Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Slajdy z Powerpointa do Word
Jak przekopiować cały tekst i ewentualnie obrazki z Powerpointa do Worda? Jest opcja wyślij do Worda, ale on wrzuca tam slajdy całe, a chcę skopiować tylko sam tekst, ewentualnie formatowanie (pogrubienia, wielkośc czcionki), bez kopiowania całości slajd po slajdzie.

Mariusz_CH  Dołączył: 30 Gru 2008
Plik -> zapisz jako -> inne formaty -> rozwiń listę "inne formaty" i wyszukaj konspekt/RTF -> No i zapisz tylko w określonej swojej lokalizacji. RTFa otwieramy wordem i edytujemy nim na końcu możemy zapisać na *.doc lub *.docx. Niestety czasami nie zdaje to egzaminu i mogą być problemy z obrazkami. Wszystko zależy od prezentacji ;-) :-B

No właśnie tego też próbowałem, ale prezentacje które mam mają pusty konspekt, tak więc i plik zapisuje się pusty. Jest jakiś inny sposób na to? Jakiś program (sprawdzony) do konwersji?

Mariusz_CH  Dołączył: 30 Gru 2008
Innego sposobu nie próbowałem ale zaraz to uczynię http://www.softinterface....-PowerPoint.htm

Ech, konersja do html, do doc, do rtf leży, bo wrzuca oddzielnie slajdy albo wstawia je jako obiekty.

Powiedzmy, że konwersja do Unicode Text jest ok, szkoda tylko że wywala przy okazji całe formatowanie. No ale trudno, ważne że działa. Dzięki :)

Skocz do: