dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
ja mogę tez polecić wydruk na płótnie canvas, rama schowana z tyłu obrazu a jakość wykonania całkiem niezła, cena też przystepna jak się poszuka (40x60 - 50zł)

lobo  Dołączył: 30 Kwi 2009
Pozwolę sobie odkopać temat.
Za jakiś czas mam zamiar przeznaczyć kawał ściany na zdjęcia - problem w tym że chciałbym je móc dowolnie dokładać, układać względem siebie i co jakiś czas łatwo wymieniać. Teoretycznie mógłbym zdjęcia po prostu przyklejać ale chyba jednak nie chcę.
Może np. kawałek cienkiej blachy zawieszony na ścianie, na to zdjęcia poprzyczepiane cienkimi magnesami i na wierzch jakaś szyba?
Czy miał ktoś z czymś podobnym do czynienia?

alekw  Dołączył: 27 Wrz 2007
Ja mam w domu zdjecia naklejone na pianke i do sciany przyklejone tasma dwustronna. Jeszcze tego nie odklejalem :-) Wiec nie wiem czy da sie bez szkody dla sciany dowolnie przestawiac.

Znajoma architekt, proponowala mi takie rozwiazanie: 2 szyby, skrecone ze soba, umieszczone od sciany w pewnej odleglosci i zdjecia miedzy nimi, podklejone na przylepcach. Teoretycznie mozna dowolnie zmieniac ustawienie zdjec. Problem tylko ze znalezieniem takich szyb, lub pleksi dobrej jakosci.

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Cytat
podklejone na przylepcach
bym się bał jak mają to być spore szyby :-)

alekw  Dołączył: 27 Wrz 2007
dlugas1982 napisał/a:
Cytat
podklejone na przylepcach
bym się bał jak mają to być spore szyby :-)

dlatego wybralem nie tak efektowna, ale prostsza w realizacji pianke :)

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
alekw, poszukaj paneli szklanych, mam takie w kuchni zamiast glazury. Szkło hartowane, w przypadku jakiejś skuchy nie spadnie ze ściany tafla szkła, tylko "groszek".
Jest tylko problem z zielonym zafarbem szyby :-/ . Widziałem panele w technologii cośtam-bright, idealnie bezbarwne, niestety tylko w wersji z podklejonym kolorem i ceną ok. 350 za m kw. Może są na rynku przeźroczyste? Nie dopytywałem, aż tak na bezbarwności mi nie zależało.

Skocz do: