rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Meggido, wiesz, mnie tam w sumie wsio radno, nie jestem w korkach bardzo nerwowy, ale dzieciaki urządzą piekło na ziemi ...

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
To jedź autostradą przez Poznań, chyba najszybszy wybór.

Ku temu się skłaniam ... do autostrady i jej kawałek chce przejechać jak diabełki będą spać, dlatego wciąż rozważam wariant z Wrocławiem ...

[ Dodano: 2010-06-19, 20:45 ]
Choć na dzień dzisiejszy opcja z A2 jest chyba najlepsza ...

Mógłbyś we Wrześni wjechać na starą 2 i objechałbyś Poznań.

Meggido, jest duża różnica? Wg. mapy to nie aż tak wielka ...

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
rysiekll napisał/a:
na trasie którą opisałeś, jakie są dobre miejsca na postój, gdzie można coś dobrego zjeść, nogi rozprostować? Planuję pierwszy postój większy zrobić właśnie za Wrocławiem, a większy postój na jedzonko w połowie drogi od Wrocławia.

Z tym to Ci nie pomogę, bo jak wracam do domu, to pcha mnie jakaś siła i po drodze nigdzie się nie zatrzymuję. Wejdź sobie na stronę http://www.targeo.pl Tu masz utrudnienia w ruchu.

O! targeo.pl wyznaczyło pierwszą trasę (bez podawania punktów pośrednich) prawie taka jak proponował Meggido, w zasadzie dokładnie taką jak ostatnia wersja ze zjazdem we Wrześni, różnica tylko w objeździe Łodzi ...

[ Dodano: 2010-06-19, 21:05 ]
pepek, :-B za dobry link ...

rysiekll, a nie mówiłem? :mrgreen: :-B

jacgyver  Dołączył: 13 Gru 2007
A dlaczego nie jechać z Krakowa do Legnicy (autostrada) i wskoczyć na S3 Lubin, Polkowice, Zielona góra itd. Trasa z Krakowa do Świebodzina (500km) to max 5,5-6h bez zbytniego pośpiechu i zostaje 300km do Kołobrzegu czyli 4h jazdy.
Na pewno nie ryzykowałbym przejazdu przez Wrocław a autostrady A2 nie lubię ze względu na 3x11zł - no chyba że się jedzie służbowo :)

jacgyver napisał/a:
A dlaczego nie jechać z Krakowa do Legnicy (autostrada) i wskoczyć na S3 Lubin, Polkowice, Zielona góra itd. Trasa z Krakowa do Świebodzina (500km) to max 5,5-6h bez zbytniego pośpiechu i zostaje 300km do Kołobrzegu czyli 4h jazdy.
Ale jest to jedna z 2 opcji ...
jacgyver napisał/a:
Na pewno nie ryzykowałbym przejazdu przez Wrocław
Nie planuję, chyba że się uprę odwiedzić rodzinę i znajomych i pokazać dzieciom gdzie kiedyś mieszkałem (chociaż na to trzeba by odrębnego urlopu) ...
jacgyver napisał/a:
a autostrady A2 nie lubię ze względu na 3x11zł - no chyba że się jedzie służbowo :)
Jak już Meggido pisał nie jest to znowu jakiś wielki wydatek ...

[ Dodano: 2010-06-19, 23:14 ]
P.S. Zawsze mogę jedną trasą jechać do, a drugą z ;-)

rysiekll napisał/a:
pepek, :-B za dobry link ...

Targeo to Automapa. No to masz następne:
http://www.mapgo.pl/ (Mapamap)
http://www.navteq.com/ (Niezależny dostawca map do nawigacji)
http://www.viamichelin.pl/
Wszystkie mapy mają większe lub mniejsze błędy, ale trasy wyznaczają w różny sposób. Może Ci się to przyda. Kiedy będziesz w Kołobrzegu? Może gdzieś na molo czy w porcie na siebie wpadniemy.

pepek napisał/a:
Może Ci się to przyda
dzięki
pepek napisał/a:
Kiedy będziesz w Kołobrzegu? Może gdzieś na molo czy w porcie na siebie wpadniemy.
od 10 do 24 lipca będę w Mrzeżynie, Kołobrzeg pewnie odwiedzę raz lub dwa ...

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
O! :-) Ja będę między 4 a 18-tym lipca w Podczelu (na wschód od Kołobrzegu, blisko lotniska Bagicz).

piotrecius, nie kuś, nie kuś ...

rysiekll, jadąc tylko do Wrześni płacisz 12 PLNów. ;-) Jeśli pojedziesz dalej, to masz do przejechania cały Poznań.

Meggido, a opłaca się "objeżdżać" Łódź przez Łask, Szadek, Uniejów czy się w ten objazd nie bawić?

Nie opłaca się. Ale wjeżdżając do Łodzi jedziesz w kierunku Warszawy, a nie Gdańska. Wtedy nie stoisz na Włókniarzy w korku. ;-) W ten sposób na autostradę wjedziesz w Strykowie.

rysiekll napisał/a:
będę w Mrzeżynie
piotrecius napisał/a:
będę ... w Podczelu

No to się chłopaki wynudzicie. Cały dzień tylko plaża, morze, słońce. Nuuuda.

pepek napisał/a:
No to się chłopaki wynudzicie. Cały dzień tylko plaża, morze, słońce. Nuuuda.

Nuda jak jasna cholera. ;-) Ile można słuchać szumu morza i oglądać fale. :mrgreen: :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
E, fale ładne są. I szumi też ładnie. Tylko te tłumy zniechęcają.

No i jeszcze nad Bałtykiem jest ten dreszczyk emocji - człowiek nigdy nie wie, czy następnego dnia nie będzie szedł na plażę w polarze i kurtce.

Skocz do: