JackW  Dołączył: 08 Lip 2009
Konkurs?
Nieopatrznie wziąłem udział w takim konkursie http://www.recepta niewystarczy.pl/index.php?album=konkurs . Po ogłoszeniu wyników jestem po prostu zbulwersowany. Zresztą proponuję zobaczyć wyniki, prześledzić głosowanie, przeczytać komentarze. Ciekawy jestem czy wszystkie konkursy tego typu kończą się w taki sam sposób. Ja, w każdym bądź razie, zraziłem się na bardzo długo.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Głosowania internetowe... Też to przerabiałem.

Można narzekać na jura, które często wlepiają nagrody znajomym królika, ale bywa, że nie są z przypadku.

Zaś głosowanie internetowe zawsze się rozpieprzą jeśli są o jakieś stawkę.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Proponuję zatem nie reklamować takich konkursów.

JackW  Dołączył: 08 Lip 2009
To nie jest reklama. To jest ostrzeżenie i temat do myślenia.

user  Dołączył: 27 Mar 2008
no takie prawa matematyki..
kiedyś brałem odział w konkursie internetowym na tych samych zasadach..
"portal" chelm 24 .pl niestety w ostatnim dniu konkursu okazało się, że użytkownik który wygrał miał dożo kont pozakładanych i osunięto wszystkie jego głosy.. wynikiem tego wygrała praca jakaś z końca stawki, tylko ze się okazało ze jej autorem jest dobry znajomy właściciela strony..

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Przerobiłem to i ja.
W amatorskim konkursie wygrał współpracownik organizatora czyli redakcji jednej z gazet po ASP kierunek fotografia (tak mi sie wydaje), a głosowanie internetowe ktoś kto codziennie klikał na swoje zdjecie po kilkadziesiąt razy. Zdjęcie przedstawiało fragment wieży (technicznie i artystycznie leżało i kwiczało) - klikomania aż krzyczała)
To mnie oduczyło wysyłania zdjęć na takie konkursy. Plusem było to że sąsiedzi byli pełni uznania i głośno wyrażali dezaprobatę dla formy konkursu.

Skocz do: