MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Zapodaj jakiegoś linka z lokalnej gazety opisujące to zjawisko, którego doświadczyło tak wiele osób :mrgreen:

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
MCsubi napisał/a:
Czyli: nie będzie w tym wątku wytłumaczenia, bo opisana sytuacja nie mogła się zdarzyć

To tak samo jak
Cytat
Powierzchnia skrzydeł trzmiela jest kilka razy za mała w stosunku do jego masy, aby mógł latać. Jednak nie wie on, że nie powinien latać, więc lata

Oraz w weekend widziałem latający telewizor, niemożliwe? Leciał z drugiego piętra na ziemię :-B
Na miejscu nie byłem i nie widziałem tego na własne oczy, kolega widział w tym uczestniczył i napisał nam o tym na forum. Chce się dowiedzieć coś więcej o tym co zaszło, chyba nic w tym złego. Próba wmówienia mu że to się nie wydarzyło jest trochę nie na miejscu, nie nam oceniać jego poczytalność.

Mariusz_CH  Dołączył: 30 Gru 2008
A z jakiego powodu to niby miałoby być w gazecie?

sp7foy  Dołączył: 31 Lip 2006
MCsubi napisał/a:
Teraz serio: burze mogą zakłócić piloty 333 MHz (jeśli dokładnie pamiętam), czyli modelarskie. Absolutnie nie ma szans na zakłócenie pilota na podczerwień.
Pole musiałoby być takie, że wyparowałyby kondensatory

[ Dodano: 2010-06-07, 12:24 ]
Czyli: nie będzie w tym wątku wytłumaczenia, bo opisana sytuacja nie mogła się zdarzyć

Piloty przeważnie śmigają na 432 - 433 MHz.
Są też bardziej dziwaczne konstrukcje na 3x MHz i właśnie w granicach 300 MHz.
Wyładowanie zakłóca nie tyle pilota co odbiornik, ale na sekundę nie więcej.
Pilota na podczerwień to można zakłócić albo takim polem, że wyparuje wszystko w pobliżu i trudno mówić czy został zakłócony czy odbiornik się rozpłynął. Albo też termicznie, tylko tu znowu trzeba takich temperatur, że się stopi wszystko.

Gdybym miał się odnieść tylko do pilotów radiowych (samochody, bramy) to bym się domyślał przyczyny, przy czym byłaby to większość a nie wszystkie. Ale jeśli zakłócone miałyby być też piloty na podczerwień to tylko Nasz Dziennik jest to w stanie wyjaśnić.

k33l napisał/a:
Oraz w weekend widziałem latający telewizor, niemożliwe? Leciał z drugiego piętra na ziemię :-B
Na miejscu nie byłem i nie widziałem tego na własne oczy, kolega widział w tym uczestniczył i napisał nam o tym na forum. Chce się dowiedzieć coś więcej o tym co zaszło, chyba nic w tym złego. Próba wmówienia mu że to się nie wydarzyło jest trochę nie na miejscu, nie nam oceniać jego poczytalność.

Czyli jak czegoś nie rozumiem, nie potrafię wytłumaczyć to znaczy że tego nie było? Ja pasuję. Bardzo proszę kolorowych o zamknięcie wątku bo to przecież nie ma sensu ciągnąc. Ja jak nie potrafię odpowiedzieć to nie zabieram głosu.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
mario633 napisał/a:
W domu w tym w którym koczowaliśmy w tą noc jeszcze pamiętam jak siostra chciała zasunąć żaluzje zewnętrzne pilotem. Też ni hu hu.

A prund był?

[ Dodano: 2010-06-07, 13:07 ]
mario633 napisał/a:
Bardzo proszę kolorowych o zamknięcie wątku bo to przecież nie ma sensu ciągnąc.

eeee no piaskownice nam chce zabrać....

Arti napisał/a:
A prund był?

Jeżeli chodzi Ci o energię elektryczną to była cały czas. Raz tylko światełko mrugnęło.

Arti napisał/a:
eeee no piaskownice nam chce zabrać....

Nie no, jeszcze dodatkowo parę foremek do piasku mogę Ci podesłać. 7-mio letniej córce już niepotrzebne...

Przez ten wątek kopnął mnie prąd z komórki w czasie burzy :-B

Ha, niedowiarku :mrgreen: :-B :-B :-B

darmuszka  Dołączył: 14 Lut 2010
Cytat
Za mało piasku, ale firma "Czongwdongmu"

To mi koreańską pachnie raczej............ ;-)

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
mario633 napisał/a:
Czyli jak czegoś nie rozumiem, nie potrafię wytłumaczyć to znaczy że tego nie było?
Nie, ale to nie znaczy, że jakiekolwiek wytłumaczenie jest dobre. Tym bardziej kiedy za czymś mieli by stać "oni" :evilsmile:

kataryniarz napisał/a:
Tu też mają poważne podejrzenia:
http://m.czestochowa.gaze...e_powoduja.html
:shock:
To by było nawet śmieszne, gdyby nie było takie tragiczne... :shock:

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
mario633 napisał/a:
Czyli jak czegoś nie rozumiem, nie potrafię wytłumaczyć to znaczy że tego nie było?

Gdzie tak napisałem?
Całym ostatnim postem odniosłem się do postu kolegi MCsubi:
MCsubi napisał/a:

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
ja to nie wiem :mrgreen: przeca można i tak :mrgreen:

"... wieku każdego i roku dziesiętnego będzie to na Bonifacego a i później na Bogumiły, czyli wedle tygodnia we wigilie dnia świętego jak i w sam dzień święty po Bożym Ciele ,wszelakie media, luminaci, lunatycy, lykantropy, eterycy i ludzie pokroju ich bronić przede złym się winni. A i nie w samej modlitwie, a w postępowaniu swoim i przestrogą dzielić się niezmiennie od wieki wieków zarazem. Bliskich zaś swoich nie powinni na złego wpływy narażać..."

serioza  Dołączył: 10 Mar 2007
Myślę, że wskutek wyładowania w jakąś stację trafo lub przewody siadło (skakało) napięcie w sieci i prąd niby był, diody na sprzęcie się świeciły, ale sprzęt już się nie włączył.

Czasami ups mi się uruchamia, mimo że wszystkie światła w domu świecą, lub czasami przygasają.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W nawiedzonym domu to nawet piloty nie działają.

Właśnie :idea: Nawiedzony dom :idea: :-B A ja debil sprawocznik pa fizyku już z szafy z pamiątkami ze studiów wyjąłem :mrgreen: :-B :-B :-B

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
MCsubi napisał/a:
A ja debil
piszę się chyba " A ja The Bill"

gajos007 napisał/a:
MCsubi napisał/a:
A ja debil
piszę się chyba " A ja The Bill"

Dobre :-B Za głupotę się płaci :mrgreen:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Normalnie kabaret.