BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
opiszon napisał/a:
no ale zobacz jak sobie dobrze radzimy bez wsparcia z Pentaxa

zresztą na tym forum jest miejsce dla różnosystemowców i takiej atmosferze jak najbardziej sprzyja to, że jest to forum niezależne
dobrze gadasz, można dać Ci mleka... :lol:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
wolę piwa

nie chcesz postawić :?: to sobie sam kupię :-P

darmuszka  Dołączył: 14 Lut 2010
opiszon
zapraszam na koreańskie..... piwo :-B
szumy sie zmniejszą w Twym K7 :mrgreen:

opiszon napisał/a:
wolę piwa
po piwie głowa się kiwie... nie widziałeś poruszonych fotek... Pij mleko będziesz wielki... :lol:

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008

jitt, Dziękuję, dobre do mojego postu...

[ Dodano: 2010-05-21, 20:01 ]
opiszon napisał/a:
to sobie sam kupię
ale mleko zobacz fotkę powyżej kolegi jitt, to jest super reklama...

gucio-59, nie zaprzeczam, mleko jest dobre, ale do paluszków wolę piwo

po mleku brzuch boli :-P

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
gucio-59, na Twoim miejscu nie szalałbym z mlekiem, pomyśl o wapnie zawartym w mleku i swoich arteriach...i..."taki niemiec" będzie Ci ciągle coś chował :evilsmile:

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
opiszon napisał/a:
nie zaprzeczam, mleko jest dobre
Kiedyś jakiś naukowiec stwierdził (chyba w Japonii), że mleko krowie - owszem - jest dobre, ale dla cielaków. Bo stare krowy już mleka nie piją.

piotr_luk, A ja stary chłop pijam, od czasu do czasu, w Japonii nie mają krów takich alpejskich i polskich łaciatych jak Mućka... i to jest mleko... :lol:

piotr_luk, smak miałem raczej na myśli, nie zalety zdrowotne ;-)

chociaż...

po wieczorze pełnym piwa, to zimne mleko następnego dnia rano działa jak najlepsze lekarstwo :-D

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Tak mi się przypomniało w kwestii mleko vs piwo:
http://www.youtube.com/watch?v=dhcun1byFfA

hrynek  Dołączył: 27 Gru 2007
piotr_luk napisał/a:
opiszon napisał/a:
nie zaprzeczam, mleko jest dobre
Kiedyś jakiś naukowiec stwierdził (chyba w Japonii), że mleko krowie - owszem - jest dobre, ale dla cielaków. Bo stare krowy już mleka nie piją.

http://www.youtube.com/watch?v=KJkSLqYozfM

:-B

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
Ja też wpłaciłem, także sobie pozwolę pociągnąć OT dot. mleka :evilsmile:

Batalia o zdrowotne aspekty picia mleka, to wręcz książkowy przykład sofizmatyki i erystyki.
Każdy jest dzisiaj w stanie powiedzieć czym grozi picie mleka ale już mniej wypowie się na temat, jakie zagrożenie ze sobą niesie całkowita rezygnacja z wyrobów mlecznych.
To tak samo jak pseudoekolodzy wmawiają, jakie zagrożenia niesie industrializacja, ale mało kto zaprząta sobie głowę tym, jakie byłyby konsekwencje gdyby z niej zrezygnowano.

A co do piwa - nie mogę się doczekać, kiedy ktoś zrobi reportaż o produkcji tegoż :evilsmile:
Barwniki, zawartość alkoholu metylowego (tak, metylowego), podtrzymywacze piany, wzmacniacze zapachu, itd - jestem ciekaw ich zbawiennego wpływu na nerki :-P

Dla mnie wniosek jest jeden: Chcesz mleka? Wybierz się na zielony rynek czy inny bazar, tam babcie sprzedają w butelkach po mineralnej takie prawdziwe, "z trawy". Chcesz piwa? Naważ sobie sam - tylko pamiętaj po trzech dniach po kontakcie z powietrzem prawdziwe piwo kwaśnieje :evilsmile:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Yura napisał/a:
Chcesz mleka? Wybierz się na zielony rynek czy inny bazar, tam babcie sprzedają w butelkach po mineralnej takie prawdziwe, "z trawy".

Od krow, ktore cierpia na przewlekle zapalenie gruczolu mlekowego [zazwyczaj septyczne], czesto gruzlice, jersinioze i inne dziwne choroby.

Osobiście coś mi się obiło o uszy o szkodliwości mleka nieprzetworzonego. Sam od dzieciństwa nie piję mleka i mdli mnie na samą myśl o tym. Produkty pochodne, kefiry, maślanki, jogurty - jak najbardziej!
Jak to jest z tym mlekiem? Czy rzeczywiście szkodzi, bo czegoś nie trawimy/nie przyswajamy?

Może ktoś by wydzielił wątek żeby za dużo nie OTopić

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
jitt napisał/a:
Może ktoś by wydzielił wątek żeby za dużo nie OTopić

Wydzielone.

jorge.martinez, obawiam się, że po wydzieleniu wątek upadnie ;-)
chyba że ktoś w nim zacznie pisać o zbiórce na serwer :-P

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
mygosia, Ale to jest domysł, czy mówisz poważnie? ;-)
Bo dla mnie takie stwierdzenie brzmi jak "wszystkie krowy hodowane na trawie są chore", a to jest dość odważne i równie prawdziwe jak "wszystkie krowy z zamkniętych hodowli są zdrowe" 8-)

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Też jakoś obiło mi się o uszy o szkodliwości mleka ale nie przejmuje się tym tak samo jak reszta osób które znam, mleko piję litrami surowe prosto od krowy, zdarza się że i od kozy :D
Mleko piję od niemowlaka i wyrosłem trochę :D 195cm :P

Skocz do: