opiszon napisał/a:http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
nie ma mnie w internecie
Ex3 napisał/a:w życiu nie sprzedali żadnej swojej fotki
Ex3 napisał/a:Zapytaj może na fotoreporterzy.net, może nie ta sama branża co Twoja ale przynajmniej znają realia.
K-30 10-20,8,70-300,50
piotrek0001 napisał/a:to ja już nic nie wiem to to że mam sprzęt pro i wydałem na nieego kilka tys. to mam teraz robić zdjęcia za 5 zł
piotrek0001 napisał/a:wychodzi na to ze 100 - 150 sztuk zdjęc masowych mam zrobić za 40 zł
kilkanaście takich wyjść to nawet nie uzbiera się 1600 zł na nowe lustro 0_0
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
K200
Ale Aston Martina też fotografowałeś? DB9? Dali się chociaż karnąć trochę, czy tylko 20zł/ fotka i do domu?er_es napisał/a:Ja ostatnio za takie fotki brałem 20zł netto
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:[b]Ale Aston Martina też fotografowałeś? DB9?er_es napisał/a:Ja ostatnio za takie fotki brałem 20zł netto![]()
K200
tatsuo_ki napisał/a:
jak hydraulik przychodzi postukać w rurki (przez pół godziny) to nikt się nie obrusza, że trzeba 200-300 wybulić...
nie pierwszy już raz na tym forum nie docenia się pracy jaką trzeba włożyć w nauczenie się odpowiedniego warsztatu fotograficznego...
tatsuo_ki napisał/a:
aha, sądy nie biorą przy wycenie pod uwagę cennika ZPAF-owego, bo biorą pod uwagę "aktualnie przyjęte wysokości wynagrodzeń", na całe szczęście...
Henry napisał/a:Wręcz przeciwnie - wiemy jakie to proste.
Henry napisał/a:po drugie źle zrobione zdjęcie nie zaleje Ci mieszkania powodując wielotysięczne szkody, więc do kosztów nie trzeba doliczać odpowiedzialności
nie ma mnie w internecie
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
nie ma mnie w internecie
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
tatsuo_ki napisał/a:ironizujesz? błagam Cię, powiedz, że ironizujesz...
piotrek0001 napisał/a:to ja już nic nie wiem to to że mam sprzęt pro i wydałem na nieego kilka tys.
Pozdrawiam
Arti
tatsuo_ki napisał/a:Henry napisał/a:Wręcz przeciwnie - wiemy jakie to proste.
ironizujesz? błagam Cię, powiedz, że ironizujesz...
piotrek0001 napisał/a:to ja już nic nie wiem to to że mam sprzęt pro i wydałem na nieego kilka tys. to mam teraz robić zdjęcia za 5 zł ?