 2 tygodni, chyba że sprzedawca zaznaczył inaczej (najczęściej w opisie aukcji).YellowLabel napisał/a:Czy ja muszę od razu zapłacić za przedmiot
Po minucie lub niewiele dłużej masz potwierdzenie z PayPal'a, że wpłaciłeś i zablokowaną stosowną kwotę na koncie/karcie.CytatPewnie kaska na paypal przelewem dojdzie koło wtorku.
Uzupełnię:piotrecius napisał/a:nie wiem ile aktualnie wynosi ten próg ale na pewno ponad 50$
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
w mBanku wystarczy zadzwonić na mLinię i ustawić limit na płatności internetoweYellowLabel napisał/a:debetowe karty wypukłe jakie daje teraz Mbank(Mastercard Paypass) albo karta wypukła z Deutsche Banku dadzą radę - niestety żadnej nie przyjęło mimo posiadania przez obydwie kodu CVV.
YellowLabel napisał/a:w celu ustalenia limitu dla danego rodzaju transakcji dokonaj zmian samodzielnie w serwisie transakcyjnym lub skontaktuj się z mLinią
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
YellowLabel napisał/a:trzeba przyznać, że.. jestem głupi i nie umiem czytać ze zrozumieniem
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
ee, że jakYellowLabel napisał/a:Ale to i tak mi w niczym nie pomogło bo muszę czekać na potwierdzenie wykonania operacji na karcie a będzie to za jakieś 2-3 dni dopiero i dopiero wtedy będę mógł ją zweryfikować i wpłacić kaskę na paypal.
k100D , pentax 1:3.5-5.6 18-55, pentax 1:4-5.6 50-200, helios 44m4, Samyang 1:1.4 85 ,
mhm, kupujesz na ebay i w następnym kroku możesz od razu płacić paypalem i poziomu ebaya - takie to sprytne (chyba trzeba tylko coś skonfigurować w ebayu, ale nie chce mi się sprawdzać )YellowLabel napisał/a:opiszon, tzn jak robię płać? na aukcji ebayowskiej a nie na Paypalu?