weiss77  Dołączył: 18 Paź 2008
gregorisan napisał/a:

Co do współpracy Canona ze szkłami "spoza" systemu - ostatnio pisałem z kolega z forum, który przesiadł się na C50d i jego stwierdzenie co do tego tematu było bardzo zwięzłe - "do Canona tylko szkła Canona i nie daj się "zwieść" innym opcjom :-)
No i obserwując takie zachowanie producentów sprzętu i użytkowników, dochodzę do wniosku, że nasz system wcale nie jest tak drogi, jak się powszechnie twierdzi. Nikoniarze mają podobne podejście, co Canonierzy, tylko oni uważają, że: "Do Nikona tylko lampy Nikona". A my bez stresu możemy podpiąć i Sigme i Metza, a niektórym nawet Tumax pasuje.

gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
weiss77, w ciągu tego roku od kiedy zacząłem przygodę z "lustrami"miałem dwukrotnie możliwość zmiany systemu. Raz gdy sprzedałem po pół roku k200d i drugi raz gdy zmieniłem GX-20 na ten sam model z mniejszym przebiegiem i dłuższą gwarancją - myślałem nad zmianą, ale za każdym razem musiałbym dopłacić około 1500zł, aby mieć coś zbliżonego do obecnego zestawu. A tak za te pieniążki przymierzam się do zakupu nowego Tamrona 17-50\2.8. Niestety Canon w segmencie "amatorskich" szkieł nie ma za bardzo dużo jak dla mnie do zaoferowania - bo i drogo i ciemno - tylko ten USM mocno kusi z szybkim i pewnym AF, ale osobiście nie zarabiam aparatem na życie więc wystarczy mi to co mam :-) Do tego dość sprawny i pewny serwis z dwuletnią gwarancją - jak pomyślę co przechodzą Nikoniarze to nóż otwiera się w kieszeni :-/

jungli
[Usunięty]
Ja wiem, ze czasem sa upadki i wzloty...

Krzywo wklejony pryzmat w GX10, podjezdzam do Gdyni, Rendaszki nie bylo, wychodzi mlodzik, nakreslam problem, kosi zdjecia w prawo, on przyklada ucho 'stabilizacja nie dziala' rzecze, popukalem go w czolko, uderzylem do fotokomplexu kawalek dalej i pan Joziu zrobil od reki.

Polecam rozmawiac tylko z Rendaszka.

pozdroofka

Skocz do: