bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
LDevil napisał/a:
A teraz na serio: skrytka bankowa fajnym rozwiązaniem jest, ale podobno ciężko ją dosta

Pewnie zależy gdzie. W Łodzi w głównym banku PKO mają wielkie podziemia i dużo skrytek, nie było problemu.

I co do skrytki, to nie tylko kosztowne precjoza. Trzymamy tam np najważniejsze dokumenty. Złodzieje to nie wszystko, dużo rzeczy się może stać.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A ile kosztuje wynajęcie takiej skrytki?

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
bEEf napisał/a:
I co do skrytki, to nie tylko kosztowne precjoza. Trzymamy tam np najważniejsze dokumenty. Złodzieje to nie wszystko, dużo rzeczy się może stać.

Hmm. To prawda. Akty notarialne, umowy kredytowe, jakieś potwierdzenia, dowody własności itp. itd. Niegłupia rzecz. W razie pożaru wszystko idzie z ogniem, albo strażacy zniszczą to wodą.

Droga wychodzi taka skrytka bankowa (w Łodzi?)?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Benek napisał/a:
Droga wychodzi taka skrytka bankowa (w Łodzi?)?

Niestety nie pamiętam, ale zapytam wieczorem Domowego Ministra Finansów :-)

E, nie. Skrytki bankowe nie są takie pewne. ;-)
http://serwisy.gazeta.pl/...86,3362916.html

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
przecież LDevil podał linka chwilę temu dosłownie, gdzie są wypisane ceny wg. banków...
jeszcze trochę i uznam, że nie opłaca się pisać na forum, bo i tak nikt nie czyta... :evil:

tatsuo_ki napisał/a:
uznam, że nie opłaca się pisać na forum, bo i tak nikt nie czyta...

tatsuo_ki, ale odróżniasz pisanie od wklejania linków, nie?
To, co jest napisane czytam, we wszystkie linki do wszystkich artykułów nie klikam. Jakby był link opisany jako "link do cennika skrytek", pewnie bym kliknął zamiast pytać.

edit: Nie mam tu żadnej pretensji do LDevila, oczywiście. Chodzi mi o to, że lekkim nadużyciem jest narzekanie, że "nikt nie czyta tego co jest na forum", bo ktoś nie kliknął w link.

edit2: Rzeczywiście tanie to jak barszcz. Skrytka na dworcu, do której dobrać się może każdy lump z łomem, jest kilka razy droższa.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Skrytka fajna rzecz, ale to dobre rozwiązanie dla rzeczy, których nie używasz. Dokumenty, testamenty, umowy, grubsza gotówka, itp.

Bo nie będę przecież jechał do banku i wyciągał ze skrytki k-7 + DA 60-250 + FA 31, tylko dlatego że naszła mnie ochota na fotografowanie... ;-)

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
PiotrR, przelecieć wzrokiem tamten artykuł do jest +/- 60 sekund ...
ale spoko... ja też wychodzę z założenia, że tutejsi użytkownicy jak wrzucają jakiegoś linka, to to crap zazwyczaj...

Benek, jeśli uda Ci się znaleźć, możesz przecież skrytki na dni wynajmować (vide: wspomniany wcześniej cennik z artykułu), także wyjazd wakacyjny można ogarnąć

jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Benek napisał/a:
wejdzie ci latem przez balkon jakiś podpijaczony leszcz, zakosi i sprzeda sprzęt o wartości 5000 tys. za cztery flachy.

Teleskop Hubble'a? ;)

El_Filippo  Dołączył: 04 Paź 2008
Skrytki bankowe są kosztowne i raczej nie łatwo je dostać. Z resztą one są małe.
Jeśli chodzi o sejf, to takie coś za kilkaset złotych jest sejfem tylko z nazwy.
Zacząłbym poszukiwania od np. takiego modelu:
http://www.allegro.pl/ite...blowy_kasa.html

Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Sejf trzeba zakotwić, i jeszcze dla pewności, można ubezpieczyć.

Gall  Dołączył: 15 Mar 2010
Kilkaset złotych? W Carrefour na wyprzedaży są za niecałe 30 zeta, przed przeceną 130 ;) 11 litrów, 6,5 KG, więc trochę o wiele za mało wagi ma wg mnie ;)

czaszka  Dołączył: 19 Paź 2009
znalazłem to przypadkowo, fakt, to nie sejf, ale dosyć sprytne skrytki ;-)

http://vimeo.com/12850662

Skocz do: