tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
jakub_chojnowsk napisał/a:
Jest moze jakis kultowy obiektyw (oczywiscie w rozsadnej cenie ) nad ktorym warto jest się dluzej zastanowic?
jeśli sam nie wiesz co Ci jest potrzebne i chcesz kupić, bo chcesz , a nie bo potrzebujesz to jesteś dość szczęśliwym człowiekiem. Ja ciągle wymyślam sobie, że niezbędne mi jest to i to, wpisuję na listę, po tygodniu lista ulega weryfikacji. Oczywiście nie mogę od ręki kupić wszystkiego co bym chciał, więc niektóre szkła po pewnym czasie z listy są skreślane, jako już niepotrzebne.
asklop, Widze z emasz w sprzecie dwie stałki i kita chyba tak ?? i jak to wszystko wspolgra ze soba?
Wszystko będzie ze sobą grało. Możesz mieć pokrycie ogniskowych od 10mm do 300mm w zoomach i w stałkach, wszystko zależy od własnego widzimisię i konkretnego zastosowania szkieł. Jeśli nie masz co kupić ufunduj mi DA14 :mrgreen: [kufa, czemu nie jest pełnoklatkowy :evil: ]

jakub_chojnowsk  Dołączył: 25 Mar 2007
tref, spoko spoko , nie ma sprawy przy najbliższej mojej wygranej 6 w totka wszystkim chetnym z forum kupuje jakis obiektywik :D Jak ktos chce to niech pisze na prv liste musze zrobic hehehhe :evilsmile: :evilsmile:

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
jakub_chojnowsk, to ja poprosze FA 85/1,4 :-P

tref napisał/a:
Jeśli nie masz co kupić ufunduj mi DA14 [kufa, czemu nie jest pełnoklatkowy ]

Racja. W Moskwie za ok. 2000 do kupienia.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
asklop napisał/a:
to ja poprosze FA 85/1,4

A gdzie to można kupić? Są jeszcze w sklepach?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
jakub_chojnowsk, ja się piszę na Sigmę 10-20

Zdano napisał/a:
A gdzie to można kupić? Są jeszcze w sklepach?

gdyby byly w sklepach to dalbym na msze. Na ebay lezy jeden z Wloch. Napisalem kiedys, ze jak kupie FA 85/1,4 to DA 70/2,4 idzie pod mlotek. :-P

Jak ktos chce to niech pisze na prv liste musze zrobic hehehhe
Gadasz, nic na pw wszytsko jawnie:

Lista szkieł, które otrzymamy od [b]jakub_chojnowsk, po jego wygranej w totka:[/b]
tref - DA14 [ewentualnie FA200/2.8, lub FA 645 33-55/4.5]
Fafniak - FA85/1.4
asklop - FA85/1.4
bEEf - sigma 10-20

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
tref, w tabelkę i na główną ;-)

tref, wczoraj pare szkielekPentaxa do FA 645 trzymalem w lapkach w sklepie. Mieli tam tez dwa zoomy. moze nawet ten o ktorym mazysz. Mieli puche 645 II noweczke. Piekne toto.

dialer  Dołączył: 03 Maj 2006
hmmm tylko jak sprawdzimy czy jakub_chojnowsk, nas nie oszuka :-/ wygra i się nie przyzna i co wtedy :evil:
Jak by co to dla mnie 16-50 2.8 :mrgreen:

Aaa jeszcze najważniejsze pytanie do jakub_chojnowsk... czy dajesz szansę wygranej i dorabiasz totalizator? ;-)

dialer napisał/a:
nas nie oszuka wygra i się nie przyzna i co wtedy

mam znajoma w skarbowce. Poprosze, zeby sprawdzala zeznania podatkowe Jakuba. Od 6 jest duzy podatek , wiec sie nie ukryje :-P

daje szanse losowi oj daje, ale jakos los nei chce tego wykorzystać:D obiecuje ze jak 6-teczke trafie to na pewno nie zbiednieje prez te pare obiektywów :P A pozatym asklop, mnie bedzie szpiegował przez skarbówke:D w końcu jest szpiegiem hehehe:P :evilsmile:

w końcu jest szpiegiem hehehe:P

это таина :-P

hmm jestem tym pokoleniem co to nie mialo nigdy styczności z Rosyjskim, ale jakoś z ilości lite, podziału wyrazów i wogole wogole wyszedł mi w głowie wyraz ETO PRAWDA :D dobrze? :evilsmile:

ETO PRAWDA :D dobrze?

niestety nie. To tajemnica-это таинa.

asklop napisał/a:
To tajemnica-это таинa
prawie jak Танья :mrgreen:

Cytat
prawie jak Танья

to imie jest mi doglebnie znajome :-P

[ Dodano: 2007-04-27, 14:31 ]
tref, spojz na 1 stronke, napisalem ci tam o szkielkach do 645

asklop napisał/a:
tref, spojrz na 1 stronke, napisalem ci tam o szkielkach do 645
widziałem, nawet chciałęm napisać, że trzeba było brać :mrgreen: tak, chcę szeroki kąt, abo stały albo ten nowy zoom33-55, piękna sprawa.

tref, napisz ile kosztuje u nas, jezeli wogole jest. Jezeli znajde to taki i bedzie tanszy, to moge ci go przywiezc.

[ Dodano: 2007-04-27, 14:49 ]
tref, zajdz na stronke z linka ponizej. Maja tam pelno profesjonalnego sprzetu, do sredniego, i malego obrazka.

www.kutuzov-photo.ru

moze cos dla siebie znajdziesz.

asklop napisał/a:
napisz ile kosztuje u nas
nie widziałem u nas tego szkła :cry:
W tym sklepie z "nowinkami" co go podawałeś kosztuje 52 380 р.
za wielką wodą Price : $ 1,199.95 [ale Out of Stock]

najgorsze jest jednak to, że nie mam takiej kasy :evil: i nie zapowiada się, żebym w niedługim okresie miał :-(

asklop napisał/a:
to moge ci go przywiezc.

Dzięki za propozycję, będę pamiętał :mrgreen: :-B

Skocz do: