matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Cytat
empetrójka z dobrym brzmieniem
Przecież to oksymoron jest :-P

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Dla mnie zasilanie z AAA irivera T60 to zaleta jest akurat, zawsze mozna jeszcze jeden czy kilka akku miec ze soba nawet w dalekiej podrozy... ;-)

Wyszukiwanie natomiast po folderach TO PODSTAWA - nie wyobrazam sobie aby przy kilku GB szukac po utworach... :roll:

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Spinner napisał/a:
nie wyobrazam sobie aby przy kilku GB szukac po utworach...
Musisz tylko dbac o porzadek w tagach i nie ma problemu. Tez mnei to zawsze przerazalo, ale odkad przerzucilem sie na komorke, to nie mialem wyboru i teraz bardzo sobie chwale podejscie niefolderowe.

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Dla mnie również zasilanie AAA było podstawą przy wyborze sposobu zasilania. Bardzo często używałem mp3 w podróży kilka dni poza domem i dwa aku w plecaku spokojnie wystarczały.
dzerry, porządek tak ale przy składankach i tak pozostaje nam używanie tagu Album bo w innych będzie wielkie zamieszanie.

reastdignity  Dołączył: 29 Kwi 2010
YellowLabel napisał/a:
wyrwany kabel to uszkodzenie mechaniczne

po słuchawkach na zewnątrz nawet nie widać, że coś nie tak - po prostu nie gra. Aż takim brutalem nie jestem, staram się dbać o sprzęt
k33l napisał/a:
Dla mnie również zasilanie AAA było podstawą przy wyborze sposobu zasilania. Bardzo często używałem mp3 w podróży kilka dni poza domem

akurat Clipa, trudno zarżnąć - na połowie mocy jakieś 15h spokojnie gra. A jak pada mini usb i po sprawie. Byle gniazdko samochodowe, czy elektryczne

dzerry napisał/a:
Spinner napisał/a:
nie wyobrazam sobie aby przy kilku GB szukac po utworach...
Musisz tylko dbac o porzadek w tagach i nie ma problemu. Tez mnei to zawsze przerazalo, ale odkad przerzucilem sie na komorke, to nie mialem wyboru i teraz bardzo sobie chwale podejscie niefolderowe.

No ok... Moze ja sie kurka nie znam... Ale jak slucham pierwszego utworu a potem chce utwor np 70-ty to jak zmieniasz?

reastdignity  Dołączył: 29 Kwi 2010
Spinner, yyy jaki album ma 70 pozycji??? Ja wybieram album, ew. ścieżkę i tyle. A przy audiobooku mam automatyczne wznawianie :-P

Spinner napisał/a:
Ale jak slucham pierwszego utworu a potem chce utwor np 70-ty to jak zmieniasz?
A jak ci foldery w tym pomagaja?

KristoVeeR  Dołączył: 01 Lip 2009
Przeczytałem wszystkie posty i doszedłem do wniosku, że wezmę sansę clip plus 2gb, tyle że narazie jestem w UK, pewnie jak kupię to nie będzie miała polskiego menu (o ile w ogóle kupione w polsce mają?), a co do słuchawek to wcześniej miałem creativy ep630 i nawet dawały radę, podobało mi się że dolny próg miały chyba 6Hz, przy basstestach pokazywały pazurki, szkoda, że kabel mi się urwał przy wtyczce :-(

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
KristoVeeR napisał/a:
dolny próg miały chyba 6Hz
Taaa... A świstak siedzi i zawija.

dzerry napisał/a:
Spinner napisał/a:
Ale jak slucham pierwszego utworu a potem chce utwor np 70-ty to jak zmieniasz?
A jak ci foldery w tym pomagaja?

No kilkoma klikcieciami mam odpowiedni album i juz... Chyba cosik sie nie rozumiemy... :roll:

No ale jak masz dobrze otagowane mp3, to tak samo dziala. Tyle, ze masz wiecej mozliwosci podzialu, bo mozesz przegladac po albumach, wykonawcy, gatunku, itd. Jedyny problem jest taki, ze trzeba pilnowac tych tagow. Ale o ile to nie sa jakies podziemne plyty, to jakis programik typu foobar plus freedb moze ci to ladnie wszystko uporzadkowac.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
KristoVeeR napisał/a:
Przeczytałem wszystkie posty i doszedłem do wniosku, że wezmę sansę clip plus 2gb, tyle że narazie jestem w UK, pewnie jak kupię to nie będzie miała polskiego menu (o ile w ogóle kupione w polsce mają?), a co do słuchawek to wcześniej miałem creativy ep630 i nawet dawały radę, podobało mi się że dolny próg miały chyba 6Hz, przy basstestach pokazywały pazurki, szkoda, że kabel mi się urwał przy wtyczce :-(

Mają polskie menu :)
Jak Ci się ep630 podobały to senhy tym bardziej Ci przypasują ;)

KristoVeeR  Dołączył: 01 Lip 2009
Cytat
Mają polskie menu :)

ciekawe czy jakbym się połasił tu w uk kupić czy też by miały

YellowLabel napisał/a:
Jak Ci się ep630 podobały to senhy tym bardziej Ci przypasują ;)

tylko że za creativy zapłace 60zł, a za senhy dwa razy tyle :-P

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ciekawą dyskusję o słuchawkach wydzieliłem i przykleiłem do wątku słuchawkowego
http://pentax.org.pl/view...98ac125a81ee3f8

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
iRiver T60 - świetne brzmienie i nieczęsto już spotykane zasilanie AAA. Czyli nic nowego w wątku. Ale konieczna zmiana słuchawek. Po przekopaniu forów nabyłem vedie SRS 300 za ...25 zł. Biją na głowę wiele kilkakrotnie droższych pchełek. W wersji z etui i jakimiś p***** są 3 razy droższe, ale vedia sprzedaje je w wersji OEM.

Trochę trza dołożyć do 150 zł ale warto. Jeśli z nowej edycji (iRiver wznowił model T60, bo stary stał się kultowy) to trzeba wgrać nowy soft, bo stary powoduje zacinanie.

jacoff  Dołączył: 08 Paź 2009
Ja polecam starego IRivera U10. Mam takowego kilka latek i jest niedozdarcia, a dzwiek miodny. Minus mojego egzemplarza to "tylko 1GB" ;)
Ostatnio widzialem na alledrogo wyprzedaz nowych za 99zl !!!

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
sansa clip zdecydowanie, sam akurat mam sansę express, bo wygodniejsza, ale to jest to. zapomnij o t60, jak możesz ładować przez usb.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
miałem 2 clipy, ostał się jeden, bo ten drugi odmówił posłuszeństwa w komunikacji z komputerem - tzn nawet działa, gra i bucy, ale nie da się już na niego nic wgrać

no i jednak obsługa jakoś nie przypadła mi specjalnie do gustu

drugi raz bym chyba nie kupił

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Mój brat ma Sanse Clip i uważam, że to znakomity pod względem jakość/cena grajek. Mały, lekki, poręczny i z przyjemnym, trochę ciepłym brzmieniem.
Sam parę lat temu byłem posiadaczem Sansy M240, wówczas podobny bestseller co jeszcze niedawno Sansa Clip. Grajek był praktycznie nie do zajechania, pancerny z przyzwoitym brzmieniem, na paluszki AAA. Teraz przesiadłem się na Sanse Fuze (z prostego powodu: zabrakło Clipów w sklepie :mrgreen: ) ale w sumie nie żałuje. Obrotowy przycisk a'la kółko w iTrzodach sprawuje się bardzo dobrze, obsługa jest szybka i wygodna. Wyświetlacz jako takiej jakości, ale jasny i czytelny, nawet w słońcu. Od biedy po skonwertowaniu można obejrzeć wideoklip czy koncert. Niewątpliwą zaletą Fuze'a jest jednak bateria: ok 20-25h na jednym ładowaniu. Dla mnie w pełni wystarczające.
Do wad zaliczyłbym stosunkowo częste wieszanie się odtwarzacza na źle skonwertowanych plikach wideo i fakt, że nie ma gniazda miniUSB tylko jakieś własne, dedykowane. Czyli gdy zgubimy kabelek z pudełka to będziemy mieli problem.
Jeśli chodzi o jakość brzmienia to jest to prawdopodbnie identyczny układ jak w Sansie Clip i Clip+.

Skocz do: