bo jaki student ma czas na czytanie, jak impreza goni imprezePioter napisał/a:Kanta, Hegla, Schopenhauera można czytać także po pracy
ggdh napisał/a:Czyli bycie na uczelni jest w wiekszosci dla pasjonatow? Wcale mi nie ulatwiacie decyzji o powrocie
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
...
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
A mnie rzuca, jak takie opowieści słysze. Czyli co? Praca dobrze płatna ale na ubezpieczeniu zdrowotnym to się oszczędza? Bo lepiej wrócić do kraju i mieć "za darmo"? Przecież na tą operacje to ktoś się musiał złożyć, niezależnie czy w juesej czy w peel.matb napisał/a:- koleżanka zrobiła doktorat z biotechnologii w USA, gdzie pracowała w kilku różnych labolatoriach, przy grantach i takich tam. Musiała wrócić do PL ze względów zdrowotnych (kosztowne operacja)
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Jak ja nie cierpię takiego podejściadominik napisał/a:Po studiach jest gigantyczny problem dla tych, którzy nie próbują pracować od pierwszych lat studiów. Wspomniane panienki na piątkę wychodzą z studiów z płaczem lub idą na doktorat, bo i co mogą robić? Ci którzy wcześniej pracowali mają już kontakty i doświadczenie - są w stanie znaleźć wiele lepszą pracę.
Nie wiem, o jakich studiach piszesz, ale u mnie (i nie tylko) to na pewno nie było 5-letnie "nicnierobienie".Pioter napisał/a:la każdego potencjalnego studenta jedna rada, pomyśl dwa razy czy warto przez 5 lat nic nie robić, czy może lepiej zacząć pracować.
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
l_uka napisał/a:otóż nie każdy! Wymaga to wielu poświęceń i jednak sporo pracy, walki z przeciwnościami losu i samym sobą
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Iza, Pioterowi chyba chodzi o nicnierobienie w sensie realnego doswiadczenia. 5 letnie studia sa bardzo niebezpieczne - wyboru dokonuje nastolatek, ktory nie ma pojecia w zasadzie o niczym, wrzucaja go do tej banki w duzej mierze odcietej od rzeczywistosci - tak jesli chodzi o realne zycie jak i bardzo czesto o branżę, do pracy w której przygotowuja go podobno studia. I jesli taki delikwent bedzie sie przykladal przez te 5 lat, zadowolajac sie tym co dostaje na uczelni, to w dobrej wierze, poswiecajac caly swoj czas na studia, dostaje stypednium naukow co rok, camp america lub Dębki w wakacje, na koniec obrona na bdb z wyroznieniem i chwile potem twarde zderzenie ze sciana.Iza napisał/a:Nie wiem, o jakich studiach piszesz, ale u mnie (i nie tylko) to na pewno nie było 5-letnie "nicnierobienie".
pozdrawiam,
dzerrry
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
dzerry napisał/a:Na polskich uczelniach technicznych norma sa przedmioty, gdzie ponad polowa roku oblewa egzamin, a 1/3 calkowicie wylatuje ze studiow. Halo?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pioter napisał/a:Dla każdego potencjalnego studenta jedna rada, pomyśl dwa razy czy warto przez 5 lat nic nie robić, czy może lepiej zacząć pracować. Kanta, Hegla, Schopenhauera można czytać także po pracy, nikt nam tego nie zabroni.
Yura napisał/a:tyle że jakoś nie znam ani nie słyszałem o bezrobotnym filozofie.
Yura napisał/a:Problem tkwi w świadomości i obrotności - jeśli ktoś uważa, że po "koniunkturalnych" studiach ma zapewnione miejsce pracy to się cholernie myli i się na tym cholernie przejedzie. Trzeba mieć wyłącznie szczęście (a wiadomo kto ma szczęście...) żeby z takim myśleniem wyjść na prostą.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Ok, to nie zrozumiałam. Tylko że w takim razie wracamy do pierwszego problemu, o którym pisałam:dzerry napisał/a:Iza, Pioterowi chyba chodzi o nicnierobienie w sensie realnego doswiadczenia.
CytatDlaczego w dzisiejszych czasach student nie może normalnie studiować, tylko od pierwszego roku robić karierę?
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
po wojnie, to medycy mają łatwiej, ale zgadzam się z tym co napisałaś.Iza napisał/a:to jest nienormalne dla kogoś, kto chce naprawdę coś wynieść ze swoich studiów.
Pentax, zasadniczo.
pozdrawiam,
dzerrry