Mistrz.Mietek  Dołączył: 07 Cze 2010
Wywoływanie C-41 w Szczecinie.
Tak, jak w temacie i opisie. Po dłuższej przerwie, porwałem sie na kolor. Czy możecie polecić jakiś punkt?

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Też stoję przed wyborem punktu, parę ich jest, ceny też zróżnicowane, ale jak z jakością, nie wiem. Teraz nie wiem. Punktu z czasów mojego pierwszego analoga, już nie ma. Pozostaje chyba próbować...

ulro  Dołączył: 14 Lip 2009
To ja jeszcze zapytam czy ktoś się orientuje gdzie w Sz-nie można wywołać film b&w kodaka? Chciałbym wiedzieć gdzie można mieć wywołanego tri-xa w x-tolu? ;-)

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
ulro, w Mieście Cieni, cisza jak makiem zasiał. :roll:

Eustachy  Dołączył: 20 Paź 2007
Ostatnie raz kolor wołałem jakieś trzy lata temu w MM i była to taka porażka że w ogóle przestałem robić kolor na filmie.
Wiem że B&W woła Zbyszek W., najlepiej z nim porozmawiać.

Zbyszek W.  Dołączył: 04 Cze 2008
ulro, mogę Ci wywołac Tri X w D-76, Rodinalu lub T-max. X-tolu nie używam.
A jak tam obiektywy do Exakty, miałeś wpaść do Galerii i przymierzyć?

tomasz gronek  Dołączył: 14 Kwi 2010
Witam serdecznie. Jest fotograf na Piłsuckiego który wywołuje cz-b w procesie c-41 i ręcznie. Do tej pory wywołałem 3 rolki ilforda xp2 400 i byłem bardzo zadowolony, obecnie robię ilforda hp5 i jego ręczne wywoływanie w tym zakładzie kosztuje ok 17 zł. Jest tam komis foto i sporo filmów cz-b do ręcznego wywoływania szczególnie ilforda i do tego chemia plus papiery. Z C-41 cz-b byłem zadowolony .Odradzam MM po kilku kliszach kolorowych stwierdzam że strasznie je ocieplają dotyczy to również cyfry. Na Kodaku Gold 200 moje spodnie w kolorze khaki wyszły brązowe i w tym samym kolorze były majowe liście w parku Kasprowicza. Ja tam już nic nie oddam, może ktoś się z tym nie zgodzić ale takie są moje doświadczenia z MM. Pozdrawiam.

ulro  Dołączył: 14 Lip 2009
Zbyszek W., galeria chyba w remoncie, prawda? Ostatnio tamtędy przechodziłem i była zamknięta ;-) Jak tylko otworzysz to przyjdę z filmami ;-) Z obiektywami jest ten problem, że znajoma (właścicielka obiektywów) dość szybko straciła zapał do fotografii, a szkoda...

Mistrz.Mietek  Dołączył: 07 Cze 2010
Jezeli chodzi o cz-b to na Krzywoustego (blizej Piastow, po prawej stronie idąc w stronę placu Kościuszki) jest (może już tylko był) punkt, w którym wywoływali film w przyzwoitej cenie 10 zł. Mam niemile wspomnienia, zacieki, (utrwalacz musieli miec stary, poniewaz filmy byly zabarwione na fioletowo). Ale to bylo dawno, moze warto sprawdzic?

Mam portre 400 vc, szkoda by bylo zmarnowac, moze byc nawet drogo, w koncu to tylko jeden negatyw.

tomasz gronek  Dołączył: 14 Kwi 2010
Daj znać jak ci poszło. Jestem w podobnej sytuacji. Kończę portre 160vc następna w kolejce jest 400vc są to moje pierwsze filmy z tej serii i nie mam z nimi doświadczenia.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-07-14, 12:14 ]
Wywołałem swojego kodaka portre 160vc w zakładzie FOTO BEST al.Papieża Jana Pawła .
Cena 19.80 wywołanie plus scan. Bardzo miła obsługa, na filmie brak paprochów , zacieków i rys sprzedający jeszcze pytał czy film może być pocięty, wszystko zapakowane w segregator.To mój pierwszy taki film i na moje oko wszystko jest ok.Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-07-17, 22:41 ]
Witam ponownie, Wywołałem film Kodak Portra 160VC w firmie Best Foto na Jana Pawła II .Koszt 19 zł z groszami za wywołanie plus skan. Brak rys , paprochów bardzo ładne i czyste wywołanie. Gorąco polecam. Następne w kolejce po wakacjach to Kodak Portra 400VC i Fuji Pro 400H. Miła obsługa. Polecam.

Skocz do: