k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Jeżeli sytuacja się powtórzy to być może Picassa dogrywa jakieś pliki do systemu i tym samym uniemożliwia uruchamianie się PP4.

marc_in  Dołączył: 12 Lut 2008
k33l napisał/a:
Jeżeli sytuacja się powtórzy to być może Picassa dogrywa jakieś pliki do systemu i tym samym uniemożliwia uruchamianie się PP4.

Chyba jednak nie. Zainstalowałem Picasę, założyłem konto, wgrałem parę fotek i PP4 działa bez problemu. Czyli jednak było coś innego.
Dzięki

pozdrawiam
marc_in

truman  Dołączył: 03 Sty 2008
Mam pytanie. Jak zainstalować Browser 3 bez płyty? Nigdy nie korzystałem z oryginalnego softu Pentaksa. Ściągnąłem ze strony soft, ale woła o płytę, której nie mam. Jest jakiś sposób na to?

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007

Przyznam się, że poczytałem cały ten temat i też to znalazłem, ale nie wiem o co chodzi. Mam nagrać obojętnie jaką płytkę byle by miała etykietę S-SW53? Wyczytałem, że to działa też z Pendrivem, ale niestety nie działa... Żebym miał jeszcze napęd w lapku, to było by dobrze...

truman napisał/a:
Żebym miał jeszcze napęd w lapku, to było by dobrze...

Stwórz obraz płyty i zamontuj go w wirtualnym napędzie Daemon Tools, Alcohol itp

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
truman, Najlepiej zainstaluj to co dostałeś z aparatem a potem update :idea:

JackDeJack napisał/a:
truman, Najlepiej zainstaluj to co dostałeś z aparatem a potem update

truman napisał/a:
Ściągnąłem ze strony soft, ale woła o płytę, której nie mam.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Usunąłem link. Proszę nie wrzucać tu takich rzeczy. Dobrze wiecie, że to nielegal, a wybieg "za godzinę znika" nic tu nie da.

Trochę dziwne zagranie ze strony Pentaksa. Przecież aparatu nie ukradłem, tylko kupiłem używany bez płyty, więc co mam teraz zrobić? Zostaje używanie substytutów... Tzn cały czas używam substytutów, ale chciałem sprawdzić jak działa oryginalny soft Pentaksa, widać nie będzie mi już to dane. Muszę kupić K100d z płytą, zachować płytę i sprzedać aparat bez płyty...

bEEf, Nielegal to jest ten numer z nazwą płyty. Wrzuciłem chwilowo by nie wisiało na public'u.
Swoją drogą to wtopą jest że nie można pobrać PPL'a ze strony Pentaxa !
Stracisz płytę (zgubisz, porysujesz) i d.. blada :evil:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
JackDeJack napisał/a:
Swoją drogą to wtopą jest że nie można pobrać PPL'a ze strony Pentaxa !
Stracisz płytę (zgubisz, porysujesz) i d.. blada

Warto się zwrócić w tej sprawie do dystrybutora. Powinien bez problemu wysłać nową płytę (czy to zrobi, nie wiem, ale jeśli nie, to afera, trzeba będzie podnieść larum). Więc nie pisz, że dupa blada, jeśli nie próbowałeś. Dużo rzeczy można zrobić na skróty, ale nie znaczy, że się powinno.

Z drugiej strony - jeśli ktoś chce komuś, kto ma Pentaxa, a mu pies zeżarł płytkę, udostępnić PPL-a, świat się nie zawali. Ale jest różnica pomiędzy udostępnieniem komuś, kto i tak ma licencję do korzystania, a udostępnieniem publicznym.

No Quarter  Dołączył: 12 Lut 2008
I tak ten program jest do niczego ;-)

No Quarter napisał/a:
I tak ten program jest do niczego
Po czym wnosisz ?

No Quarter  Dołączył: 12 Lut 2008

Ergonomii, szybkości działania, jakości wyostrzania. Jedyną zaletą jest oddawanie kolorów. Są bardzo zbliżone do JPGów. Pentax lepiej by zrobił gdyby dodawał podstawową wersje Silkypix.

No Quarter, Pewne rzeczy można mu zarzucić ale taki totalnie zły nie jest.
Co do szybkości to u mnie na lapku konwersja pliku RAW>JPG trwa ok 9-11 sek. - nie wiem ile czasu potrzebują inne programy ?!

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Cytat
Ergonomii, szybkości działania, jakości wyostrzania. Jedyną zaletą jest oddawanie kolorów. Są bardzo zbliżone do JPGów. Pentax lepiej by zrobił gdyby dodawał podstawową wersje Silkypix.

Zgadzam się. Przy poprzednim aparacie używałem darmowej wersji SilkyPixa (swego czasu udostępnili) i obróbka była czystą przyjemnością. Szukam teraz jakiejś alternatywy.

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
Enzo napisał/a:
Szukam teraz jakiejś alternatywy.
RawTherapee...

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Jak podają media : pojawiła się nowa wersja "PENTAX Digital Camera Utility" : ->TU <-

folab  Dołączył: 31 Sty 2007
Blesso napisał/a:
Jak podają media : pojawiła się nowa wersja "PENTAX Digital Camera Utility" : ->TU <-
Przyspieszył i to bardzo :!: Nie wiem jak czas wywołania ,ale zmiana gęstosci odbywa się błyskawicznie ,wczesniej musiałem ze dwie sekundy zaczekac.

Skocz do: