k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Jaki dostawca? U siebie też miałem taki "problem" ale dowiedziałem się że ruch www jest inaczej kolejkowany i nie jest tak limitowany jak pozostały, wcześniej mając łącze 3Mb www i tak szło jak 5Mb dla wszystkich pakietów internetowych z 1Mb włącznie.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
cypis napisał/a:
- obniżenie poziomu ochrony www w antywirusie
- wpisanie w protokole internetowym jakiegoś darmowego adresu serwera DNS (zamiast automatycznego), co wg niego ma znacząco ustabilizować szybkość łącza na wysokim poziomie

Jaja sobie robią. DNSy nic do prędkości nie mają. Jeśli możesz, to przetestuj łącze na innym urządzeniu –najlepiej router połączony Rj45, tzn kablem. Być może masz walnięty modem (a co to za marka i model?).
Sprawdź na innej przeglądarce internetowej (to nie jest żart).
Piszesz, że niekiedy Twoje łącze działa z prędkością mniejszą od 2Mbit/s – zgłoś awarię i poprzyj ją wynikami z przeprowadzonego testu =>@ do dostawcy internetu.
Pewnie mają walnięty dslam/albo przegrzewa się/albo jakiś staruszek.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
k33l, wiesz moja kablówka to powstała jako pierwsza w Polsce z całymi 6 programami ;) i zaoferowała internet kablowy także jako pierwsza w Polsce - gdzie jakieś UPC czy Astery to nawet o tym nie myślały. Wytrzymałem z nimi 3 lata i po prostu k...;.ca mnie trafiła. Na neozdradzie cała przyjemność i necik działa i radyjko działało.

Skocz do: