valdi99  Dołączył: 08 Cze 2006
dsk napisał/a:
Na pewno zmiana softu na wyższy niż 1.10 sprawi, że nie będzie można FF/BF korygować w aparacie.

Nieaktualne, już jest sposób
http://forums.dpreview.co...32676684&page=1

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
A gdzie jeszcze jest aktywny link do 1.30? Chyba wszystkie już wygasły. Czy coś źle szukam?

valdi99  Dołączył: 08 Cze 2006

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
probuje sciagac z roznych zrodel 1.30 i za kazdym razem przy probie otwarcia wyskakuje "bad table" i ze nie moge zainstalowac :evil:
moze mi ktos podeslac na pentaxowego maila?

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Stąd "wchodzi", przed chwilą sprawdzałem.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
dickkett, dzieki
wszystko poszlo gladko :-)

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
Czy ktoś się spotkał z problemem, że po wgraniu 1.30 kadyszka zaczyna prześwietlać z manualami na zielonym guziku :?:

Zazdroszczę wam takiej sprawności w obcowaniu ze sprzętem. Ja trzy razy wgrywałem soft i ani razy nie wszedł. Może ktoś z okolic Zabrza zrobił by mi to za paczkę dobrej kawy?

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Ale co? Wyskakiwał błąd, czy robisz niezgodnie z instrukcją i nawet nie rusza? :-P

To trochę jak ze zmienianiem koła w samochodzie. Jedni to potrafią, inni nie. Ja nie umiem wgrać softu w aparat, mimo,że mam go dwa lata. I nic na to nie poradzę. Robię tak jak w instrukcji, ale nie robię pewnie logicznie, tylko mechanicznie. Samo zgranie softu pewnie już nie idzie, bo to jakiś śmieszny plik, którego się nie da otworzyć.A jak się otwiera, to wygląda jak przed otwarciem. A aparat tego nie widzi. No... szkoda gadać. Zazdroszczę wam tej sprawności. To samo mam z rawami. Ale to już zupełnie inna historia.

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
cinekk1, jak będziesz we Wrocławiu to się polecam, mogę Ci update zrobić.

cinekk1 napisał/a:
Jedni to potrafią, inni nie

Mnie, choć udało się wgrać soft (i dzięki temu poprstykać se bezprzewodowo więcej nic) pomimo, że mój angielski jest "Kali jeść", to nie idzie np. wklejanie zdjęć na forum, choć instrukca jest po polsku!
deckard napisał/a:
się polecam

Ale zawsze można liczyć na wsparcie społecznosci :->

deckard dzięki za propozycję pomocy, ale mieszkam od jakiegoś czasu w Zabrzu. Pewnie nikt z okolic nie ma czasu zajmować się czyimś starym aparatem. A błysk bezprzewodowy, to by mi się bardzo przydał. Ale trudno. Dzięki za chęci. Pozdrawiam.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ekajana napisał/a:
Czy ktoś się spotkał z problemem, że po wgraniu 1.30 kadyszka zaczyna prześwietlać z manualami na zielonym guziku :?:

z tego co pamiętam to w ogóle przypadłość z manualami - im mniejsza przysłona tym bardziej prześwietla..

guerilla,
ale wcześniej tego nie miałem

micreg  Dołączył: 02 Sty 2009
Czy ktoś z szanownych forumowiczów korygował już AF z firmware 1.30? Ja zabieram się do tego jak pies do jeża i nie bardzo rozumiem z tego opisu co ja mam za "file" stworzyć i jeszcze z "line" [OPEN_DEBUG_MENU]. BF w mojej kadyszce dosyć uciążliwy już mi sie znudził.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Korygować nie korygował, ale do menu wchodził. Jak chcesz podeślij mi na PW swojega miala to ci podeślę plik.

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
A jak sprawdzić czy poprzedni wlasciciel mojej k10 korygowal AF w menu serwisowym? Da się?
Warto byloby się dowiedziec, poki mam 1.10 :)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ladyhawke napisał/a:
A jak sprawdzić czy poprzedni wlasciciel mojej k10 korygowal AF w menu serwisowym? Da się?

wystarczy wejść w menu serwisowe i zobaczyć jaka wartość jest ustawiona - jak różna od zera, to zmieniał

Cytat
Warto byloby się dowiedziec, poki mam 1.10 :)

korekta się nie usuwa po wgraniu nowszego firmware, a w nowszych FW niż 1.1 też można wejść do menu serwisowego

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
Ktoś kiedyś pisał o paskach na zdjęciach:

The following contents have been corrected.
# In rare case, vertical stripe at long time exposure.

Skocz do: