jorge.martinez napisał/a:tatsuo_ki napisał/a:winietyzm
Oprócz tego, że to modne i wygodne, to jednak, w moim odczuciu, wina zbytniej klarowności cyfry.
dagio napisał/a:Tomaszewski ładnie świat ustawia, to wszystko ;)
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
el Burakos napisał/a:link
nie było innych zdjęc w tej kategorii, czy ja po prostu nie dorosłem jeszcze do rozumienia fotografii?
Sony i 2x Pentax
mało powiedzianeCytatto na gazeta.pl jest jakos masakrycznie zmasakrowane
Cytatzdjęcie bez notki z historią jego zrobiebnia bardzo często jest przeciętne, a po dodaniu kilku słów wyjaśnienia nabiera "mocy"
el Burakos napisał/a:a nie powinno być tak, że zdjęcie mówi samo za siebie?
grzegorzgr napisał/a:Samo zdjęcie powie więcej jak tysiąc słów![]()
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:by przekazać pełną wiedzę nt. jakiegoś zdarzenia nie wystarczy go dobrze zobrazować, trzeba to jeszcze dobrze opisać,
el Burakos napisał/a:czyli tak naprawdę to nie powinno być zdjęcie roku, tylko fotograf roku(...)
nie ma mnie w internecie
el Burakos napisał/a:co gorsza czuję się jak w reklamie skody
el Burakos napisał/a:Mam wrażenie, że czasami fotograf (jakiś znany) wybiera sobie jakąś tam przeciętną fotkę a ludzie dopatrują się Bóg wie czego.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:dopóki jesteś wśród tych zachwycających się wieszakiem, to pół biedy, zawsze jest możliwość rozwoju i poprawy... gorzej, jak się trafia na błędnie przeświadczonych o tym, że są właścicielami skody... a niestety w większości trafia się na takich święcie przekonanych o własnej nieomylności, dla nich nie ma nadziei...
tatsuo_ki napisał/a:zdjęcie Tomaszewskiego, gdyby było w folderze ze zrobionymi przeze mnie, prawdopodobnie nie trafiłoby do zestawu/zgłoszenia konkursowego... z różnych powodów... nie da się ukryć, że nazwisko jest jednym z nich, raczej nie najważniejszym, ale też...
el Burakos napisał/a:bo znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie skoro uwiecznił jakąś tam historie bądź zdarzenie i jest w stanie opisać swoją fotografię w sensowny sposób.
Sony i 2x Pentax
alekw napisał/a:el Burakos napisał/a:
bo znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie skoro uwiecznił jakąś tam historie bądź zdarzenie i jest w stanie opisać swoją fotografię w sensowny sposób.
w duzym uproszczeniu, wlasnie tylko o to chodzi
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Kosmo napisał/a:To jakby Ronaldo wypominać, że znalazł się tylko w odpowiednim miejscu i strzelił gola przykładając nogę..
espresso napisał/a:bardzo proszę, o wszystkim tylko nie o kibolstwie i całym tym dziadostwie związanym.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram