opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
matth, pewnie że lepiej, ale jak kupię TV, to komputer przestanie robić za centrum rozrywki muzyczno/filmowej, a tam gdzie będzie stał/wisiał TV nie będzie miejsca na klocowatego suba i 2 kolumny podłogowe

ew. w niedalekiej przyszłości sobie coś na ścianie powieszę jak się zmieści :-/

rozpaczam po cichu, ale co mam zrobić

a kolumien nie zostawię, żeby się przy kompie marnowały - wolę sprzedać, niech komuś służą tak jak mi dobrze nagłaśniały dotychczas wszelakie filmy i muzykę

ech, rozdarty jestem, ale już to przemyśliwałem ( ;-) ) wiele razy

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
opiszon, jakie masz te kolumny? ;-) Sub mnie nie interesuje :->

matth, kolumny słabizna, Tonsile Duety, ale jak na moje nieuzbrojone ucho w sam raz

sub jest po to, bo kolumny nie miały czym tupnąć ;-)
razem się fajnie uzupełniają ;-)

opiszon, łe tam ;-) Ja mam jakieś zabytkowe, ale na moje ucho wystarczają. 16cm + gwizdek.

Cytat
16cm + gwizdek.

to tak jak u mnie

ale na prawdę dało sporo po dołączeniu suba - ustawiony cichutko, delikutaśnie, ale wzbogaca dźwięki
po to go mam, a nie po to żeby łupał (mimo że jest wielkości 15'' CRT )

opiszon, już się nie tłumacz ;-)

michalwochna  Dołączył: 31 Sty 2007
TomaSzSz napisał/a:
Witam, szukam głośników stereo w cenie 100 - 200 zł do laptopa lub stacjonarnego komputera.

Już wcześniej padła odpowiedź, albo T20 albo T40. Nie będziesz zawiedziony. Plus... to na serio solidnie wykonane głośniki.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Jaki zestaw głośników 2+1 do PC?
Witam.
Chcę sobie kupić zestaw głośników 2+1 do PC. Mam przyzwoitą kartę dźwiękową(Creative Audigy). Dźwięk dookólny mnie nie interesuje, bo nie interesuje mnie plątanina kabli i jedno sprecyzowane miejsce, gdzie będzie to działać. A i mało oglądam z filmów gdzie efekt 5+1 miałby znaczenie. W tej chwili korzystam ze starej wieży z głośnikiem wysokości 50cm. Chcę się tych gratów z pokoju pozbyć. Dźwięk pewnie lepszy niż z zestawu za 100-150zł, ale innych nie widzę. Z sensownych firm to znam tylko Creative i Logitech, ale nie wiem właśnie, jak z tymi tanimi zestawami.

TAKI zestaw, mimo wysokiej ceny, też nie wzbudza mojego zaufania.

Nie mam ustalonej maksymalnej ceny za zestaw 2+1, ale z pieniędzmi się liczę. Możecie coś doradzić? Nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto.

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Na pewno potrzebujesz 2+1? Grasz w gry, chcesz w filmach mieć dużo basu, bo tak naprawdę to zestaw 2+1 nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem, lepiej już coś dobrego i stereo. Oczywiście jaką kwotą dysponujesz na ten zestaw?
Ze swojej strony polecam głośniki Microlab Solo 6c albo jak masz miejsce i chęć to 7c, dodatkowego wspomagania basu nie potrzeba, głośniki grają bardzo dobrze i wyrównanie.

k33l napisał/a:
lepiej już coś dobrego i stereo.

Jestem za, chociaż chciałbym też doświadczyć dobrego basu, choć nie wiem, czy w ogóle będzie używany przy odtwarzaniu płyt CD (nie mp3, tylko normalny "long play" CD) z komputera, trochę filmów, trochę gier.

[ Dodano: 2010-04-27, 20:40 ]
I chciałbym, żeby był pilot na kablu do sterowania głośnością i podłączenia słuchawek do skype.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Scalilam ze starym watkiem o identycznym tytule.
:-?

mygosia napisał/a:
Scalilam ze starym watkiem

No popatrz, a jak w szukajce dałem "jakie głośniki", to znalazła tylko to:
http://pentax.org.pl/view...ie+g%B3o%B6niki

Zaznaczyłem, żeby szukała tylko w hydeparku.

A ja wpisalam w szukajke: głośn* . Dalam szukaj w tytulach i znalazlam.

mygosia napisał/a:
A ja wpisalam w szukajke: głośn*

I 5 stron wyszukiwania. Całe szczęście(dla ciebie), żeby temat był na początku. A nasza szukajka powinna pójść do przeglądu, albo zintegrujmy tę od Googla.

A w temacie - udało mi się trochę zorientować w kwestii zestawów 2+1. Dziękuję za nakierowanie na właściwy temat. :-B

pawelek-79 napisał/a:
I 5 stron wyszukiwania

Jak dalam wyszukiwanie po tytulach, to zostalo 6 sztuk.

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
ja zamiast pierdziawek creative lub logi polecę coś Geniusa, http://www.shopmania.pl/s...ce-100-300.html któryś z zestawów stereo, nawet bez suba powinen być o wiele przyjemniejszy w odbiorze

pawelek-79 napisał/a:
I chciałbym, żeby był pilot na kablu do sterowania głośnością i podłączenia słuchawek do skype.

Tego już moje microlaby nie posiadają, pilot jest ale normalny na podczerwień a słuchawki i mikrofon podpinam pod panel przedni na obudowie lub pod panel Audigy.
Do muzyki przy tych Microlabach subwoofera nie potrzeba, nawet przy techno czy hiphopie.

k33l napisał/a:
pod panel Audigy.

Kartę mam za kilkadziesiąt złotych ze "szrotu" i nie mam do niej panela, niestety. A może to taka seria - LS? Mniejsza z tym.

Chodziło mi o wyprowadzenie złączy na zewnątrz komputera, bardziej mi to odpowiadało niż podpinanie się pod głośniki.

I w końcu kupiłem Genius 2.0 SP-HF1800A 50W i jestem na razie zadowolony. Pasują mi też kolorystycznie i stylistycznie do reszty sprzętu na biurku. Szkoda tylko, że takie duże, ale fizyki się nie przeskoczy, jeśli dźwięk ma powstawać w sposób tradycyjny (może naukowcy wymyślili jakiś inny sposób wytwarzania dźwięku, że nie jest potrzebna duża membrana drgająca).
Subwoofera na razie nie kupuję.

Skocz do: