A tak swoją drogą to niektórzą muszą mieć tu rodziny chyba na forum...
...albo multikonta
A które zdjęcia konkretnie dostały więcej głosów niż zasługiwały? Nie wierzę w jakieś nadużycia ankiety przekłamujące wyniki (pomijam nieświadome pomyłki) - takie są po prostu uroki głosowania jako metody wyboru.
A które zdjęcia konkretnie dostały więcej głosów niż zasługiwały? Nie wierzę w jakieś nadużycia ankiety przekłamujące wyniki (pomijam nieświadome pomyłki) - takie są po prostu uroki głosowania jako metody wyboru.
to był żarcik Przyjacielu, nikogo o multikonta nie posądzam. Tak swoją drogą muszę przyznac, że się cieszę bo te 3 foty, na które głosowałem są w pierwszej czwórce. dla autorów
Też się zastanawiam.
Zdjęcie nr 2 znalazło się na drugim miejscu (aż 49 głosów!). Przekrzywiona pozycja szybowca sugeruje dynamiczny manewr, gdy tymczasem chmury z tyłu też są ukośnie. Szybowiec zatem sobie spokojnie, poziomo szybuje - autor przekrzywiając i kadrując zdjęcie nieco "zamanipulował" widzem. Skąd więc tyle głosów? Być może przez to, że temat zdjęcia, a nie samo zdjęcie i jego fotograficzna sztuka jest tu warta docenienia. W tym kontekście - dlaczego sympatyczny i ujmujący uśmiech dziewczyny ze zdjęcia nr 38 otrzymał tylko 3 głosy? Czyż nie jest to "temat" wart docenienia? Rzeczywiście, oglądając wyniki ankiety można zwątpić w swoje przekonania.
Ładnych dziewczyn jest sporo i dość łatwo je sfotografować zważywszy ze 70% z nich lgnie do obiektywu... co więcej można pstrykać 100 zdjęć i wybrać jedno, z szybowcem nie jest taka łatwa faza, co chwile zmienia Ci się światło, szybowiec jest w ciągłym ruchu, i nie poprosisz go żeby się zatrzymał i wystawił zabki...
A nie widzisz sam zdjęć, dla których 2 glosy to za dużo? Rozumiem 1, bo można samemu na siebie, ale dwa??
Oj, Arti, chodzi mi o to, że nie powinieneś mieć pretensji o to, kto jak głosuje... Nawet takich zawoalowanych żartem o krewnych i znajomych na forum. ;)
W tym kontekście - dlaczego sympatyczny i ujmujący uśmiech dziewczyny ze zdjęcia nr 38 otrzymał tylko 3 głosy?
Bo to kiepskie zdjęcie?
A dlaczego 2? Bo prosty, dynamiczny kadr, ciekawe światło, trudność w byciu "tam", bo może się podobać?
Nie głosowałem na nie.
[ Dodano: 2010-07-13, 15:04 ] xrog, ja nie mam pretnesji, próbuje zrozumieć co i dlaczego się tu dzieje. Ktoś chce wiedzieć czemu 2ka, ja bym się chętnie dowiedział co urzekło autora 31, ze je wysłał, a na ten przykład co spowodowało, że zdjęcie 49 dostało głosy? Chyba 2?
W poprzedniej edycji się dowiedziałem, że krowy to nawiązanie do płyty, dalej go nie widzę i nie potrafię zrozumieć, ale czegoś się dowiedziałem.
Z moich wyliczeń wynika, że tydzień na głosowanie trwał 6 dni.
Pierwszy post Jerryego:
Cytat
Wysłany: 2010-07-06, 23:51
1-szy dzień - 7.07 23:51
2-gi dzień - 8.07 23:51
3-ci dzień - 9.07 23:51
4-ty dzień - 10.07 23:51
5-ty dzień - 11.07 23:51
6-ty dzień - 12.07 23:51
7-my dzień - 13.07 23:51
Nie zdążyłem zagłosować.
No, i straciłem szansę na dostanie 1-go głosu.
Gratuluję Zwycięzcy. Chciałem głosować na Twoje zdjęcie.
Gratulacje dla wszystkich Niezwyciężonych.