k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Czyli głośniki dokładnie takie jak oczekiwałeś, z wyjściem słuchawkowym i wejściem na mikrofon.
Chyba tylko pilota nie ma ale złącza są na kolumnie.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
pawelek-79, poczekaj aż się wygrzeją.

Najlepiej nie słuchać teraz ile grają na maks, tylko rozruszać membrany i po tygodniu powinno być już słychać że grają lepiej i niżej schodzą.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
k33l napisał/a:
Najlepiej nie słuchać teraz ile grają na maks

O nie, nie. Nie mam warunków do słuchania na maksa, a poza tym nie lubię raczyć na siłę innych muzyką, którą słucham. Na razie to max 1/4 i tyle mi wystarcza. Za to wygoda używania dużo większa niż z wieży, która u mnie stała w dość niewygodnym miejscu i miałem tylko 1 głośnik podłączony. Ale jakość dźwięku jak dla mnie podobna.

k33l napisał/a:
i wejściem na mikrofon.

Jest wejście Line In, więc chyba nie na mikrofon, bo nie ma możliwości połączenia głośnika a wejściem mikrofonowym w komputerze. Te złącze jest raczej do podłączania playerów małym jackiem.

Aha, czyli tylko dla kolumn, myślałem że jest to podłączone pod komputer i działa właśnie jako LineIn ale w karcie dzwiekowej.

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
No to się cieszę, że skierowałem uwagę na Geniusy ;-) też bym miał coś takiego gdyby nie przeprowadzka i możliwość ustawienia ampli i kolumn podłogowych

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Witam i o zdrowie pytam!
Teraz ja - szukam głośników 2.1 albo 2.0 do komputera za 150 do MAXXX 200zł.
Uwagę moją przykuły różne geniusy w tej cenie, ale który model wybrać - to już ciężko.
Znalazły się też chyba dwa modele microlabów, ale jakoś nie wzbudzają mojego zaufania.
Teraz mam logitech x-540, których chcę się pozbyć bo zupełnie nie pasują do mojego pokoju.

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
YellowLabel, jak Ci nie przeszkadza plastik to Creative Gigaworks T20 są niezłe w tej klasie.

plastik nie przeszkadza.
Ale w takich głośnikach (bez suba) bas daje w ogóle radę?

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
Daj sobie spokój z 2.1 w tej cenie.

Creative Gigaworks T20 - cena w granicach 210 zł. Lepiej grającego p.i.ź.d.z.i.e.l.c.a w tej cenie nie znam. Są naprawę fajne jak na tego typu wynalazek.

http://allegro.pl/zestaw-...1241119631.html

http://allegro.pl/nowe-ul...1247163016.html

To te geniusy nad którymi się zastanawiam.
Więcej niż 200zł nie chcę wydawać - do lapka to i tak bez sensu bo różnica w dźwięku będzie prawie niesłyszalna.

Bierz drewniane.

Crow, czytałem o t20 - piszą , że do geniusów nie umywają się w ogóle..

Dlatego piszę - bierz drewniane i jeszcze zostanie na waciki do czyszczenia szkieł.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
YellowLabel, ostatnio kumpel szukal czegoś takiego i zanabył Geniusy SP-HF1800A. Cóż mogę powiedzieć.. Są wredne :evilsmile:

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Też mam jakieś Geniusy ,są dość detaliczne z dobrą średnicą ale brak basu .

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Miałem kiedyś jakieś Geniusy 2+1. Potem zmieniłem na Creative T20... I teraz już innych nie chcę ;)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
roket, izbkp co to znaczy 'jakieś'? Głośniki głośnikom nie równe. Creative ma na swoim koncie pełno śmieci. I wybaczcie, ale maluśkie satelitki i niskie dźwięki nijak nie idą w parze. Owszem, jak na takie małe badziewie to brzmią nieźle, ale jak się je postawi obok czegoś co potrafi odetchnąć membraną to jest smuteczek.

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
matth,
Cytat
Owszem, jak na takie małe badziewie to brzmią nieźle, ale jak się je postawi obok czegoś co potrafi odetchnąć membraną to jest smuteczek.
Ok więc trzeba doprecyzować , w jakim pomieszczeniu [kubatura] będzie odsłuch , do czego będą podpięte [karta, wzmacniacz ] jakie kabelki , odległość między głośnikami ,czy głośniki będą stały w rogach pomieszczenia czy raczej nie , jaka odległość od ściany tylnej , jaki gatunek muzyki będzie odsłuchiwany oraz gust samego zainteresowanego czy lubi miękie wysokie tony czy raczej ostre krawędzie dzwięków średnica cofnięta czy raczej na twarz bas nisko schodzący miękki czy krótki twardy , sąsiedzi są w godzinach odsłuchów czy raczej niema a może sąsiedzi będą też korzystać z zestawu :?:
Jednym słowem T20 lub drewniaki. :-P
Ac cha jakie żródło energi bo ja mam energie wiatrową wiec jest czysty prąd ,tyle że mam czasem przeciągi .

matth, co masz na myśli pisząc wredne? :-)

[ Dodano: 2010-09-27, 21:17 ]
roket,
pokój 3x5m,
głośniki oddalone ode mnie jakieś 40cm,
podpięte pod lapa,
będą stały obok siebie praktycznie - metr?
kabelki zestawowe,
od ściany tylnej jakieś 15-20cm,
gatunek muzyki? rock przeważnie.
Co do dźwięku - raz mi sprzyja bass, raz wysokie tony. Chyba celuję w coś "neutralnego". Mam teraz słuchawki SM PL11 i to co mi w nich przeszkadza to to, że dźwięk jest ode mnie tak jakby oddalony - tego nie lubię.
Co do sąsiadów to nie słucham muzyki jakoś zbytnio głośno. Nooo, nieraz się zdarzy.

Serio źródło prądu ma znaczenie czy sobie jajca robisz ? :-D (Prąd z łódzkich elektrowni)

Skocz do: