gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
Blu-ray LG BD370
Tak jak w temacie. Szukam jakiegoś w miarę przystępnego odtwarzacza Blu-ray do kwoty 500zł i na celowniku znalazł się model LG BD370. Miał może ktoś z forum z nim do czynienia?
Ewentualnie może jakieś inne propozycje?
Z góry dziękuje :-B

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
ja jakiś czas temu dostałem LGka 350tkę więc jeszcze prostszy, i daje radę, przy czym ja mam HTPC pod TV więc zasadniczo zależy mi tylko na odtwarzaniu płyt (a nie np. mkv czy podłączaniu dysków) i ostatnio głównie dvd z bajkami dla dzieci więc dziwne by było żeby nie dał rady ;-)
recenzję 370tki masz tutaj
http://stary.frazpc.pl/ar.../wszystkomajacy
nie wygląda to źle ;-)

Alyjen, dzięki czytałem już tę recenzję - ta 370-tka jest w porządku - tylko ma jedną zasadnicza wadę: brak obsługi ntfs. Niestety jak dla mnie dyskwalifikacja. Poszukam dalej czegoś z ntfs i bezproblemowym odczytywaniem mkv.

no to nie wiem czy jest sens pakować się w stacjonarny odtwarzacz, z każdym zamknięty pudłem będzie prędzej czy później problem, a te najlepsze są już bandycko drogie, dla ludzi którzy chcą mieć wszystko a nie chcą stawiać PC w pokoju są takie zabawki http://www.popcornhour.com/onlinestore/ ale też drogie, dlatego ja mam małego (no powiedzmy) PCta a stacjonarny odtwarzacz robi głównie za CDka ;-) jak się kiedyś zdecyduje na wymianę DVD na Bluray w tym PC to zasadniczo nic więcej do szczęścia nie będzie potrzebne, ceną jest pobór mocy takiego zestawu (choć tutaj jest już coraz lepiej, bo procki/karty potrafią już ostro zejść watami jak nie są obciążone) i trochę bardziej czasochłonna konfiguracja, jak się już przez nią przebrnie to zalet jest sporo

vomer  Dołączył: 12 Cze 2006
Na hdtv.pl jest bardzo długi wątek o tym odtwarzaczu. Jest bardzo chwalony za to , że praktycznie obsługuje wszystkie formaty. Obecnie w niektórych sklepach RTV EURO AGD jest w prtomocyjnej cenie 3299 zł. (Niestety niedostępny w sklepie internetowym).
Myślę, że to dobry wybór.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
vomer napisał/a:
Obecnie w niektórych sklepach RTV EURO AGD jest w prtomocyjnej cenie 3299 zł.
Nie pomyliłeś się ?

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
vomer napisał/a:
Obecnie w niektórych sklepach RTV EURO AGD jest w prtomocyjnej cenie 3299 zł
To chyba przez promocję taka cena, bo bez promocji można kupić za 136,90€ (531.22 zł) ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ja widzę w RTvEuroAgd cenę 429zł.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
W dodatku można go dostać tylko w Gdyni i Radomiu.

vomer  Dołączył: 12 Cze 2006
oczywiście chodziło o 399 złociszy :mrgreen:

Luk4sPL  Dołączył: 14 Sty 2009
argawen napisał/a:
W dodatku można go dostać tylko w Gdyni i Radomiu.

Ale można go chyba zamówić do każdego Euro w kraju.

Pojechałem wczoraj po ciepłe bułeczki do Auchan i w bardzo atrakcyjnej cenie nabyłem Samsunga BD-P1600. Ten LG jest naprawdę dobrym odtwarzaczem, ale dla mnie ma cechę która go dyskwalifikuje - brak NTFS :-/

Dla znawców tematu lub kogoś kto posiada tego Samsunga:
Chciałbym go podłączyć kablem sieciowym do komputera bo na stronce producenta widnieje, że ma opcje PC-streaming. Ale niestety mi to nie wychodzi. Mam modem kablowy DSL oraz router podpięty do kompa stacjonarnego oraz bezprzewodowo do laptopa. Wie ktoś może jak to zrobić? Na forach HD jakoś ciężko znaleźć na to odpowiedz a i użytkownicy w odpowiedzi jacyś "niemrawi" :-/

http://downloadcenter.sam...5-BM%5B1%5D.pdf

strona 49 i dalej, choć z tego co piszą to ten model chyba nie potrafi wiele z tym zrobić
generalnie to easy jest, podpinasz kablem urządzenie do routera, wykrywa sieć i wio ;-) jak nie wykrywa albo masz np. dhcp wyłączone to podajesz odpowiednie parametry z palca w odtwarzaczu

wątek do przejrzenia http://www.avsforum.com/a...d.php?t=1124702
ale oni są dramatyczni w dyskutowaniu o tym za ile który kupił i jaki deal zrobił rewelacyjny, no ale to jedyne w miarę sensowne forum o tego typu sprzęcie, polskie to w ogóle śmiech i płacz zarazem

Alyjen, zadzwoniłem na infolinię i wszystko się wyjaśniło - po prostu "błąd" na stronie internetowej Samsunga...na dzień dzisiejszy żaden z odtwarzaczy Blu-ray nie ma i nieć nie będzie PC-streaming. Jedynie co działa to aktualizacja z serwerami oraz You Tube - czyli to co interesuje mnie najmniej :-/
A co do forum HD to "kiła mogiła" - żadnej pomocy...nawet odpowiedzi...
Dzięki :-B

Skocz do: