| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Thadeus napisał/a:model ten już wyszedł z produkcji więc kupujcie ostatnie sztuki jak najszybciej
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
"Living is easy with eyes closed"
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
W LCD odświeżanie ma wpływ jedynie na poziom rozmycia ruchomych obrazów. 60Hz ma 99,9% monitorów LCD. Jest kilka tanich modeli 120 Hz ale to TN nienadające się do kontroli koloru. Znam tylko jeden monitor 120 Hz który nadaje się do pracy z kolorem : EIZO CG232W - swoją drogą widzę że bardzo staniał, bo można go już kupić za okolice 36 tys. zł.Jasiek Matacz napisał/a:
-60 Hz częstotliwość odświeżania to trochę(a nawet nie tylko trochę) za mało, przecież poniżej 72 się oczy bardzo męczą,
-Czemu kontrast to tylko 1000:1? Nawet sporo tańsze monitory mają 50000:1.
Jasiek Matacz napisał/a:Znajomi mi tak mówią o tych 75 lub 85 Hz
Kuzyn Mygosi napisał/a:W LCD odświeżanie ma wpływ jedynie na poziom rozmycia ruchomych obrazów.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Jasiek Matacz napisał/a:LG FLATRON W2220P-BF. Co o nim myślicie?
Cytat-60 Hz częstotliwość odświeżania to trochę(a nawet nie tylko trochę) za mało, przecież poniżej 72 się oczy bardzo męczą
Cytat-Czemu kontrast to tylko 1000:1? Nawet sporo tańsze monitory mają 50000:1.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Odświeżanie też ma na to wpływ i dla tego o tym napisałem ... bo to że czas reakcji ma wpływ na rozmycie to wiadomo dosyć powszechnie.bEEf napisał/a:
Kuzyn Mygosi napisał/a:W LCD odświeżanie ma wpływ jedynie na poziom rozmycia ruchomych obrazów.
To raczej czas reakcji.
bEEf napisał/a:W praktyce to 60Hz ma znaczenie, jak się gra z włączonym V-sync, bo oznacza maksymalną liczbę FPS, jaką można uzyskać. Przy czym i tak 60Hz jest spokojnie wystarczające. Przy czym i tak nie ma wyboru, bo wszystko ma 60Hz. Ergo - na to nie ma w ogóle co patrzeć. 120Hz ma sens, jeśli się chce grać w 3d na tym patencie nVidii i to chyba tyle.
Kuzyn Mygosi napisał/a:60 Hz nie jest spokojnie wystarczające.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Do pracy.
Pozdrawiam
Do tego by obraz ruchomy był nierozmyty.bEEf napisał/a:Kuzyn Mygosi napisał/a:60 Hz nie jest spokojnie wystarczające.
Do czego?
PENTAX K200D + DA18-55 II + DA50-200 + METZ 48 af-1 + SANDISK ULTRA II 8GB + LOWERPRO SlingShot 100 AW + 2xHOYA UV + BC-900 + 12xSANYO ENELOOP
maxis72 napisał/a:czym szybsze odświeżanie tym oczy mniej się męczą
i rzeczywiście zasłyszałem że 70Hz to minimum, a optimum to 100Hz
PENTAX K200D + DA18-55 II + DA50-200 + METZ 48 af-1 + SANDISK ULTRA II 8GB + LOWERPRO SlingShot 100 AW + 2xHOYA UV + BC-900 + 12xSANYO ENELOOP