sołtys napisał/a:jak to jest, że zwykle radiowozy mają krótkie antenki a domyślam się, że "zasięg" mają niezły?
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Arti napisał/a:
Nie ma też prawa być na terenie naszego kraju sprzedawany i używany.
Pentax K-x DA-L 18-55mm F3,5-5,6 AL + DA-L 50-200mm F4-5,6 ED, SMC-M 1.7 50mm, Velbon DF-60
Pozdrawiam
Arti
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Homologacja (deklaracja zgodności) to dokument potwierdzający możliwość użytkowania na naszym terenie, tak w skrócie. Brak homologacji ( o takiej sytuacji piszemy na początku) jest brakiem zgody na używanie tego radia.
sq2hct napisał/a:wydać nakaz zakazujący wprowadzania nowych sztuk do obrotu.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Zakup nowego urządzenia bez zezwolenia na użytkowanie (pierwsze posty).
Arti napisał/a:Ale czy z Unidenem nie było tak, że importer zadeklarował zgodność, a po kontroli okazało się, że nie jest? Bo tak mi się coś telepie po łepetynie
sq2hct napisał/a:Tyle, że marka Uniden jest bardziej po macoszemu przez producenta traktowana, przynajmniej w przypadku rynku EU.
Zorka 4->Mz-5n->MX->MZ-S->K7->FF+L&L->kolejny FF+ART+L->ból pleców->Fudżik X-T1+KIT ;) plus lampy i piloty 622TX - pozostałość po systemie C
berd napisał/a:nie wiem dlaczego prducenci przestaja produkowac dobre modele zastepujac je szumiacymi choinkami...
maser napisał/a:choć do dzis mam kontakt z sprzętem na 27 MHz pracującym nieco z inną mocą.... ).
Zorka 4->Mz-5n->MX->MZ-S->K7->FF+L&L->kolejny FF+ART+L->ból pleców->Fudżik X-T1+KIT ;) plus lampy i piloty 622TX - pozostałość po systemie C
berd napisał/a:
czyli z piratami...
GX-20, Kit, A50/1,7; Yashica GX 35
CZ 85/1,4 - pierwszy w kolejce po Limitedach:)
sq2hct napisał/a:producentem radii marki Uniden jest Uniden, ale i producentem marki President również jest Uniden
birdm napisał/a:I w końcu zgłupiałem - czy tę antenę się stroi czy nie??
Pozdrawiam
Arti
73 dla wszystkich
Wulfel
K200,K-5,Pentax,Tamron,Sigma,Vivitar