Pentax K-x, Zenit 12XP, Kodak DX6490, Pentax SMC DA-L 18-55, Tamron 70-300 LD Di, Helios-44M-4 58, Metz 48 AF-1, Marumi DHG PLD, pół kilograma pierścieni, pilot, statyw, torba, BC-900 i dwie tony eneloopów :D
K-m + AF200SA + podstawowe szkiełka + małe muzeum w szafie
To sprawdzałem i jest wyłączone. Lampa ma błyskać "normalnie".plwk napisał/a:Dolny przycisk na wybieraku, wyświetla się menu wyboru trybu dla lampy błyskowej.
Proponuje koledze sprawdzić jeszcze raz, auto iso można wyłączyć nawet w pełnego auto, wystarczy wciśnąć "w dół" ;) . Nie wiem jak inne, ale Kiks i Kamilka mają zwyczaj na auto z lampą używania maks dozwolonego iso. Bardzo wkurzające.andybond napisał/a:przed sekundą sprawdziłem i Auto ISO nie można wyłączyć.Ustawiasz tylko zakres od do.
Obecnie ojciec robi zdjęcia z lampą tylko w tym trybie ale jest to trochę kłopotliwe. Bez zbędnego zagłębiania się mój starszy to osoba, dla której w aparatach jest pełna automatyka ;)Osfald napisał/a:A dlaczego kolega nie włączył poprostu priorytetu migawki? Lampa pozwala na obsługę czasów aż do 1/180.
Chyba się nie zrozumieliśmy ;) , stabilizacja działa bardzo dobrze, ale ma wpływ na ruch ręki fotografa a nie poruszający się fotografujący obiekt.Osfald napisał/a:poza tym jest jeszcze coś takiego jak stabilizator, który idealnie sprawdza się w tych nieco dłuższych czasach naswietlania.... tylko trzeba poczekać z naciśnięciem migawki do końca aż rączka błyśnie w wizjerze
![]()
Aż się głupio przyznać, ale o nastawie sport nie pomyślałem.anatol1 napisał/a:Chłopy...wystarczy pokrętło ustawić na "sport" i wtedy czas ustawia się automatycznie
na 1/180 sek.
Czekam naw nagrodę
![]()
K-m + DAL 18-55 + P-A 50/2 + gościnnie ;) DAL 50-200 i trochę szkieł m42.
Mój kąt w internecie link
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
catar napisał/a:Chyba się nie zrozumieliśmy ;) , stabilizacja działa bardzo dobrze, ale ma wpływ na ruch ręki fotografa a nie poruszający się fotografujący obiekt.
catar napisał/a:Obecnie ojciec robi zdjęcia z lampą tylko w tym trybie ale jest to trochę kłopotliwe. Bez zbędnego zagłębiania się mój starszy to osoba, dla której w aparatach jest pełna automatyka ;)
Pentax K-x, Zenit 12XP, Kodak DX6490, Pentax SMC DA-L 18-55, Tamron 70-300 LD Di, Helios-44M-4 58, Metz 48 AF-1, Marumi DHG PLD, pół kilograma pierścieni, pilot, statyw, torba, BC-900 i dwie tony eneloopów :D
catar napisał/a:da się jakoś rozwiązać problem
anatol1 napisał/a:Chłopy...wystarczy pokrętło ustawić na "sport" i wtedy czas ustawia się automatycznie
na 1/180 sek.
Czekam naw nagrodę
![]()
nikon d300s , tamron 10-24 , sigma 50-150/2.8 hsm , nikor 50/1/8 , metz 58