diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
sluchawka bluetooth i komputer
postanowilem zbezprzewodowac sie calkowicie i aby rozmawiac sobie przez voipa zanabylem adapter bluetooth na usb i sluchawke jabra
niestety sterownik (mimo aktualizacji) nie wyrabia - sluchawki po chwili poprawnego dzialania - niby sie rozlaczaja tzn w ustawieniach bluesoleil jest niby ze polaczona a nic nie slychac
po wylaczeniu programu czesto nie da sie go spowrotem uruchomic.
sciagnalem sobie bluesoleil 6 i to samo :evil:
moze mi ktos polecic jakis sterownik do bluetootha ew podpowiedziec co nalezy ustawic?

sp7foy  Dołączył: 31 Lip 2006
Re: sluchawka bluetooth i komputer
diplodok napisał/a:
postanowilem zbezprzewodowac sie calkowicie i aby rozmawiac sobie przez voipa zanabylem adapter bluetooth na usb i sluchawke jabra
niestety sterownik (mimo aktualizacji) nie wyrabia - sluchawki po chwili poprawnego dzialania - niby sie rozlaczaja tzn w ustawieniach bluesoleil jest niby ze polaczona a nic nie slychac
po wylaczeniu programu czesto nie da sie go spowrotem uruchomic.
sciagnalem sobie bluesoleil 6 i to samo :evil:
moze mi ktos polecic jakis sterownik do bluetootha ew podpowiedziec co nalezy ustawic?

Jak do tej pory tego typu problemy miewałem tylko z bluesolei właśnie.
Najfajniej mi BT zawsze działa na sterownikach MS albo Toshiby.
Przy czym nigdy nie udało mi się bluesoleja poprawnie odinstalować.

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
Hmm.. ja mogę Ci tylko powiedzieć, że bezproblemowo urzywam takiego zestawu, tyle, że z windowsowską aplikacją dla bluetootha, która jest pod windows 7 ;-) .

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Ja używałem bez problemum BlueSoleil. Teraz dużo nie gadam na VOIP więc i słuchawki nie używam. Jak masz legalnego BS, to pisz do nich pytania, co i jak skonfigurować, żeby działało. Słuchawkę masz w końcu nie jakąś noname, tylko znanej i popularnej firmy.

pawelek-79, no mam legalnego - kupiony wraz z bluetooth usb
wyslalem do nich zapytanie we wtorek w tamtym tygodniu i do dzis nie mam odpowiedzi, dlatego szukam alternatywy
WidComm nie zanjduje mi mojego bluetootha usb :-|
sp7foy, mozesz podac mi jakiego linka do tych sterownikow?

sp7foy  Dołączył: 31 Lip 2006
diplodok napisał/a:

WidComm nie zanjduje mi mojego bluetootha usb :-|
sp7foy, mozesz podac mi jakiego linka do tych sterownikow?

Najlepsze sterowniki do BT są w Windows od XP w górę, nie wiem czy można je jakoś pobrać.
Jeśli moduł jest produkcji Toshiby to u nich w dziale support jest dostępny pakiet.
Jak wkładasz moduł do kompa i nie jest rozpoznany poprawnie to trzeba po właściwościach VEN i DEV rozpoznać urządzenie. BlueSolei działa chyba ze wszystkimi modułami, tylko niestety nie zawsze działa poprawnie.

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Czy adapter dostałeś z unikalnym adresem MAC?Wielu producentów w stylu Kiki Miki Kaka Maka nie ma wykupionych licencji i są problemy z ich adapterami.Być może Soft nie współpracuje z takim "podrobionym" adapterem.A druga rzecz to protokół A2DP(Advanced Audio Distribution Profile).

nie radze sobie z ta kupa zlomu... :-|
po podlaczeniu bluetootha wyskakuje mi kreator z informacja ze znalazl ISSCBTM. szukam sterownikow a znajduje jakies dziwne strony - na czesc strach wejsc, a reszta albo sie nie sciaga albo po sciagnieciu nie instaluje sie...
jednak racje maja ci co twierdza ze komputer i internet to wymysl szatana ;-) :evilsmile:

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
A propos słuchawek, komórek i PDA z Bluetooth:

Lotnisko we Frankfurcie wypróbowuje skracanie kolejek przez odczytywanie adresów MAC

Nie wierzę, że zależy im tylko na skracaniu kolejek :roll:

andybond, z pierwszego linku nie wiem co ztym plikiem zrobic?
z drugiego linku to bluesoleil z jakimis ograniczeniami transferu :-/

Skocz do: