bobek napisał/a:no juz lepiejprzynajmniej dyskusja dryfuje w strone ta co zawsze...hehe
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
hehe zapisz się na Maxmodels, umów się z dziewczyną, i ustaw iPhone'a na statywie, sama jej mina będzie warta uwiecznieniaradekone napisał/a:Po wielogodzinnej burzliwej dyskusji zostalo udowodnione, ze w fotografii mody lustrzanka jest lepsza od iPhone'a.
Yashica Mat124, Canon 100d
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
MichalR napisał/a:Fajna ta dyskusja, taka typowa dla naszego forum rzeklbym. Jakby nie patrzec, hardware wsadzony w iPhone'a, przynajmniej juz od wersji 3GS z powodzeniem moze zastapic aparat kompaktowy, wiec wieszanie nim psow z zasady, dlatego ze to Apple (komentarze w stylu iShit sa zalosne) to przesada. Sporo zdjec zrobilem iPhonem i bez obrobki mozna swobodnie odbijac je na 10x15 i jakosc bedzie zadowalajaca. W porownaniu z innymi smartfonami posiadajacymi aparaty 3,2 to roznica jest kolosalna na korzysc produktu Apple'a. Do zastosowan czysto amatorskich to sprzet wystarczajacy - szybki i poreczny w uzyciu, gdy liczy sie szybkosc i wydajnosc. Ale to trzeba troche na tym popracowac zeby dojsc do takich wnioskow.
dla wszystkich przeciwnikow Apple'a i prawdziwych fotografow;)
pozdrawiam,
denvi napisał/a:Ale luszczanka nie ma palcowanego ekranika![]()
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
dlugas1982 napisał/a:ja je właśnie spożywam
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
nie ma mnie w internecie
makak napisał/a:Już kiedyś pisałem, że wyznawcom tej teorii proponuję sprzedanie swoich ukochanych Pentaksów, luszczanek itp a zaoszczędzone pieniądze proponuję wydać na kompakcik za 100 zł plus halogeny budowlane.
Wszak sprzęt nie gra roli!![]()
makak napisał/a:Możesz mieć megautalentowaną głowę, ale co z tego skoro w kompakciku z 3-krotnym zoomem ogniskowej 300mm nie wyczarujesz.
pozdrawiam,
dzerrry
CytatSprzęt nie gra roli - to nie teoria, to święte słowa.
M.W napisał/a:zaraz, ale do którego mometu nie gra roli.
Strona a tu PentaxGallery
pozdrawiam,
dzerrry