K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
maser napisał/a:Nieciekawie się porobiło tym co wykorzystują nazwę Nikon w polskim necie.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:Od kolegów z kolei wiem jaka atmosfera panowała na nikonie.Jedni drugich zżerali żywcem.
Nowych niedoświadczonych zadających czasami podstawowe pytania wyśmiewano,drwiono i piętnowano.Podobnie zresztą jest na fujiklub Znalazło się kilku mędrców z monopolem na rację.Według mnie decyzja Nikona ma swój sens skoro serwis wystawiał bardzo złe świadectwo marce.Forum również było agresywne i nietolerancyjne.Możemy się tylko cieszyć że mamy szczęście tworzyć społeczność wyrozumiałą,życzliwą i tolerancyjną.Ale to już zależy od ludzi.Ja wiem na pewno,że Pentax jest dumny z naszego forum
K200 / Grip / DA 18-55mm ALII / DA 55-300mm / Falcon 500mm ST / Helios 44M-4
andybond napisał/a:Od kolegów z kolei wiem jaka atmosfera panowała na nikonie.Jedni drugich zżerali żywcem.
Nowych niedoświadczonych zadających czasami podstawowe pytania wyśmiewano,drwiono i piętnowano.
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
słoiki z pokrywkami..
p_ttl napisał/a:andybond napisał/a:
Od kolegów z kolei wiem jaka atmosfera panowała na nikonie.Jedni drugich zżerali żywcem.
Nowych niedoświadczonych zadających czasami podstawowe pytania wyśmiewano,drwiono i piętnowano.
tutaj przecież jest podobnie
k33l napisał/a:wiąże się to z sytuacją kiedy ktoś pyta o właśnie takie podstawowe pytania nie zaglądając do FAQ czy dokumentacji dołączonej do aparatu tylko pytając.
Chodzi o piętnowanie tej leniwej natury wielu osób, pytania takie przewijają się na forum co kilka dni czy codziennie a każdy nowy zamiast poszukać i wysilić mózg pyta o to samo, cierpliwość na forum też ma swoje granice.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:
Od kolegów z kolei wiem jaka atmosfera panowała na nikonie.Jedni drugich zżerali żywcem.
Nowych niedoświadczonych zadających czasami podstawowe pytania wyśmiewano,drwiono i piętnowano.Podobnie zresztą jest na fujiklub Znalazło się kilku mędrców z monopolem na rację.Według mnie decyzja Nikona ma swój sens skoro serwis wystawiał bardzo złe świadectwo marce.Forum również było agresywne i nietolerancyjne.
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
michal5150, przecież NP nie ukarał tylko forum ale i serwis.Na forum wielkie poruszenie ale nikt nie zada sobie trudu spytać NP o co chodzi.Dziecinne są te pomysły.Strategia na udry niczego dobrego nie przyniesie.michal5150 napisał/a:Czy rzeczywiście uważasz że z tego powodu Nikon Polska zażądało zmiany nazwy forum?
Poszło o serwis nikona, a dokładnie o stronę www.PolishNikonService.com na której użytkownicy opisywali (w większości) jak to serwis nikona robił ich na szaro
michal5150 napisał/a:I stąd frustracja użytkowników nikona, zaklejanie logo czy wyrzucanie pasków z firmowym napisem.
Meggido napisał/a:Takie samo zdanie panuje o forum Pentaxa na Nikonie.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
andybond napisał/a:
michal5150, przecież NP nie ukarał tylko forum ale i serwis.Na forum wielkie poruszenie ale nikt nie zada sobie trudu spytać NP o co chodzi.Dziecinne są te pomysły.Strategia na udry niczego dobrego nie przyniesie.
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
maser napisał/a:Jaki serwis ukarał? Swój? Strona, do której podałem linka, to nie serwis nikona, tylko strona założona po to aby opisać niecne praktyki serwisu Nikona.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Cytatandybond, akurat na Nikonie jest także miło, chociaż i tak wolę siedzieć tutaj. To chyba jakas powszechna psychoza polegająca na plotkowaniu o "konkurencji".
k-5+Pentax/Tamron 18>200
andybond napisał/a:Ale my jesteśmy twardzi jak nasze puszki
słoiki z pokrywkami..
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.