Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
Możliwe, ze w kadrze było jakieś źródło światła padające w stronę matrycy, które aparat chciał zniwelować właśnie poprzez błyśnięcie lampą. Najlepiej wyłączyć automat lampy i podnosić ręcznie w razie potrzeby.pawel.dubiel napisał/a:AD2. zdjecia były robione w preselekcji przesłony, właśnie specjalnie zwracałem uwagę czy nie naciskam przycisku od lampy i na pewno tego nie zrobiłem
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Proponuje jednak zainwestować w lepszą kartę. Transcend nie cieszy się dobrą opinią.pawel.dubiel napisał/a:zy to był jednorazowy wybryk czy coś z tym musze zrobić:)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Miałeś to ustawione i lampa sama wyskakiwała i błyskała ?pawel.dubiel napisał/a:k33l błysk ręczny lub ręczny z redukcją czerwonych oczu
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Proponuje zaopatrzyć się w kartę firmy Sandisk.
argawen napisał/a:roponuje jednak zainwestować w lepszą kartę. Transcend nie cieszy się dobrą opinią.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
Odzyska w ten sposób zdjęcia ?andybond napisał/a:Jeśli masz Transcenda to proponuję zarejestrować kartę na ich stronie a wtedy dostajesz gwarancję dożywotnią
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Odzyska w ten sposób zdjęcia ?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:Każdy ma swoje preferencje i typy.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:
Firma Pentax preferuje karty firm SanDisk, Toshiba i Panasonic.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
pawel.dubiel napisał/a:andybond myśle że Twoja głowa przyda się nie raz wiec lepiej uważaj na nią![]()
k-5+Pentax/Tamron 18>200
argawen napisał/a:Proponuje zaopatrzyć się w kartę firmy Sandisk. Z nimi nie ma problemów.
i jak zwykle pojawia sie znikad grzegorzgr ze swoimi madrosciami..