a ja zawsze powtarzam, że żeby łamać zasady trzeba je najpierw poznaćsculptor napisał/a:Uważam, że znajomość zasad jest warunkiem koniecznym aczkolwiek niewystarczającym w zrobieniu udanej fotografii.
Yashica Mat124, Canon 100d
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:....o zdjeciach odziezy roboczej, dokumentacji budowlanej i zdjeciach paszportowych. Jesli zdjecie nie ma przekazu, to tylko dlatego, ze nie nawet wiesz dlaczego je zrobiles.
Eldred napisał/a:a ja zawsze powtarzam, że żeby łamać zasady trzeba je najpierw poznać
wolę nie wchodzić znów na ten grząski grunt fotograficznego disco-polo, "nie ważne co i jak, byle by się gawiedzi spodobało", także wybacz ale nie potrafię w pełni podzielić tego zdania. To nie brzmi jak fotografia, tylko jak kurs wygrywania lokalnych konkursów artystycznych, że tak się brzydko wypowiem.GeloPa napisał/a:i teraz pozostaje kwestia tego czy widzowi będzie to odpowiadało, czy zainteresuje go to samo co ciebie
Eldred napisał/a:wolę nie wchodzi znów na ten grząski grunt fotograficznego disco-polo, "nie ważne co, byle by się gawiedzi spodobało", także wybacz ale nie potrafię w pełni podzielić tego zdania.
często to się wyklucza,GeloPa napisał/a:nie mówię o robieniu fotki "pod publiczke", Tobie fotka tez ma się podobać
Eldred napisał/a:GeloPa napisał/a:
i teraz pozostaje kwestia tego czy widzowi będzie to odpowiadało, czy zainteresuje go to samo co ciebie
i właśnie jako totalny amator mam ten komfort, że nie muszę myśleć o wiekszym gronie, za to pochwała ze strony chociażby Fafniaka czy Dzerrego to dla mnie coś 100x bardziej cennegoGeloPa napisał/a:zaryzykowaniu czy będzie podobało się to tylko Tobie czy większemu gronu :D
Eldred napisał/a:GeloPa, Julka też kiedyś przejdzie fazę HDR'a i nic na to nie poradzisz
Eldred napisał/a:GeloPa, Julka też kiedyś przejdzie fazę HDR'a i nic na to nie poradzisz
[ Dodano: 2010-06-10, 14:18 ]
i właśnie jako totalny amator mam ten komfort, że nie muszę myśleć o wiekszym gronie, za to pochwała ze strony chociażby Fafniaka czy Dzerrego to dla mnie coś 100x bardziej cennegoGeloPa napisał/a:zaryzykowaniu czy będzie podobało się to tylko Tobie czy większemu gronu :D
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
dzerry napisał/a:Dobrej kompozycji po prostu nie widac.
nie ma mnie w internecie
100% Pentax, K-5, K20D, K100D, MZ-30, DA18-55I, DA18-55II, DA55-300, DA70, DA40, DA*16-50
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
MAX581 napisał/a:Uważam że analizowanie zdjęć pod każdym względem i na różnych poziomach - niesie wiele pożytków dla autora
radekone napisał/a:A mnie sie podoba zdjecie Stacha
...
darmuszka napisał/a:radekone napisał/a:
A mnie sie podoba zdjecie Stacha
Mi tez kurka wodna............ Ta dziewczyna wie na kogo czeka...........
http://www.flickr.com/photos/youloface/
- - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/user/terenowafura#p/u
youlo napisał/a:Gad demyt, cimeny jestem jak szkło kitowe, jak zagłosować ?